Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pirmo reizi uzņems Karsumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" pirmo reizi uzņems Karsumu
Mārtiņš Karsums
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Sesto spēli 11 dienu laikā šovakar aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pirmo reizi spēkosies ar latviešu uzbrucēju Mārtiņu Karsumu. Viņš pārstāv Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dynamo", kas izcīnījusi pēdējos divus Gagarina kausus. Sākums pulksten 19:30, tiešraide TV6 un KHL TV kanālos.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" četru mājas spēļu sēriju otrdien sāka ar neveiksmi - 1:3 pret Kazaņas "Ak Bars", lai gan rīdzinieki izdarīja par deviņiem metieniem vairāk nekā sāncenši. Vienīgos vārtus 49. minūtē pēc Gunāra Skvorcova uzvarētā iemetiena guva Pols Šehura. "Nedrīkstam nolaist galvas tikai tāpēc, ka piedzīvojām zaudējumu. Jā, ievads nebija labākais, taču lielāko mača daļu kontrolējām tā gaitu un radījām vairāk momentu," sacīja kanādiešu centra uzbrucējs.

Rīgas "Dinamo" tā bija otrā neveiksme pēc kārtas, jo četru spēļu izbraukums tika noslēgts ar 1:2 pēcspēles metienos pret Maskavas CSKA. Taču pirmo reizi kluba vēsturē izdevās regulāro čempionātu sākt ar četrām uzvarām pēc kārtas, tādēļ "Dinamo" šobrīd ar sešās spēlēs sakrātajiem 13 punktiem ierindojas ceturtajā vietā Rietumu konferencē. Priekšā ir tikai Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak" un šodienas pretiniece - Maskavas "Dynamo".

Bijušo Latvijas izlases kapteiņu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda arī 2013. gada pavasarī triumfēja Gagarina kausā, finālā sešos mačos pieveicot Čeļabinskas "Traktor". Pirms jaunās sezonas vienībai pievienojās bijušais Rīgas "Dinamo" kapteinis Mārtiņš Karsums. Uzbrucējs izcēlies ar vārtu guvumu un aktivitāti - trijās no sešām spēlēm Karsums izdarījis vismaz četrus metienus.

"Iespējams, pret bijušajiem komandas biedriem gribas nospēlēt stingrāk. Komandā lieka motivācija nav jāmeklē," pauda Rīgas "Dinamo" aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Vakardienas treniņā uz ledus nedevās viņa partneris Sandis Ozoliņš, tāpat arī uzbrucēji Gints Meija un Vitālijs Pavlovs. Vārtu drošība atkal būs pieredzējušā zviedra Mikaela Telkvista rokās.

Viņam darba noteikti netrūks, jo Maskavas "Dynamo" sezonu sāka vareni - 5:1 pret Čeļabinskas "Traktor", 3:1 pret Magņitogorskas "Metallurg", 4:0 pret Ņižņekamskas "Neftekhimik", 4:1 pret Ufas "Salavat Yulaev" un 2:0 pret Čehovas "Vityaz". Tikai sestajā mačā tika ciesta pirmā neveiksme - pirms došanās uz Rīgu Maskavas derbijā ar 3:6 tika atzīts CSKA pārākums.

"Ikviena komanda var uzvarēt jebkuru komandu. Laukumā dosimies ar pārliecību un neatdosim uzvaru tikai tāpēc, ka viņi ir divkārtējie čempioni. Ja parādīsim labāku sniegumu nekā pretinieki, tad uzvarēsim," noskaņojumu pirms spēles atklāja Šehura.

Viņš un Miks Indrašis pret Maskavas "Dynamo" spēlēs virknējumā ar jaunpienācēju Vojtehu Polāku. 28 gadus vecajam čeham tā būs pirmā spēle sezonā, tādēļ viņam pret agresīvo maskaviešu spēles stilu varētu rasties grūtības. Polāks Rīgas "Dinamo" līdzjutējiem apsolīja nodemonstrēt labāko ieroci - plaukstas metienu.

Maskavas "Dynamo" rezultatīvākais spēlētājs ar diviem vārtiem un sešiem punktiem ir Maksims Pestuško. Pagājušajā sezonā viņš bija Ņižņekamskas "Neftekhimik" kapteinis, Rīgā gūstot divus vārtus. Pestuško tuvākais sekotājs ir Leo Komarovs, kurš pagājušo sezonu pavadīja Nacionālās hokeja līgas klubā Toronto "Maple Leafs".

Igaunijā dzimušais uzbrucējs ir arī starp labākajiem snaiperiem - trīs vārtus guvis viņš, Deniss Mosaļovs un Aleksejs Cvetkovs. Pēdējais pret CSKA izcēlās divreiz, turklāt ar tikai 67 sekunžu intervālu. Tikmēr rezultatīvākais aizsargs ir pirmajā sezonā Rīgas "Dinamo" pārstāvējušais čehs Filips Novāks - viņa kontā vārti un trīs piespēles.

