Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Jons Kazlausks: "Nav aizvietotāja Kalnietim – pretinieki viņu sedza kā suņi"

Jons Kazlausks: "Nav aizvietotāja Kalnietim – pretinieki viņu sedza kā suņi"
Mants Kalnietis
Foto: fiba.com

"Jebkura komanda var ciest neveiksmi, taču pēdējie trīs zaudējumi bija ļoti sāpīgi. Pēc sakāves pret Spāniju vairs nebijām tā komanda, kas agrāk," izstājoties no Rio turnīra, teica Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Jons Kazlausks.

Treneris pēc atgriešanās valstsvienībā nostrādāja pilnu olimpisko ciklu – četrus gadus. Kazlauska vadībā lietuvieši divas reizes izcīnīja Eiropas sudrabu (Ļubļana 2013, Lille 2015), nopelnīja ceturto vietu 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Spānijā un septīto reizi pēc kārtas piedalījās Olimpiskajās spēlēs.

“Pagaidiet,” teica Kazlausks, saņemot jautājumu, vai noslēdzis darbu valstsvienībā. “Visi jautājumi tiks atbildēti, taču nejauciet visu vienā lietā. Esmu padarījis savu darbu. Federācija izvērtēs darbu, es atbildēšu. Nav jāsteidzas ar secinājumiem.”

“Mūsu lielākā bēda – nav līdzvērtīga aizvietotāja Mantam Kalnietim. Jo grūtāka spēle, jo labāk tas redzams. Piemēram, Spānijas izlasē ir NBA līmeņa aizsargi, kuri piespiež uzbrukt no grūtām situācijām. Papildus, Kalnieti pārmaiņus kā suņi sedza četri spēlētāji pēc kārtas. Pietrūkst aizsargu, kuri var spēlēt divi-pret-divi, viens-pret-vienu. Varbūt izņemot Renaldu Seibuti. Ieskatoties statistikā, mūsu brīvmetienu skaits pēdējās trīs spēlēs strauji saruka. Pietrūka agresivitātes.”

“Pirms spēles pret Austrāliju mēs baidījāmies no Metjū Dellavedovas metieniem. Zinājām, ka galvenais punktu guvējs ir Petijs Milzs, taču pirmajā puslaikā septiņus tālmetienus mums sameta tieši nosauktie spēlētāji. Austrālieši spēlēja augstākajā līmenī un pievērsa uzmanību visiem. Neitralizēja Mantu Kalnieti, Renaldu Seibuti. Cerēt, ka mūsu jaunie spēlētāji – Vaids Karinausks un Mariuss Grigonis – lauzīs spēli, bija naivi. Acīmredzams, ka viņi var palīdzēt, taču ne salauzt pretinieku.”

Kazlausks dalījās pirmajos iespaidos par četru gadu darbu valstsvienībā. “Labi gadi. Ceru un novēlu, lai komanda turpinātu nopelnīt ceturto vai augstāku vietu pasaules čempionātos, kā arī izcīnītu medaļas Eiropas turnīros. Esmu gandarīts, ka Olimpiskajās spēlēs izkļuvām no grupas. Sāp tikai beigas. Saņēmām labu mācību – jaunajiem spēlētājiem jāredz, kur viņi atrodas. Nākotnē vēlu viņiem labu veiksmi.”

"Nepārvērtējiet spēlētājus. Kad izcīnījām trīs uzvaras, sabiedrībā sākās runas, ka varam pārspēt ASV... Jaunie spēlētāji ar tādu situāciju netiek galā, viņi nodomā, ka tā varētu būt un vairāk nekoncentrējas. Tā ir liela problēma. Nezinu, kā no tā izvairīties – visapkārt ir telefoni, internets."

“Mums trūkst labu aizsargu. Paskatieties uz Spānijas piemēru. Kalderonam, kurš ir augsta līmeņa NBA spēlētājs, nav vietas komandā, viņš spēlē ļoti maz. Spāņiem ir 4-5 ļoti augsta līmeņa spēlētāji perimetrā, kuri var mainīties aizsardzībā, pielāgoties dažādām sistēmām un speles situācijām.”

Izmantotie resursi:
J.Kazlauskas – apie ateitį rinktinėje,...


Slēpts komentārs: labaisn
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-18 02:53, pirms 8 gadiem
Ari par Valancunu skarbi pateica - Ar talantu vairs talu neizbrauks, tas dienas ir beigusas... Bet ta ari ir, Olimpiade vins nospeleja galigi sudigi.
, 2016-08-18 07:44, pirms 8 gadiem
merikikifans rakstīja: mūsu brīvmetienu skaits pēdējās trīs spēlēs strauji saruka.
tiešām,novik,viņš tā teica?brīvmetieni?kā tad!sagrozīt cilvēka teikto ir ļoti neglīti un neprofesionāli
Ja intervija bija angļu valodā, tad jā - free throws.
, 2016-08-18 08:02, pirms 8 gadiem
merikikifans rakstīja: mūsu brīvmetienu skaits pēdējās trīs spēlēs strauji saruka.
tiešām,novik,viņš tā teica?brīvmetieni?kā tad!sagrozīt cilvēka teikto ir ļoti neglīti un neprofesionāli
free throw nav brīvmetiens gudreli?
, 2016-08-18 11:49, pirms 8 gadiem
Kaukēns pietrūka!
, 2016-08-18 12:34, pirms 8 gadiem
Ozīšiem treneris Latvietis, tapēc arī izdrāza
, 2016-08-18 14:29, pirms 8 gadiem
Skarbi, bet patiesi vardi. Tapec pagaidam aizmirstam par Latvijas vecu izlasi olimpiskaja turnira. Vispirms pameginasim dabut bronzu Eiropa, tad saksim sapnot. Jo Rio turnira limenis bija krietni virs musejo maksimuma. Janka Strelnieks pret Kalnieti ir puika ar kakeni pret labu snaiperi. Bet Valancuns leisiem Rio tiesam bija galigi nekads, uzbrukuma no vina jegas nebija.
, 2016-08-22 10:46, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: free throw nav brīvmetiens gudreli?
Jebkurš cits metiens no spēles angliski tiek saukts 'field goal', bet tas nenozīmē ka latviski mēs to sauksim par 'laukuma vārtiem'
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.