Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Telkvists: "Kad beigšu spēlēt, par treneri nekļūšu - pietiek pārmetumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Telkvists: "Kad beigšu spēlēt, par treneri nekļūšu - pietiek pārmetumu"
Mikaels Telkvists
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Jau pirms sezonas starta Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols paziņoja, ka vienības pirmais numurs vārtos būs Mikaels Telkvists. Zviedrs, kurš šodien atzīmē 34. dzimšanas dienu, sācis piecas no pirmajām sešām regulārā čempionāta cīņām un dosies laukumā arī šovakar pret divkārtējo čempioni Maskavas "Dynamo". Dienu pirms mača sarunā ar portālu Sportacentrs.com Telkvists pieskaras arī vecuma tēmai, atklāj iemeslu, kāpēc viņam pietrūkst Ziemeļamerikas un kāpēc viņš nevēlas kļūt par treneri.

Teici, ka nekad neesi prasījis trenerim, lai tevi atstāj rezervē. Kāds ir tavs personīgais rekords pēc kārtas sāktajos mačos?
Varbūt to sasniedzu pagājušajā gadā, kad, šķiet, sāku 22 vai 23 mačus pēc kārtas. Taču tas nekad nav bijis atkarīgs no manis - lēmumu allaž pieņem treneri. Man tikai paziņo, ka nespēlēšu un ka tā ir viņu izvēle. Jā, sākt tik daudz spēles pēc kārtas ir smagi, bet pērn tās bija izkaisītas, kamēr šogad kalendārs ir ļoti saspiests. Tagad spēlējam piecas reizes astoņās dienās, turklāt pa vidu nāk ceļošana, kas situāciju padara vēl sarežģītāku. Redzēsim, kādi ir treneru plāni nedēļas nogalei.

Jā, olimpisko spēļu sezonā spēļu grafiks nelutina.
Līdz decembra sākumam mums ir ļoti daudz spēļu, bet tad divas ar pusi nedēļas atpūtīsimies. Olimpisko spēļu dēļ situācija izskatās dīvaina, taču mums atliek gatavoties un katru vakaru parādīt labāko sniegumu.

Piekrīti teicienam, ka vārtsargam ir jābūt komandas labākajam spēlētājam mazākumā?
Jā, protams. Vārtsargam šādās situācijās jābūt pārliecinošam un jāpalīdz partneriem. Tomēr vakar Kazaņas "Ak Bars" guva divus vārtus. Pirmajos pretinieks apslidoja vārtus, turklāt nedz man, nedz mūsu uzbrucējam neizdevās ripu izsist. Pirms tam viņi mēģināja izspēlēt kombināciju un tikai tad apslidoja vārtus. Paspēju pie stabiņa, bet ripa atsitās pret Rodrigo [Laviņu] un atrada ceļu vārtos. Kazaņa ir atzīstama komanda, tomēr mums ir jāspēlē labāk.

Kāds ir sliktākais veids, kā pretinieks varētu izdarīt metienu? Apslidojot vārtus, izraujoties vienatnē pret tevi?
Nezinu. Bet pats sliktākais, ko viņš var paveikt, - gūt vārtus. Pēc katras ielaistās ripas kļūsti dusmīgs. Nav svarīgi, kā tas tiek paveikts, bet nekas nav sliktāks par ielaistiem vārtiem.

Hokeja vārtsargi varētu būt cilvēki ar visīsāko atmiņu.
Tieši tā, jau esmu paspējis aizmirst visu, kas notika pagājušajā spēlē. Biznesā ir īpašnieki, treneri, mediji, katram ir savs viedoklis, bet, kamēr zinu, ka paveicu visu ko varēju, jūtos mierīgi.

Pēc pirmajām sešām spēlēm esi apmierināts ar komandas sniegumu?
Punktu ziņā - jā. Manuprāt, sniegumu vienmēr iespējams uzlabot. Taču sezonas ievads mums padevies labs. Spēlējām pret "Ak Bars", nākamais pretinieks ir Maskavas "Dynamo", tāpat Rīgā ieradīsies vēl vairākas spēcīgas komandas, tādēļ jābūt gataviem parādīt labāko sniegumu.

