Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Anglijas jaunie futbolisti atspēlējas un pieveic slovākus, poļi izrauj neizšķirtu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Anglijas jaunie futbolisti atspēlējas un pieveic slovākus, poļi izrauj neizšķirtu
Anglijas U21 izlase svin vārtu guvumu
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Ievadot Eiropas U21 čempionāta futbolā otro spēļu apli, Anglijas jaunie futbolisti Polijas pilsētā Kjelcē ar 2:1 pārspēja Slovākiju, izvirzoties A grupas līderpozīcijā. Vakara spēlē Polija jau spēles kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 2:2 pret Zviedriju.

Slovākija - Anglija

Turnīra pirmajā spēlē angļi ieguva punktu pret Zviedrijas izlasi, zviedriem spēles beigās nerealizējot 11 metru soda sitienu. Slovākija, turpretim, atspēlējās un pārspēja mājinieci Poliju ar rezultātu 2:1.

Pirmie šajā spēlē vārtus guva slovāki - Martins Hriens pēc stūra sitiena lieliski pieslēdzās ar galvu, panākot Tatru zemes jaunajiem futbolistiem vadību ar 1:0. Slovākija puslaika teju dubultoja savu pārsvaru, tomēr Jaroslava Mihalīka fantastisko tālšāvienu ar lielām pūlēm atsita "Sunderland" un Anglijas U21 izlases vārtsargs Džordans Pikfords. Iespēja puslaika galotnē bija arī angļiem, taču tā palika neizmantota.

Spēles otrā puslaika sākuma daļā salūza slovāku aizsardzība - 50. minūtē "Swansea" spēlētājs Alfijs Mosons ar diviem mēģinājumiem, bet tomēr izlīdzināja rezultātu šajā spēlē. Vēl pēc 11 minūtēm Anglijas izlases spēlētāji aizskrēja bīstamā pretuzbrukumā, kura noslēdzošajā fāzē "Southampton" pussargs Neitens Redmonds meistarīgi novāca no ceļa slovāku aizsargu un pēc tam precīzi raidīja bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī, panākot savai izlasei jau vadību ar 2:1.

Slovākijas U21 izlase centās atspēlēties un iegūt ļoti vērtīgu punktu, tomēr tas viņiem neizdevās, ļaujot Anglijas vienaudžiem svinēt uzvaru ar 2:1 un izvirzīties A grupas galvgalī.

Polija - Zviedrija

Mājiniekiem poļiem šis bija teju pēdējais salmiņš, lai saglabātu cerības uz iekļūšanu pusfinālā - šovakar jāuzvar Zviedrijas vienaudžus.

Spēles rezultāts tika atklāts jau sestajā minūtē, kad precīzs bija polis Lukašs Moneta. Tomēr līdz puslaika beigām zviedriem visu izdevās apvērst "kājām gaisā" - sākumā 36. minūtē Karloss Strandberjs izlīdzināja rezultātu uz tablo, bet jau pēc piecām minūtēm Ūne Jakubs Larsons vadībā izvirzīja Zviedriju - 2:1.

Vērtīgos trīs punktus gan zviedriem noturēt neizdevās - spēles 90. minūtē viens no poļu uzbrucējiem tika nogāzts soda laukumā, rezultējošo 11 metru soda sitienu realizējot nākošajam Latvijas futbolista Denisa Rakela komandas biedram Poznaņas "Lech'' Dāvidam Kovnackim (2:2).

Mājiniekiem Polijas izlasei nu ir saglabājušās vien minimālas izredzes iekļūt čempionāta pusfinālā. Pēdējā spēlē ir ar pēc iespējas lielāku pārsvaru jāuzvar Anglijas vienaudži, kā arī jācer, ka Zviedrija un Slovākija savā starpā nospēlēs neizšķirti.

Eiropas U21 čempionāts futbolā, 19. jūnijs

SpēleRez.
Slovākija - Anglija1:2
Polija - Zviedrija2:2

A grupas tabula

VietaKomandaU-N-ZGV:ZVP
1.Anglija1-1-02:14
2.Slovākija1-0-13:33
3.Zviedrija0-2-02:22
4.Polija0-1-13:41

Turnīra pusfinālā iekļūs visu trīs grupu uzvarētājas, kā arī labākā no otro vietu ieguvējām.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...