Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"RE Autoclub" komandai 7. vieta pasaules kausā, Petransels atgriežas uz motocikla

Juris Grīns
Juris Grīns

"RE Autoclub" komandai 7. vieta pasaules kausā, Petransels atgriežas uz motocikla
"Italian Baja" trešās vietas ieguvējs Šlesērs
Foto: italianbaja.com

Latvijas komanda "RE Autoclub" izcīnījusi septīto vietu nedēļas nogalē notikušajās "Italian Baja" sacensībās, kas bija FIA pasaules kausa izcīņas pirmais posms rallijreidā.

"RE Autoclub" komandu šajās sacensībās, kas norisinājās Itālijas ziemeļrietumos esošajā Pordenones apgabalā, pārstāvēja Krievijas ekipāža Aleksandrs Terentjevs un Aleksandrs Terentjevs juniors, kuri startēja T2 klasē ar "Toyota Land Cruiser" apvidus automašīnu.

Sacensībās bija jāveic 11 ātrumposmi un Terentjevs/Terentjers juniors kopējā ieskaitē starp 44 ekipāžām ierindojās 24. vietā, uzvarētājiem zaudējot 43 minūtes un 23 sekundes. Savukārt savā T2 klasē Terentjevu ekipāžai septītā vieta, lai gan vēl pēc sacensību pirmās dienas viņš ieņēma pat augsto trešo vietu.

"Italian Baja" kopvērtējumā negaidīti, taču pelnīti uzvaru izcīnīja brazīliešu pilots Reinaldo Varela, kurš startēja ar "Overdrive Proto" automobili, kas apgādāts ar "Lexus" motoru. Tikai 12 sekundes pēc veiktiem 11 ātrumposmiem viņam zaudēja pazīstamais Dakaras rallija dalībnieks Kšištofs Holovčiks ("Mini All4 Racing") no Polijas, bet trešo vietu izcīnīja divkārtējais Dakaras čempions francūzis Žans-Luī Šlesērs ("Schlesser Original"), kurš no uzvarētāja atpalika 7 minūtes un 34 sekundes.

Arī T2 klasē uzvarēja brazīliešu pilots, šajā gadījumā Markušs de Moraešs ("Mitsubishi Pajero"). Septītās vietas ieguvējs Terentjers uzvarētājam zaudēja 6 minūtes un 49 sekundes.

Motociklu klasē pie uzvaras tika Alesandro Roso ("Yamaha QDY 450"), taču būtiskākais, ka otro vietu, zaudējot tikai 1 minūti un 7 sekundes, izcīnīja titulētākais Dakaras rallija dalībnieks Stefans Petransels ("Yamaha WR 450"). Pēdējos gados Petransels vienmēr trasē bija redzams pie auto stūres, taču savas karjeras pirmsākumos brauca ar motocikliem un šo prasmi, kā redzams, nav zaudējis.

FIA pasaules kausa izcīņas otrais posms rallijreidā risināsies no 4. līdz 11. aprīlim "Abu Dhabi Desert Challenge" sacensību ietvaros Apvienotajos Arābu Emirātos.

Mirkļi no 2013. gada "Italian Baja"

Izmantotie resursi:
Italian Baja 2013 | Cross Country Rally World...