Gaidi maču pret divkārtējiem čempioniem?
Tā būs īpaša spēle, jo tiecies ar labāko komandu visā līgā un vari salīdzināt, kur atrodas tava vienība. Tāpat viņu vārtsargs [Aleksandrs Jerjomenko] divreiz ticis atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju, un tas apliecina, ka esi lielisks vārtsargs. Viņi izmanto labu sistēmu, palīdz cits citam, komanda spēlē kā vārtsargs, vārtsargs spēlē kā komanda.

Manuprāt, viņu sistēmas pamatā ir labs sniegums vārtsarga izpildījumā. "Dynamo" ar 3:6 zaudēja Maskavas CSKA un Jerjomenko nebija uzdevumu augstumos.
Ir grūti būt vārtsargam. Neesmu redzējis momentu kopsavilkumu, bet arī spēlētājiem ir jāpalīdz vārtsargam. Viņš nevar vienmēr būt labākajā formā - citas spēles būs labākas, citas būs sliktākas. Komandas biedriem ir jānāk talkā.

Daudz uzmanības velti spēļu labākajiem momentiem?
Parasti mēģinu noskatīties video ar nākamajiem pretiniekiem - kā viņi gūst vārtus, varbūt viņiem ir kas īpašs, kas tiek atkārtots vairākas reizes. Spēles rītā kopā ar komandu tiek izpētīts sāncenšu vairākums.

Liekot punktu pirmajām sešām spēlēm, kura bija labākā, bet kura - sliktākā tavā izpildījumā?
Ja skatāmies uz statistiku, tad sliktākā bija vakar - tikai 16 metienu, bet trīs ielaisti vārti. Lai gan nebija pārāk daudz atlēkušo ripu, salīdzinot ar ["Ak Bars" vārtsargu Konstantīnu] Baruļinu. Situācija ir tāda pati kā ar Martinu Brodēru Nacionālajā hokeja līgā - uz viņa vārtiem nekad nav daudz metienu un cilvēki to izceļ, bet viņš vienmēr tver ripu, savukārt atlēkušās ripas lido tikai laukuma stūros. Tā jūtos par iepriekšējo maču. Par labāko spēli: domāju, ka visas pārējās bija diezgan līdzīgas. Pirmajā pret Minskas "Dinamo" pēdējās sekundēs bija vairāki svarīgi seivi. Ja ielaistu vārtus, varbūt sezona iegrozītos citās sliedēs.

Pret "Ak Bars" tiki nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Kas darās galvā, kad atrodies uz soliņa?
Ir tikai viena vēlēšanās - lai viņi gūtu vārtus. Kliedzu, lai viņi izdara metienus, jo bija nepieciešami divi vārti. Kad laukumā ir daudz cilvēku, ripa jāraida vārtu virzienā, jo tā var atsisties pret kādu un atrast ceļu tīklā.

No soliņa mačs noteikti izskatās citādi nekā no vārtiem?
Atrodoties uz soliņa, labāk redzi brīvos koridorus. Atrodoties vārtos, ir daudz grūtāk sekot līdzi apkārt notiekošajam - galvenokārt uzmanību pievērs ripai un nedaudz paskaties, kas notiek citur. No tribīnēm vai televizorā ir viegli ieraudzīt brīvos spēlētājus. Kad ir metiens no zilās līnijas, pietiek vienam spēlētājam nostāties priekšā, lai pazaudētu ripu un nesaprastu, kas notiek. No vārtiem ir citāds skatījums, bet man tas ļoti patīk.

Vai daudz skaties hokeju televīzijā?
Esmu liels hokeja līdzjutējs, bet skatos tad, kad sieva atļauj. Reizēm viņa par hokeja daudzumu nebūt nav priecīga.

Skatījies Stenlija kausa finālsēriju?
Spēli, kurā varēja tikt izcīnīts kauss, skatījos tiešraidē, pārējos mačus ierakstīju un noskatījos pa dienu. Man ir mazs dēls, kurš ceļas sešos no rīta, tāpēc nevaru tik ilgi palikt nomodā. Korijs Kroufords un Tūka Rasks bija lieliski visu izslēgšanas spēļu garumā. Lai komanda tiktu tālu, vārtsargiem ir jābūt uzdevumu augstumos, un viņi abi bija.

