Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "RTU/Inspecta" aptur "Ķekavu", FK "Rīga" panāk līderus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" aptur "Ķekavu", FK "Rīga" panāk līderus
FK "Rīga"
Foto: floorball.lv

Šovakar pārtrūka Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas līderes "Ķekavas" četru uzvaru sērija. Ķekavieši savā laukumā ar 4:8 piekāpās Rīgas "RTU/Inspecta" florbolistiem. Toties piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja FK "Rīga" florbolisti, kuri šovakar savā laukumā ar 6:4 pārspēja "Madonu". Virslīgas jaunpienācējiem tagad jau 15 punktu un vieta līderu trijniekā.

Ķekavas sporta namā notikušajā spēlē pirmajā periodā iniciatīva piederēja mājiniekiem, taču tika gūti tikai vieni vārti – 15 sekundes pirms pārtraukuma ar rezultatīvu metienu izcēlās bijušais "RTU/Inspecta" spēlētājs Edžus Bunka, izvirzot vadībā "Ķekavu" – 1:0. Taču jau otrajā trešdaļā vadības grožus savās rokās pārņēma "RTU/Inspecta", kas guva četrus vārtus pēc kārtas, panākot ievērojamu pārsvaru – 4:1. Pēdējais periods bija visrezultatīvākais, taču arī tajā par vienu precīzu metienu vairāk bija rīdziniekiem, kuri ar 8:4 pārtrauca Virslīgas līderes "Ķekavas" četru uzvaru sēriju.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts divu vārtu autors Kārlis Bulāns, pa diviem vārtiem arī Tomam Rutkim un Jānim Jansonam. "Ķekavas" rezultatīvākais spēlētājs Ēriks Akulovs šoreiz palika bez punktu guvuma, bet labākā spēlētāja gods tika Gintam Klēģeram, kuram divi precīzi metieni.

Komandas "RTU/Inspecta" sastāvā par labāko spēlētāju atzītais Kārlis Bulāns pastāstīja, ka pirmajā periodā cīņa bija ļoti līdzīga, bet otrajā trešdaļā rīdziniekiem izdevies uzspiest pretiniekiem savu spēles stilu, kas deva rezultātu. Ļoti svarīgi, ka "RTU/Inspecta" izdevās realizēt abus soda metienus. Pēdējā periodā vajadzējis tikai nosargāt savu pārsvaru. Viegli tas nebija, tomēr Rīgas komandai izdevās to izdarīt. "RTU/Inspecta" sastāvā kā trenera asistents debitēja Kristiāns Lisovskis, kurš ar savu lielo pieredzi noteikti deva vērā ņemamu ieguldījumu komandas panākumā.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 18.oktobris

"Ķekava" – "RTU/Inspecta" 4:8 (1:0, 0:4, 3:4)

Metienu attiecība:
35:44 (12:9, 8:17, 15:18)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Gints Klēģers 2 (2+0), Edžus Bunka 1 (1+0), Jānis Bilinskis 1 (1+0), Kristaps Jēkabsons 1 (0+1).
"RTU/Inspecta" – Kārlis Bulāns 2 (2+0), Toms Rutkis 2 (2+0), Jānis Jansons 2 (2+0), Henrijs Uzraugs 1 (1+0), Ivo Preiss 1 (1+0), Andris Blumbahs 0 (0+1), Atis Blinds 1 (0+1), Miķelis Dravnieks 1 (0+1).

Rīgas Olimpiskajā sporta centrā spēkiem mērojās abi Virslīgas jaunpienācēji – FK "Rīga" un FK "Madona". Spēles rezultātu 11.minūtē atklāja Alvis Dāle – 1:0, bet jau pēc dažām sekundēm madonietis Kārlis Krastiņš panāca izlīdzinājumu – 1:1. Arī otrās trešdaļas sākumā rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), bet turpinājumā laukuma saimnieki nospēlēja rezultatīvāk par saviem pretiniekiem – pēc otrā perioda 4:2, bet visā mačā FK "Rīga" uzvarēja ar 6:4. Pēc šī panākuma Rīgas komanda turnīra tabulā ar 15 punktiem pakāpās uz 3.vietu, tikpat punktu arī abām līderēm - "Ķekavai" un Kocēnu "Rubenei".

Ar 5 (3+2) punktiem uzvarētāju rindās izcēlās Alvis Dāle, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju. Madonas komandā rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Kārlis Krastiņš, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Valērijs Bodnieks, kurš atvairīja 27 no 32 pretinieku metieniem.

FK "Madona" treneris Andris Malkavs pēc zaudējuma "Rīgai" pauda, ka spēle bijusi samērā līdzīga, atšķirība tikai tajā, ka pretinieki labāk izmantoja savas vārtu gūšanas iespējas. Protams, Rīgas komandas uzbrucēji ir spilgtāki un ar lielāku pieredzi, nekā Virslīgas debitanti madonieši. A.Malkavs uzsvēra, ka šodien ļoti labi darbojušies abu komandu vārtsargi. Saviem spēlētājiem Malkavs neko daudz pārmest nevarot, jo puiši cīnījās. Atbildība par zaudējumu jāuzņemas viņam pašam kā trenerim.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 18.oktobris

FK "Rīga" – FK "Madona" 6:4 (2:1, 2:1, 2:2)

Metienu attiecība:
32:26 (9:7, 12:9, 11:10)
Rezultatīvākie:
FK "Rīga" – Alvis Dāle 5 (3+2), Kārlis Vitkovskis 2 (1+1), Romans Gemma 2 (1+1), Edgars Taube 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (0+1).
FK "Madona" – Kārlis Krastiņš 3 (2+1), Jānis Boroduška 2 (2+0), Mārcis Māliņš 1 (0+1), Mārtiņš Zvidra 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-10-19 00:58, pirms 11 gadiem
Rīdzinieki neslikti priekš debijas sezonas!