Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Ja teiktu, ka negribu būt galvenais, tad nebūtu godīgs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vītoliņš: "Ja teiktu, ka negribu būt galvenais, tad nebūtu godīgs"
Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas Dynamo otro sezonu pēc kārtas izcīnīja Gagarina kausu. Pēc triumfa uz rsport.ru korespondenta jautājumiem atbildēja čempionvienības galvenā trenera asistents Vītoliņš, kurš nenoliedza, ka gribētu strādāt kā galvenais. Šobrīd vajag nosvinēt un atpūsties, bet pēc tam laiks rādīs.

44 gadus vecais latviešu speciālists atzīst, ka finālsērijā bija krietni grūtāk spēlēt nekā pusfinālā. "Hokejisti intervijās stāstīja, ka pret "Traktor" jāspēlē pēc iespējas ciešāk. Ja ļausim viņiem ieslidoties, tad gaidi bēdu. Viņiem ir vecā padomju hokeja skola. Visai grūti pret to spēlēt," atzīst Vītoliņš. "Pret viņiem bija daudz grūtāk spēlēt nekā pret Sanktpēterburgas SKA."

Tādos momentos negribas izmēģināt sevi galvenā trenera lomā?
- Ja es teiktu, ka nē, tad nebūtu godīgs. Laiks rādīs, ko es varu teikt. Tagad tikai gribas nosvinēt mūsu sasniegumu. Sezona bija gara un ļoti grūta. Spēka patērēts daudz, mēs esam nopelnījuši mazdrusciņ atpūsties.

Dzirdēts viedoklis, ka "Dynamo" veicas otro gadu pēc kārtas. Vai varbūt patiešām esat atraduši uzvaras recepti?
- Čempiona tituls tomēr atkal ir mūsu. [Smejas]. Recepte vai nē, bet finālspēlē mēs tomēr iemetām vienus vārtus vairāk nekā pretinieki. Jā, kaut kur mēs "Traktor" komandu pārspējām, bet mači bija līdzvērtīgi, fināla cienīgi. Tikās divi līdzvērtīgi pretinieki, bija grūti kādam dot priekšroku. Tā rezultātā: uzvaras ar vienu-divu vārtu pārsvaru. Paldies "Traktor" komandai par teicamu play-off.

"Dynamo" otro reizi pēc kārtas kausu paņēma izbraukuma mačā. Tāda tradīcija?
- Karš vienmēr tiek uzvarēts svešā teritorijā, pareizi? [Smaida]. Atkal uzvarējām, es neesmu pret, ja tas kļūs par tradīciju. Šajā brīdī nav īpašas starpības, kur iegūt trofeju - mājās vai viesos.

Ja būtu iespēja noteikt čempionāta labāko piecinieku, kurus spēlētājus iekļautu?
- Ai, tagad to ir grūti izdarīt. Pēc kāda laika varētu pamēģināt, bet šobrīd noteikti nē. Tur var būt, piemēram, jebkurš "Dynamo" spēlētājs. Mums nav dalījuma: pirmā maiņa vai otrā. Visi gūst vārtus un visi aizsargājas. Mums katrs dod savu ieguldījumu - kāds vairāk, cits mazāk. Tas ir mūsu spēks.

"Dynamo" kodols saglabāsies arī uz nākamo sezonu?
- Bet es pagaidām nezinu. Ticiet vai nē, mēs pat īsti nezinām, kuram beidzas kontrakta termiņš un kuram nē. Mēs arī nevaram ielīst otra smadzenēs. Turklāt tagad visi domā nevis par nākamo sezonu, bet gan par tagadējo uzvaru. Pārējais tiks izlemts pēc tam.

Izmantotie resursi:
Aleksandrs Roguļevs, rsport.ru