Taču joprojām ir cilvēki, kuri nenovērtē Kroufordu un uzskata, ka Čikāgas "Blackhawks" uzvarētu ar jebkuru vārtsargu.
Tas ir bullshit - nav iespējams uzvarēt bez laba vārtsarga. Ja paskatāmies pagātnē, vārtsargam ir jāatvaira svarīgi metieni un bez viņa nav iespējams uzvarēt. Droši vien mediji atkal meklē sensāciju. Bet nedomāju, ka Kroufordu tas uztrauc - viņam ir kauss un viņš smejas, turklāt parakstīja milzīgu līgumu.

Kurš ir labākais vārtsargs Nacionālajā hokeja līgā?
Visticamāk, Henriks Lundkvists. Tāpat man patīk Rasks. Lai gan šosezon varēsim novērtēt, kā garākajiem veiksies ar samazināto ekipējumu. Lundkvists ir atlētisks un viņam nevajadzētu būt problēmām, bet Jonasam Hilleram no Anaheimas "Ducks" nāksies saskarties ar grūtībām - viņš visu laiku slidinās uz ceļiem. Tagad viņam nāksies atgriezties pie metienu atvairīšanas un ripu ķeršanas, nevis to bloķēšanas.

Nedomā, ka tagad vairāk ripu lidos starp kājsargiem?
Jā, ar samazinātajiem kājsargiem varētu būt vairāk metienu starp kājsargiem, taču jo tie ir garāki, jo grūtāk slidot un pārvietoties, tādēļ vārtsargi būs ātrāki. Pat nezinu, vai vārtu guvumu būs vairāk vai mazāk. Iespējams, to kļūs mazāk.

Viens no izcilākajiem snaiperiem Nacionālās hokeja līgas vēsturē Maiks Bosī teicis, ka viņš allaž mēģinājis trāpīt tieši starp kājsargiem, jo vārtsargam psiholoģiski tas ir smagāk - ripa tiešā nozīmē izlido viņam cauri.
Mūsdienās noteikti negribi, lai ripa izlido cauri, tāpēc mēģini metienus bloķēt. Kad viņš spēlēja, vārtsargi nekad nekrita uz ceļiem, tāpēc metieni starp kājsargiem bija loģiskāks risinājums. Mēģinu visu turēt pēc iespējas ciešāk - ja ripa ielido vārtos, tad lai tā lido garām, nevis cauri man.

Kuram no Kontinentālās hokeja līgas spēlētājiem ir spēcīgākais metiens?
Varbūt [Antonam] Babčukam, kurš spēlē Ufas "Salavat Yulaev"? Tāpat viņa metienus noķert ir visgrūtāk. Ne vienmēr svarīgs ir tieši spēks, bet gan precizitāte. Ir daži hokejisti, kuri met spēcīgi, bet nekad netrāpa. Tāpat ir svarīga ātra kustība, nevis kā ["Ak Bars" aizsargam Iļjam] Ņikuļinam - viņš met spēcīgi, taču nūju atvēzē tik augstu, ka to var saskatīt no kilometra attāluma.

Fīniksas "Coyotes" spēlēji kopā ar vienu no interesantākajiem vārtsargiem - Iļju Brizgalovu.
Bez šaubām viņš ir dīvains, taču mums bija labas attiecības. Viņš nav slikts cilvēks, nekad pret mani neizturējās slikti. Viņam ir citādas idejas par dažādām lietām. Domāju, ka Brizgalovam labāk varētu veikties pilsētā, kur hokejs nav uzmanības centrā - varbūt atkal Fīniksā. Filadelfijā viss, ko viņš pateica milzīgajam mediju pūlim, uzreiz nonāca internetā, savukārt Fīniksā mediju bija daudz mazāk un tie nebija pārāk ieinteresēti.

Kā ir ar tevi - mediju uzmanība netraucē?
Reizēm tas ir patīkami. Piemēram, Rīgā visu laiku esmu uzmanības centrā, un tas liek koncentrēties. Tomēr, kad atrodos ārpus laukuma, gribu, lai mani liek mierā, lai varu izbaudīt laiku ar ģimeni. Neesmu šeit uzmanības, bet gan hokeja dēļ.

