Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru vējainajā Kankunā sāk ar zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru vējainajā Kankunā sāk ar zaudējumu
Aleksandrs Samoilovs cīņā ar Tri Bornu. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Meksikas pilsētā Kankunā ar zaudējumu sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši sīvā trīs setu cīņā ar 1-2 piekāpās ASV pludmales volejbolistiem Tri Bornam un Trevoram Krebam.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sezonu sāka Dohā, kur četru zvaigžņu turnīrā izcīnīja piekto vietu. Pagājis vairāk nekā mēnesis, un pludmales volejbolisti sapulcējušies Meksikas pilsētā Kankunā, kur aizvadīs trīs turnīrus. Bija paredzēts, ka turnīrā bez Samoilova un Šmēdiņa startēs arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, bet Pļaviņa slimības dēļ Latviju turnīrā pārstāv tikai viens vīru duets, bet sieviešu duets Anastasija Kravčenoka/Varvara Brailko vakar nespēja pārvarēt kvalifikāciju.

Samoilova un Šmēdiņa pirmie pretinieki Kankunā bija ASV pludmales volejbolisti Tri Borns un Trevors Krebs, ar kuriem vienīgo reizi spēlēts pirms diviem gadiem, kad ASV duets bija pārāks ar 2-0 (21:17, 21:13). Dueti spēli aizvadīja lielā vējā, kas nereti izšķīra izspēļu iznākumu. Šo maču labāk sāka ASV duets, kas ātri vien ieguva divu punktu pārsvaru, bet pēc tam to palielināja līdz trim punktiem (10:7). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Samoilovam neizdevās tikt galā ar vēl vienu uzbrukumu, rezultātam kļūstot 8:12.

Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs reabilitējās ar darbību aizsardzībā, kas brīdi vēlāk ļāva gūt arī desmito punktu. Brīdi vēlāk ASV pludmales volejbolisti pieļāva vairākas kļūdas, kas Latvijas duetam ļāva veikt pirmo lielo izrāvienu un iegūt trīs punktu pārsvaru (17:14). Seta likteni pilnībā izšķīra viena no nākamajām garajām izspēlēm, kurā Šmēdiņš neatlaidīgi nospēlēja aizsardzībā, bet latvieši panāca četru punktu pārsvaru. Tas arī ļāva pirmo setu noslēgt ar labvēlīgu rezultātu 21:17.

Arī otro setu labāk sāka ASV duets, izvirzoties vadībā ar 3:1. Latvieši centās ar ātrām izspēlēm lauzt cīņas gaitu, bet vajadzēja atspēlēties aizsardzībā. To paveica Šmēdiņš, bet Samoilovs panāca izlīdzinājumu (5:5). Īsi pēc tam piespēlē kļūdījās Borns, bet jau nākamajā Šmēdiņš pieķēra bumbu blokā, Samoilovam panākot 8:6. Krebam bija iespēja panākt izlīdzinājumu pēc garākas izspēles, bet viņš raidīja bumbu autā. Tas ļāva Latvijas duetam doties tehniskajā pārtraukumā vadībā (11:10).

Pēc pārtraukuma abi dueti pieļāva kļūdas un nerealizēja savas iespējas. Kādu brīdi latvieši vēl saglabāja vadību, bet tad ASV duets veica izrāvienu uz pretinieku kļūdu rēķina, atgūstot minimālu vadību (15:14). Samoilovs un Šmēdiņš paņēma pārtraukumu, bet pēc tā zaudēja vēl divus punktus pēc nerealizētiem pašu uzbrukumiem. Brīdi vēlāk Krebs atdeva vienu punktu atpakaļ, bet Samoilovs pie tīkla bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai. Seta galotnē ASV duets ieguva trīs setbumbas, bet latvieši divas no tām atspēlēja. Sekoja pārtraukums, pēc kura Krebs ar spēcīgu uzbrukuma sitienu lika punktu setam - 21:19.

Tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja aizvadīt trešo setu. Otro setu ar kļūdām uzbrukumā sāka ASV pludmales volejbolisti, kas latviešiem ļāva izvirzīties vadībā ar 2:0. Īsi pēc tam kļūdu piespēlē fiksēja Šmēdiņam, kas pretiniekiem ļāva panākt izlīdzinājumu (3:3). Nākamajā izspēlē ASV duets izglāba teju neglābjamu bumbu un noslēdza izspēli ar gūtu punktu. Bornam izdevās vairākas reizes apturēt latviešus pie tīkla, palielinot pārsvaru līdz četriem punktiem, bet vēl vienu punktu ar eisu sagādāja Krebs (8:3).

Latvijas pludmales volejbolisti cīnījās līdz galam, pamazām deldējot rezultāta starpību. Latvieši ar labu darbību aizsardzībā un nelielu daļu veiksmes seta galotnē izvirzījās vadībā (13:12). Pēc pārtraukuma ASV duetam izdevās pāris labas izspēles, kas ļāva iegūt mačbumbu. Samoilovam neizdevās realizēt divus svarīgus uzbrukumus, kas nozīmēja zaudējumu spēlē ar rezultātu 1-2 (21:17, 19:21, 14:16).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš svētdien, plkst. 20:00 aizvadīs izšķirošo spēli par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, kurā latviešu pretinieki būs norvēģi Hendriks Mols un Matiass Berntsens, kuri pirmajā spēlē pārliecinoši ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās brazīliešiem Evandru un Brunu.

  -3 [+] [-]

, 2021-04-18 02:20, pirms 3 gadiem
Labais,ka jau no pasha turnira sakuma raada TV

  +1 [+] [-]

, 2021-04-18 07:49, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Labais,ka jau no pasha turnira sakuma raada TV
Četras zvaigznes turnīram. Skumji ka mūssējie tādi vāji.

     [+] [-]

, 2021-04-18 13:19, pirms 3 gadiem
Kāds var pateikt kapēc kopā nespēlē Kravčenoka un Graudiņa?

     [+] [-]

, 2021-04-18 17:56, pirms 3 gadiem
Palasi iepriekšejos rakstus,kaut nedaudz!

     [+] [-]

, 2021-04-18 17:56, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-04-18 19:39, pirms 3 gadiem
Žēl, ka Best4Sport neļauj youtube'ā redzēt Latvijas komandu spēles. Tikai pārraida pirmo laukumu. Latvijas faniem pa tukšo.