Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Svendsens: "Karlsena sniegums ir neticams un iedvesmojošs"

Jānis Pārums

Svendsens: "Karlsena sniegums ir neticams un iedvesmojošs"
Emīls Hegle Svendsens un Magnuss Karlsens
Foto: Scanpix/Reuters, foto kolāža: nrk.no

Divkārtējais olimpiskais čempions biatlonā norvēģis Emīls Hegle Svendsens komentējis sava tautieša Magnusa Karlsena panākumus cīņā par pasaules čempiona titulu šahā.

"Sekoju līdzi titulcīņai. Tas, kādu sniegumu demonstrē Karlsens, ir ārkārtīgi iedvesmojoši, patiešām neticami," sacīja Svendsens. "Karlsens pieder citai pasaulei. Tādas lietas patiešām iedvesmo un pārsteidz."

"Pats neesmu tik gudrs, lai būtu cienījams šahists. Man krietni vairāk ir uz mēles nekā galvā," smiedamies sacīja titulētais biatlonists.

Pēc sešām (no 12) partijām par pasaules čempiona titulu šahā Magnuss Karlsens ir vadībā pret esošo čempionu (jau kopš 2007.gada) indieti Višvanatanu Anandu ar 4:2. Jāatgādina, ka Karlsens jau vairākus gadus ir FIDE pasaules ranga līderi un eksperti prognozē viņam ne tikai uzvaru titulcīņā, bet arī spožu turpmāko nākotni.

Izmantotie resursi:
NRK – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...