Spēlēji arī Toronto "Maple Leafs", kas ir Nacionālās hokeja līgas svarīgākā komanda.
Jā, tas bija pavisam citādi. Pēc ikviena mača sejā bija desmit kameras - daudz vairāk nekā jebkur citur. Bet lepojos, ka tiku pie iespējas tur spēlēt.

Vai bija grūti pieņemt lēmumu par pārcelšanos uz Kontinentālo hokeja līgu?
Jā, nedaudz. Bufalo "Sabres" piedāvāja labu līgumu un vēlējās, lai palieku, taču apzinājos, ka laukumā tikpat kā netikšu - atrastos aiz Raiena Millera, kurš katrā sezonā aizvada aptuveni 70 mačus. Izvēlējos doties uz jaunu līgu un spēlēt, nevis sēdēt uz soliņa. Vienmēr gan darīšu visu, lai palīdzētu komandai. Ja treneri vēlēsies, došos laukumā visos mačos. Tad gan nevarēšu trenēties tik daudz, cik pašam gribētos.

Rīgas "Dinamo" šosezon ir jauns vārtsargu treneris - Juris Klodāns. Pirmie iespaidi?
Mēģinām sastrādāties, un pagaidām tas izdodas. Viņš man māca latviešu valodu, es viņam mācu angļu valodu, sadarbība strādā. Kad ir tik daudz maču, man galvenais ir, lai varu ar kādu aprunāties, psiholoģiski sagatavoties nākamajai spēlei, nevis strādāt pie konkrētām lietām laukumā.

Cik daudz skaties uz savu sniegumu?
Pēc visām spēlēm nākamajā dienā ejam cauri katram metienam. Parasti sāku ar ielaistajiem vārtiem un tad pievēršos atvairītajiem metieniem. Nav vienas izteiktas kļūdas - noskatāmies ielaistos vārtus un mēģinām atrast labāku risinājumu. Ne vienmēr tā ir vārtsarga vaina, bet mēģinām saskatīt kļūdas. Varbūt pirms metiena varēju būt labākā balansā vai kas tāds.

Kas notiek ar tavu latviešu valodu? Vismaz pagaidām esi vienīgais ārzemnieks, kurš pēc intervijas atvadās ar "paldies".
Vienmēr cenšos būt pieklājīgs un respektēt latviešus. Šeit esmu divus ar pusi gadus, katru dienu iemācos jaunu vārdu. Saprotu vairāk nekā varu pateikt. Kad puiši runā, izlasu atsevišķus vārdus un aptuveni saprotu, par ko viņi runā. Manuprāt, tas rāda cieņu latviešiem un latviešu valodai.

Kriss Holts pat lasīja ziņas latviski. Pievērs uzmanību tam, ko par tevi domā mediji?
Tam nav jēgas. Tev patīku, nākamajam žurnālistam nepatīku, un tad nesapratīšu, kas vispār notiek. Labāk skatos spēles ierakstu un pats pieņemu lēmumu par to, kā nospēlēju. Tagad ir tik daudz blogu, Twitter, Facebook, un vienmēr būs kāds, kuram nepatiksi. Labāk dzīvoju burbulī.

Tavs viedoklis par Jakubu Sedlāčeku?
Džeikobs katru dienu strādā ar pilnu atdevi un aizvadīja labu maču. Nezinu, vai redzēji interviju ar Timu Tomasu, bet viņš pateica ļoti pareizi - ka viņš nekad nav jutis spriedzi attiecībās ar citiem komandas vārtsargiem. Arī es jūtos tāpat - esam vienā komandā. Ja spēlēju līmenī, kādā vēlos spēlēt, tad aizvadīšu daudz maču. Nevaru novēlēt, lai viņš spēlētu slikti. Ja viņš laukumā atrodas vairāk, tad tas nozīmē, ka nerādu savu labāko sniegumu. Esam vienā komandā un kopīgi cenšamies iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Latvijā esi piedalījies jauno vārtsargu nometnēs. Vai nākotnē redzi sevi trenera lomā?
Šobrīd nedomāju, ka varētu būt galvenais treneris vai palīgs. Varbūt vārtsargu treneris. Tagad redzu, ka trenēšana prasa daudz darba un dzirdi vairāk zākāšanas nekā vārtsargi. Kad beigšu spēlēt, domāju, ka man būs gana ar pārmetumiem no citiem cilvēkiem, tāpēc relaksēšos un pavadīšu laiku ar ģimeni.

