Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Aptauja: respondenti uzskata, ka grūtākais uzdevums hokeja spēlē ir trenerim

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Aptauja: respondenti uzskata, ka grūtākais uzdevums hokeja spēlē ir trenerim
Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Viens no Latvijas izlases atbalstītājiem ''Bite'' veicis aptauju, kā rezultātā noskaidrots, ka pēc Latvijas iedzīvotāju domām grūtākais uzdevums hokeja spēlē ir trenerim, kuram esot jāmotivē komanda. Otrs grūtākais uzdevums esot vārtsargam.

Veicot aptauju, "Bite" noskaidrojusi, ka pēc 35% Latvijas iedzīvotāju domām hokeja spēles laikā visgrūtākais uzdevums ir trenerim, jo viņam jāmotivē visa komanda. Tikmēr 25% aptaujāto uzskata, ka grūtākais uzdevums ir vārtsargam, jo viņa reakcijas ātrums nosaka, vai pretinieks gūs vārtus. 5% atzina, ka tāds ir aizsargam, jo viņam ne tikai jāsargā sava laukuma zona, bet arī jāmaina spēles gaita. 4% norāda, ka tas ir uzbrucējs, jo viņa pamatuzdevums ir iesist ripu vārtos. Vēl 3% atzīmējuši tiesnesi, jo viņam spēles laikā ir ne tikai jāuzrauga spēle, bet arī jāizvairās no ripas. Bet 29% ir grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Ņemot vērā, ka gadiem ilgi hokejs ir populārākais sporta veids Latvijā, aptaujas dalībniekiem uzdots arī jautājums, kāpēc viņiem patīk hokejs. Visbiežāk (51%) aptaujas dalībnieki norādījuši, ka hokejs viņiem patīk, jo tā ir neparedzama spēle, kuras rezultāts var izšķirties pat spēles pēdējās sekundēs. Kā nākamo būtiskāko faktoru respondenti izcēluši to, ka šajā sporta veidā ir izteikts sacensības gars un azarts (47%). Trešais aptaujāto biežāk minētais aspekts – hokejs vieno un fanošana par izlasi stiprina patriotismu (34%). Teju tikpat daudzi arī norādījuši, ka, atbalstot izlasi, viņi jūtas piederīgi Latvijas hokeja faniem, par kuriem zina visa pasaule (33%). Savukārt vēl daļa (28%) iedzīvotāju norāda, ka hokejs ir iemesls, lai pavadītu laiku kopā ar ģimeni vai draugiem, tāpēc viņiem tas patīk.

"Jau piekto gadu atbalstot Latvijas hokeja valstsvienības, esam guvuši pārliecību, ka hokejs ir komandas darbs, kur katram spēlētājam, arī trenerim ir savs uzdevums. Tāpēc sasniegt mērķi var tikai tad, ja visi “zobrati” strādā pareizi. Savukārt faniem hokejs simbolizē kopā būšanu kā uzvaras mirkļos tā brīžos, kad spēle uz ledus nevedas. Ne velti ik gadu mūsu hokeja izlases spēlētāji uzsver, cik nozīmīga viņiem ir fanu klātbūtne un atbalsts, jūtot līdzi gan attālināti, gan klātienē, ” saka Una Ahuna-Ozola, “Bite” Korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja.

2022. gada Pasaules čempionāts hokejā notiek no 13. līdz 29. maijam Somijā, Helsinkos un Tamperē. Latvijas hokeja valstsvienība jau aizvadījusi vairākas spēles, un šonedēļ 19. maijā priekšā spēle ar Čehijas izlasi, 20. maijā ar Austrijas izlasi, bet 22. maijā ar Lielbritānijas hokeja valstsvienību.

Informāciju sagatavoja:
Bite

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle