Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Rīgas derbijs Olainē: "Dinamo" un "Rīgas FS" izspēlēs sieviešu sezonas pēdējo trofeju

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Rīgas derbijs Olainē: "Dinamo" un "Rīgas FS" izspēlēs sieviešu sezonas pēdējo trofeju
Viktorija Zaičikova pret Olgu Ševcovu / Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Ceturtdienas vakarā Olaines pilsētas stadionā futbola kluba "Dinamo Rīga" un "Rīgas Futbola skolas" dāmas tiksies Latvijas kausa finālspēlē.

Pirmo reizi Latvijas kausa vēsturē finālmačā savā starpā tiksies divas galvaspilsētas komandas. Iepriekšējos piecos finālos triumfējusi "Rīgas Futbola skola", četras reizes pieveicot "Liepāju" un vienreiz sakaujot Rēzeknes BJSS/VRS-"Optimists-R". 2018. gada finālā, kas tika aizvadīts Liepājā, rīdzinieces pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 1:2, taču beigās spēja salauzt liepājnieču pretestību un izcīnīt 4:2 uzvaru.

Latvijas kausa fināli

GadsStadionsSpēleRezultāts
2014.Rīgas 49. vidusskolas stadions"Rīgas Futbola skola" - "Liepāja"5:1
2015.Rīgas 49. vidusskolas stadions"Rīgas Futbola skola" - "Liepāja"5:1
2016.Rīgas 49. vidusskolas stadions"Rīgas Futbola skola" - Rēzeknes BJSS/VRS-"Optimists-R"8:0
2017."Skonto" halle"Rīgas Futbola skola" - "Liepāja"4:2
2018."Daugavas" stadions (Liepāja)"Rīgas Futbola skola" - "Liepāja"4:2
2019.Olaines pilsētas stadions"Rīgas Futbola skola" - FK "Dinamo Rīga"

Šogad par "Rīgas FS" uzvaru kausa izcīņā ir stipri jāšaubās, jo spēku samēri pašmāju sieviešu futbolā ir pamainījušies. Sieviešu Futbola līgā pārliecinoši uzvarēja "Dinamo" komanda, kas līdz šim pēdējā savstarpējā spēlē sakāva sīvākās sāncenses ar 6:0. Ar hat-trick minētajā spēlē atzīmējās Renāte Fedotova, kura 2015. gada kausa finālā guva četrus vārtus "Rīgas FS" uzvarā pār "Liepāju". Otrajā aplī "Arkādijas" stadionā "Dinamo" sakāva "Rīgas FS" ar 3:0, bet abu Rīgas vienību pirmā apļa mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Dalību Latvijas kausā "Dinamo" un "Rīgas FS" uzsāka no ceturtdaļfināla stadijas. Karīnas Šakurovas vadītā "Rīgas FS" komanda bez grūtībām apspēlēja 1. līgas vienību "Super Nova", kamēr "Dinamo" neticamā kārtā izglābās mačā pret Sieviešu Futbola līgas ceturto spēcīgāko komandu FK "Olaine". Rīdzinieces 90. minūtē atradās iedzinējos ar 1:3, taču Fedotovas un Karlīnas Miksones vārtu guvumi ļāva panākt neizšķirtu, pēcāk dinamietēm izcīnot uzvaru pēcspēles sitienu sērijā. Pusfinālos "Dinamo" ar 15:0 iznīcināja "Daugavpili", bet "Rīgas FS" ar 2:0 salauza "Mettas" pretestību.

Latvijas kauss sievietēm

StadijaSpēleRezultāts
1/16 finālsLiepājas Futbola skola - Rēzeknes BJSS2:3
1/16 finālsCēsis/FK Priekuļi - FK "Dinamo Rīga"-21:2
1/16 finālsSK "Super Nova" - FK "Auda"3:0
1/16 fināls"Rīgas Futbola skola"-2 - FK "Laidze"/Talsu NSS1:0
1/16 finālsFK "Iecava"/FK "Jelgava" - Rēzeknes NBJSS7:0
1/8 finālsFK "Dinamo Rīga"-2 - FK "Olaine"0:17
1/8 finālsSK "Super Nova" - SK "Imanta"4:0
1/8 finālsFK "Iecava"/FK "Jelgava" - "Rīgas Futbola skola"-23:6
1/8 finālsRēzeknes BJSS - "Riga United"6:0
1/4 finālsFK "Olaine" - FK "Dinamo Rīga"3:3 (3:5)
1/4 finālsRēzeknes BJSS - FS "Metta"1:5
1/4 fināls"Rīgas Futbola skola"-2 - BFC "Daugavpils"0:5
1/4 finālsSK "Super Nova" - "Rīgas Futbola skola"0:7
1/2 finālsFK "Dinamo Rīga" - BFC "Daugavpils"15:0
1/2 fināls"Rīgas Futbola skola" - FS "Metta"2:0
FinālsFK "Dinamo Rīga" - "Rīgas Futbola skola"

FK "Dinamo Rīga" un "Rīgas Futbola skolas" spēlētājas sastāda Latvijas nacionālās izlases kodolu. Olga Ševcova un Karlīna Miksone paguvušas gūt vārtus Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos pret Zviedriju un Slovākiju. 19 gadus jaunā nīceniece Miksone šogad kļuvusi par Sieviešu Futbola līgas labāko vārtu guvēju, izceļoties ar 19 precīziem sitieniem. Zīmīgi, ka 2. un 3. vietu labāko vārtu guvēju sarakstā ieņēma citas "Dinamo" futbolistes - Renāte Fedotova [13 vārti] un Ieva Krasnova [11 vārti]. "Rīgas FS" komandas labā visvairāk vārtu guvušas kapteine Viktorija Zaičikova un uzbrucēja Anastasija Čemirtāne, kuru kontā pa 10 rezultatīviem sitieniem.

Vēl jāatzīmē, ka nākamnedēļ abas Rīgas komandas savā starpā tiksies Baltijas līgas ietvaros. 1. vietu sešu komandu turnīrā priekšlaicīgi nodrošināja Šauļu "Gintra Universitetas", bet sudraba medaļas ieguva Igaunijas čempionvienība "Flora". Latvijas komandas savukārt pretendē uz trešo pozīciju. Ar Baltijas līgas kalendāru un tabulu var iepazīties šeit.

Latvijas kausa fināla tiešraidi skaties Sportacentrs.com televīzijas tiešraidē plkst. 19:30.

     [+] [-]

, 2019-10-17 13:35, pirms 5 gadiem
Soskas ar vēl vālē !!!