Ar vairākiem spēlētājiem esmu runājis par jokiem komandā. Ņemot vērā, ka vārtsargs ir pati svarīgākā pozīcija, puiši nebaidās ķerties klāt jums?
Neiebilstu, ja viņi izjoko mani, un domāju, ka tas ir jautri. Spēles dienā parasti nav joku, bet citās dienās - bez problēmām. Treniņos viņi nāk klāt un saka stulbas lietas, tāpat arī spēlēs - Ozo pieslido klāt un kaut ko pasaka, es atbildi parādā nepalieku. Tas palīdz relaksēties un saglabāt labu garastāvokli.

Kas ir smieklīgākā lieta, ko kāds ir pateicies tavā virzienā?
Nezinu... Patiesībā Prāgas turnīrā pirmo reizi tiku nosaukts par old f*ck, un tas bija smieklīgi. Pirmo reizi kāds atzina, ka kļūstu vecs, un es smējos. Sapratu, ka tiešām kļūstu vecs. Turklāt tas, ka tevi mēģina izsist no sliedēm, nozīmē, ka esi svarīgs spēlētājs.

Ko nākas dzirdēt visbiežāk?
Tas skan apmēram šādi: "Esi gatavs, jo nākamajā maiņā iemetīšu vārtus." Manuprāt, tas ir lieliski un smieklīgi, varu pasmieties. Patiesībā man pietrūkst Ziemeļamerikas, jo tur bija daudz vairāk runāšanas. Kontinentālajā hokeja līgā valda klusums, varbūt pretinieki tiek respektēti vairāk.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-19 10:26, pirms 11 gadiem
Labs

 +11 [+] [-]

, 2013-09-19 10:31, pirms 11 gadiem
Interesanta intervija Sasmējos par Old fck

  +9 [+] [-]

, 2013-09-19 10:45, pirms 11 gadiem
Jokaini ar to sportu. Tev tikai 33-34 gadi un vēl tik dzīvot un dzīvot,
bet tu jau kaut kam skaities vecs.

  +7 [+] [-]

, 2013-09-19 10:47, pirms 11 gadiem
Patiesībā man pietrūkst Ziemeļamerikas, jo tur bija daudz vairāk runāšanas. Kontinentālajā hokeja līgā valda klusums, varbūt pretinieki tiek respektēti vairāk.
Īstenībā interesanti, zviedriem parasti tieši labāk patīk paklusēt nekā parunāt, bet tas skaidrs, ka NHL visi vāvuļo daudz vairāk nekā te.

Vispār Tellijs ir foršs!

  +5 [+] [-]

, 2013-09-19 10:48, pirms 11 gadiem
paldies

  +6 [+] [-]

, 2013-09-19 10:49, pirms 11 gadiem
Labs
Vienmēr patikusi Telkvista savaldība un inteliģence. Ja nebūtu tā pagalam neveiksmīgā pag. sezonas sākuma, iespējams, būtu labākais RD vārtsargs pēc Pruseka.

 +13 [+] [-]

, 2013-09-19 11:05, pirms 11 gadiem
es ceru, ka šīs kvalitatīvās sporta centra intervijas neapstāsies. interesanti palasīt!