Sagaidāms, ka pirmo reizi sezonā Maskavas "Dynamo" vārtos nestāsies divas reizes par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzītais Aleksejs Jerjomenko, kurš par spīti zaudējumam CSKA atvairījis 94,6% metienu un vidēji spēlē ielaidis 1,5 vārtus. Maskaviešu pieteikumā ir arī 20 gadus vecais Kirils Barzmans un 18 gadus vecais Ivans Bočarovs.

"Spēlējam vienoti, kā komanda, cits par citu. Tā ir panākumu galvenā atslēga, nevis skaistas izspēles līdz tukšiem vārtiem. Protams, tā gadās, bet ir jāspēlē ar vēsu galvu un nav jāizdomā kas lieks," atzina Rēdlihs. Turklāt maz ticams, ka dzelžainā sāncenšu aizsardzība ļaus mājiniekiem izvēlēties ērtākās metienu pozīcijas.

Jāspēlē vienkārši un jācer, ka hokeja Dievs šovakar būs uzvilcis Rīgas "Dinamo" kreklu. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide TV6 un Kontinentālās hokeja līgas televīzijas kanālā.

1 2 3 89 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 02:04, pirms 11 gadiem
Nu cerēsim gan, ka ir uzvilcis to kreklu.

  +6 [+] [-]

, 2013-09-19 02:09, pirms 11 gadiem
Fiziski smaga spēle būs. Veiksmi puišiem un cerēsim, ka būs uzvara

     [+] [-]

, 2013-09-19 02:52, pirms 11 gadiem
Uzvara un 3 punkti ir diezgan iespejami tikai japacensas...ja cinisies un daris visu kartigi tad pat,ja hokeja dievs bus bez musu krekla mes uzvaresim. Svariga ir veiksme Aiziet puisi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: inuss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-19 06:38, pirms 11 gadiem
Gaidu skaistu hokeju, tāču konferences tabulā mēs šodien atkritīsim uz sesto vietu > Турнирная таблица : Континентальная Хоккейная Лига <. Lai vecas mūsu komandai!

  +9 [+] [-]

, 2013-09-19 06:46, pirms 11 gadiem
O mazais krāniņš zutis atkal sācis tecēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-09-19 07:24, pirms 11 gadiem
ElektriskaisZutis rakstīja: Beidz fantazēt, jo kā jau teicu, Čempioni Rižaņiniem pārbrauks pāri kā ceļa rullis.
Laikam jāsecina,ka tu tomēr esi trollis.jo tik stulbs vienkārši nevar būt. Tik lielas kļūdas daba pieļauj ļoti reti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-19 07:37, pirms 11 gadiem
Piedod Karsum un Znarok bet uzvara Jums nespīd
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 07:40, pirms 11 gadiem
ElektriskaisZutis rakstīja: Vai tiešām Jums Ģinamas Keponiem tik ļoti galvā ir sakāpis? Pāris haļavas un Ģinamu par Čempioniem kronē, sāc pieņemt skarbo dzīves realitāti nevis bārsties ar tukšām, aizvainojošām frāzēm.
Es tieši spriežu reāli un nekad neapgalvoju,ka šajā līgā kāds kādam pārbrauks ar ceļa rulli. Te jau viens apgalvoja,ka Spartaks arī ar 6:0 pārbrauks pāri Dinamo. Un par čempioniem kļūt RD cerības ir varbūt 1%(tas pats varbūt kaut kad...)

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 07:42, pirms 11 gadiem
ElektriskaisZutis rakstīja: Sveiki, sveiki, sveiki! Tad nu beidzot es esmu atgriezies, cik burvīgi ir būt mājās Izskatās, ka esmu Jums ļoti pietrūcis, jo Ģinamas atbalstītāji tādi švaki palikuši. Katrā ziņā prieks bija uzzināt par Ak Bars uzvaru, jo kā jau teicu viss sāks nostāties savās vietās, bet Ģinamas flaneļiem aka Keponiem ar to saprašanu tā pagrūtāk.
Ja par šodienas spēli, tad Ģinamai kārtējais zaudējums, cik sapratu, tad Jerjomenko šodien tiks atpūtināts, bet tās tāpat Ģinamai neko nedos, jo Čempioni pāries pāri Rižaņiniem kā ceļa rullis.
Ja runājam par to jauno kā tur bija Polaks laikam, tad neizprotu Sejēju un arī pārējos, jo paņemt tādu, atvainojos par rupjību, bet pabiru ir jāmāk. Nepietiek, ka komandā spēlē kaut kādi Vilsoni un Robinsoni, paņem vēl kaut kādu nemākuli un nevienam nevajadzīgo. Čalis centās nostiprināties divās spēcīgākajās līgās pasaulē, NHL un NLA, bet nekas nesanāca varbūt Kolhoza sanāks, bet šaubos, ļoti šaubos.
Šovakar visi uz Arēnu atbalstīt Maskavas Dynamo, Oļegu, Hari un Karsumu, jo mūsējie vienmēr jāatbalsta. Par lielu Maskavu, par lielu Oļegu, par lielu Dynamo.
.
Tavs intelektuālais attīstības līmenis,ir 2,5 gadīga bērna līmenī.Tieši tāds pats kā suņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 08:30, pirms 11 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: .
Tavs intelektuālais attīstības līmenis,ir 2,5 gadīga bērna līmenī.Tieši tāds pats kā suņiem.
Saskaņā ar zinātnieku pētījumiem šimpanzes intelekts atbilst 3 gadīgam bērnam. Tātad zutim ir 5/6 no šimpanzes intelekta. Tas ir kompliments zutim.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-19 08:47, pirms 11 gadiem
Pagaidām score: Zutis vs Dinamomīļi 4:8. Prasās pēc rktīga comebacka!!!

