Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Brumbies" otro gadu pēc kārtas kļūst par labāko Austrālijas komandu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Brumbies" otro gadu pēc kārtas kļūst par labāko Austrālijas komandu
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien ar finālmaču noslēdzās 2020. gada "Super Rugby AU" sezona, jeb Austrālijas spēcīgāko klubu čempionāts. Par uzvarētājiem kļuva Kanberas "Brumbies", kas ar 28:23 pārspēja Kvīnslendas "Reds".

2020. gada "Super Rugby" sezona, Covid-19 dēļ, bija īpaša, jo, sākuši spēlēt kopā, drīz vien Jaunzēlandes, Austrālijas un DĀR komandas saprata, ka pie esošajiem ceļošanas ierobežojumiem, izspēlēt pilnvērtīgu sezonu nesanāks, tāpēc noorganizēja savus, vietējos, čempionātus nosakot arī trīs dažādus čempionus. Jaunzēlandē, kur par titulu cīnījās visas piecas "Super Rugby" franšīzes, par čempioniem kļuva Kraistčērčas "Crusaders", bet Austrālijas turnīra čempioni tika noteikti šodien.

Finālā tikās Kanberas "Brumbies" un Kvīnslendas "Reds", kuri tiesības spēlēt sezonas galvenajā mačā izcīnīja kvalifikācijas pusfinālā pārspējot Melburnas "Rebels" (25:13). Tiesa, intrigu mačam piedeva arī apstāklis, ka regulārās sezonas pēdējā mačā abas komandas jau bija tikušās un tajā Kvīnslenda pārspēja Kanberu ar 26:7.

Finālamačā gan "Ērzeļi" tādas vaļības neatļāvās un maču sāka pārliecinoši gan spēles, gan rezultativitātes ziņā, jau 25. minūtē atrodoties vadībā ar 15:3. Puslaika izskaņā gan kvīnslendieši samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem, taču otrā cēliena ievadā Kanberas komanda atkal atkārtoja izrāvienu uz ko "Reds" ātri atbildēt nespēja. Kanberas "Brumbies" vadību tā arī ne uz brīdi neizlaida un, lai arī Kvīnslendas "Reds" izrādīja ļoti atzīstamu pretestību, uzvara tika kanberiešiem – 28:23.

Jāatzīmē, ka Kanberas "Brumbies" jau otro sezonu pēc kārtas ir labākā Austrālijas "Super Rugby" komanda. Pirms gada viņi bija labākie gan regulārajā sezonā, gan arī izslēgšanas mačos tika vistālāk no visām Austrālijas komandām, jo bija arī vienīgie, kas kvalificējās "playoff" mačiem.

Līdz ar Austrālijas "Super Rugby" čempiona noskaidrošanu tikai DĀR ir palikusi bez sava čempiona, tiesa, viņi savu septiņu komandu turnīru, kurā tiks izspēlēts arī "Currie Cup" tituls, sāks šajā mēnesī.