     [+] [-]

, 2013-09-19 11:10, pirms 11 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Labs
Vienmēr patikusi Telkvista savaldība un inteliģence. Ja nebūtu tā pagalam neveiksmīgā pag. sezonas sākuma, iespējams, būtu labākais RD vārtsargs pēc Pruseka.
savaldība un inteliģence??? paprasi viņam par ģimenes vērtībām. Kā ir rīgā dzīvot bez sievas

  -2 [+] [-]

, 2013-09-19 11:11, pirms 11 gadiem
Laba intervija,šovakar kolhozs jasasit ..!!!!
Slēpts komentārs: gebels

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 11:28, pirms 11 gadiem
"Ir daži hokejisti, kuri met spēcīgi, bet nekad netrāpa"
uzmini nu, kurš tas ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-19 11:33, pirms 11 gadiem
gebels rakstīja: Vins ir nolaidies lidz Dzinama limenim , budams Zviedrijas izlases vartsrags , tas par vina kvalitatti neko labu neliecina!
ai trolli, trolli......zviedrijas izlases vartsargs PC pedejo reizi vins bij pirms 6 gadiem, tas ir sen...un tikai 2 speles(pec tam skiet eiroture vel bija)....bet par pamatvartsargu vinu vareja saukt +- pirms gadiem 10-12....divaas OG kopaa aizvadijis 1 speeli....

takaa vins jau sen ir devis vietu jaunajiem zviedru vartu viriem un pats no izlases ir loti, loti taalu

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 11:34, pirms 11 gadiem
krapaalis rakstīja: savaldība un inteliģence??? paprasi viņam par ģimenes vērtībām. Kā ir rīgā dzīvot bez sievas
Un?
Mājiens, ka šis dragā pa kreisi?
Vai tas kaut kā baigi rūp? Man nē.

Es runāju par spēli.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-19 11:35, pirms 11 gadiem
šeku, reku niša atklājas Rīgas Dinamo spēlētājiem, vajag trash talk apgūt, Pavlovu apmācīt vajag

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 11:42, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Jokaini ar to sportu. Tev tikai 33-34 gadi un vēl tik dzīvot un dzīvot,
bet tu jau kaut kam skaities vecs.
Labi ka uzlika jaunības ierobežojumu vingrotājām, savādāk viņas jau ap 20 skaitijās vecas.

     [+] [-]

, 2013-09-19 11:52, pirms 11 gadiem
Re, kāpēc Nikuļins nespēlē Rīgā! Pārāk augstu atvēzējas.

     [+] [-]

, 2013-09-19 12:09, pirms 11 gadiem
ogreskijs rakstīja: ai trolli, trolli......zviedrijas izlases vartsargs PC pedejo reizi vins bij pirms 6 gadiem, tas ir sen...un tikai 2 speles(pec tam skiet eiroture vel bija)....bet par pamatvartsargu vinu vareja saukt +- pirms gadiem 10-12....divaas OG kopaa aizvadijis 1 speeli....

takaa vins jau sen ir devis vietu jaunajiem zviedru vartu viriem un pats no izlases ir loti, loti taalu
Ja viņš šitā turpinās, tad būs šosezon ļoti tuvu savai izlasei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-09-19 14:10, pirms 11 gadiem
SC autori tiek daudz kritizēti, bet šoreiz tiešām Uvis japaslavē! Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 14:55, pirms 11 gadiem
Beidzot kāda intervija, kuru pat gribētos nosaukt par lielisku!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 15:19, pirms 11 gadiem
''Bez šaubām viņš ir dīvains'' Par Brizgalovu
forša intervija

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 15:24, pirms 11 gadiem
Intervija tiešām laba - var uzreiz just, ka intervētājs ir rūpīgi sagatavojies intervijai, izdomājis interesantus jautājums un uzdod tos loģiskā secībā. Noteikti pašam Telkvistam bija interesanti un bez šaubām lasītājiem arī! Brožem jāpasniedz mācībstundas citiem Sportacentra žurnālistiem

     [+] [-]

, 2013-09-19 16:35, pirms 11 gadiem
sausiņu dzimšanas dienā

     [+] [-]

, 2013-09-19 16:57, pirms 11 gadiem
hmm rakstīja: Intervija tiešām laba - var uzreiz just, ka intervētājs ir rūpīgi sagatavojies intervijai, izdomājis interesantus jautājums un uzdod tos loģiskā secībā. Noteikti pašam Telkvistam bija interesanti un bez šaubām lasītājiem arī! Brožem jāpasniedz mācībstundas citiem Sportacentra žurnālistiem
vienīgi dikcija viņam pabriesmīga