Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Crusaders" izcīna ceturto titulu pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

"Crusaders" izcīna ceturto titulu pēc kārtas
Foto:AFP/Scanpix

Kraistčērčas "Crusaders" šodien ar 21:7 "Super Rugby Pasifika" turnīra finālā pārspēja Oklenda "Blues", izcīnot ceturto čempionu titulu pēc kārtas un jau 11. reizi turnīra pastāvēšanas vēsturē.

2022. gada 18. jūnijs pasaules klubu regbijā bija īpaša diena, jo čempioni tika noskaidroti uzreiz trijās lielajās līgās. Bez Anglijas Premjerlīgas un URC čempionātiem labāko komandu noskaidroja arī "Super Rugby", kuru fināls gan notika vēl pirms abu iepriekšminēto turnīru izšķirošajiem mačiem.

"Super Rugby" šajā sezonā norisinājās pēc jaunas shēmas, jo tā rīkotāji, pēc diviem gadiem bez oficiālā čempiona noskaidrošanas (tas izpalika Covid-19 dēļ), nolēma pagriezt savu stūrēto kuģi par 180 grādiem un doties pretējā virzienā, proti, atsakoties no Argentīnas, Japānas un Dienvidāfrikas Republikas komandām. Viņu vietā bez jau ierastajām vienībām no Jaunzēlandes un DĀR, pievienojās divas komandas no Okeānijas reģiona – "Drua" no Fidži un "Moana Pasifika", kurā spēlēja regbisti no Tongas, Samoa un Jaunzēlandes kā arī pa vienam fidžietim un honkongietim.

Jāsaka gan, ka jaunpienācējas nebija diez ko konkurētspējīgas, jo, dažādu iemeslu dēļ, tās spēja tikt vien pie diviem panākumiem katra, taču par titulu cīnījās jau ierastās komandas, t.i., Austrālijas "Brumbies" un jauzēlandieši.

Līdz finālam tika "Super Rugby" visu laiku titulētākā komanda, Kraistčērčas "Crusaders" un Oklendas "Blues".

Sakot, ka spēle bija neinteresanta, būtu melots, taču ir jāatzīst, ka "Crusaders" izmantoja savu pieredzi, kuras vienībai ir atliku likām, jo tā bija nemainīga "Super Rugby" čempione kopš 2017. gada. Lēni, taču pārliecinošo audzējot savu punktu bagāžu, kā arī neļaujot "Blues" izvērsties uzbrukumā, kraistčērčieši panāca savu, jeb 21:7.

11 punkti uzvarētāju rindās Ričija Moungas kontā, bet pa piezemējumam – Rinam Halam un Sīvu Rīzam. Zaudētājiem vienīgo reizi bumbu ieskaites zonā nogādāja Finlijs Kristijs.

Kraistčērčas "Crusaders" ir visu laiku tituliem bagātākā "Super Rugby" franšīze, jo tā ir piedalījusies 15 finālmačos un izcīnījusi 11 titulus. Šobrīd aktīvā četru pēc kārtas izcīnīto čempiontitulu sērija arī ir garākā kāda ir fiksēta šajā turnīrā. Iepriekš triumfēt čempionātā četrus gadus pēc kārtas izdevās pašiem kraistčērčiešiem, laika posmā no 1998. līdz 2002. gadam.

Te vietā ir piebilst, ka nevienai citai komandai nav izdevies izcīnīt vairāk kā trīs titulus. Ar šādu vēsturisko rezultātu ir divas komandas – "Blues" un nu jau čempionātā vairs nespēlējošā Pretorijas "Bulls".