  +6 [+] [-]

, 2013-09-19 10:11, pirms 11 gadiem
Vai tiešām Dinamo fani vēl joprojām nespēj saprast, ka vienīgais veids kā atbrīvoties no zuša un tamlīdzīgām pabirām ir viņus vienkārši ignorējot? Cilvēkam vienkārši pietrūkst uzmanības un troļļojot sportacentrā viņš to var iegūt. Tak beidziet viņam d irst virsū un vispār ar viņu/par viņu diskutēt, viņam ātri apniks.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-19 10:33, pirms 11 gadiem
colonelace rakstīja: Vai tiešām Dinamo fani vēl joprojām nespēj saprast, ka vienīgais veids kā atbrīvoties no zuša un tamlīdzīgām pabirām ir viņus vienkārši ignorējot? Cilvēkam vienkārši pietrūkst uzmanības un troļļojot sportacentrā viņš to var iegūt. Tak beidziet viņam d irst virsū un vispār ar viņu/par viņu diskutēt, viņam ātri apniks.
Ja te nebus zushveidigo tad lielai dalai komentetaju nebus par ko rakstit un ar ko sarakstities.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-19 11:00, pirms 11 gadiem
bus gruti.bet spelejot aizsardziba un izejot uz asiem pretuzbrukumiem mes gan varam meginat.un cerams ari telijs sodien radis brinumus.bet gribetos redzet ka spele jaunais frukts polaks. cerams pieradis ka ir labs plaukstas metiens un gus vartus

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 11:44, pirms 11 gadiem
ElektriskaisZutis rakstīja: Vai tiešām Jums Ģinamas Keponiem tik ļoti galvā ir sakāpis? Pāris haļavas un Ģinamu par Čempioniem kronē, sāc pieņemt skarbo dzīves realitāti nevis bārsties ar tukšām, aizvainojošām frāzēm.
Sveiks Mārtiņ! Kā tad tav lielais bizness? Nav jau bankrotējis, labprāt uzlikšu sarkanas neļķes uz tava biznesa kapiņa

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 11:57, pirms 11 gadiem
Mīļie ļautiņi , vai tiešām nav skaidrs - jo vairāk jūs komentēsiet to, ko skricelē ElektriskaisZutis ( kuram ir ieildzis pubertātes periods) , jo vairāk viņš te smirdēs . Viņa šizofrēniskie rakstiņi nav "par" vai "pret" ; tas ir tikai veids kā slims cilvēciņš pievērš sev uzmanību un ķircina citus. Acīmredzot, viņam tas sagādā baudu .
Labākais veids kā no viņa atkratīties - ignorēt viņu !!! Viņš vairs nedabūs barību saviem mazvērtības kompleksiem un aiztīsies uz citem portāliem.

     [+] [-]

, 2013-09-19 12:03, pirms 11 gadiem
Kad spēles ir ik pēc 2-3 dienām, ļoti grūti kaut ko prognozēt. Visām komandām būs kritumi, būs arī atslodzes dienas , kad komandas tomēr nespēlēs "graužot ledu". Kādam aklimatizācijas problēmas utt. Protams ka spēle būs grūta. Katram līdzjutējam ir iekšā kaut kāda prieksnojauta , kā varētu būt. Pirms Kazaņas bija sajūta ka tomēr zaudēsim , tagad sajūta ka drīzāk zaudēsim, bet cerības ieķerties ir lielākas nekā ar Kazaņu.
Varbūt nedaudz iespaido 3-6 rezultāts, varbūt kas cits. Bažas māc vai mums pietiks spēka , jo otrdien daudz emocionālais un fiziskais lādiņš bija pa tukšo no punktu viedokļa, bet no reputācijas viedokļa, lielākā daļa fanu redzot šo degsme, milzīgo vēlmi gūt vārtus komanda tikai ieguva.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 12:10, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Sveiks Mārtiņ! Kā tad tav lielais bizness? Nav jau bankrotējis, labprāt uzlikšu sarkanas neļķes uz tava biznesa kapiņa
viņam biznesam(ja arī tāds būtu) nav laika,jo zutim ir jākapā CS 1.6
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 89 komentāri