Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Rangers" un Lundkvists atkal atstāj sausā "Capitals"

Rolands Eliņš

"Rangers" un Lundkvists atkal atstāj sausā "Capitals"
Henriks Lundkvists
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas divas spēles, vienā no tām Ņujorkas „Rangers” viesos ar 2:0 pieveica Vašingtonas „Capitals”. Sausā spēle Henrikam Lundkvistam, kuru Vašingtonas hokejisti nav pārspējuši jau trīs mačos pēc kārtas (ieskaitot pagājušo sezonu).

Alana Vinjo vadītā „Rangers” sezonu bija uzsākusi (viena uzvara piecās spēlēs) samērā nesekmīgi, tiesa, Ņujorkas komanda atrodas deviņu izbraukuma spēļu sērijas vidū. Šonakt tā viesojās Vašingtonā, lai cīnītos ar komandu, kuru izslēdza no pagājušās sezonas play-off ar 4:3.

„Capitals” pirms spēles varēja lepoties ar līgas labāko rādītāju realizētajos vairākumos (36,4%), taču pirmajā periodā nespēja izmantot pat minūti ilgu divu vīru pārsvaru. To pašu varēja teikt arī par diviem citiem vairākumiem, kā arī visu spēli, jo lielisks „Rangers” vārtos bija zviedrs Henriks Lundkvists.

Lundkvists atvairīja visus 22 metienus (vairāk nekā trešdaļa jeb astoņi Aleksandra Ovečkina izpildījumā), tādejādi aizvadot 46. sauso spēli NHL karjerā. 31 gadu vecais zviedrs īpaši sekmīgs bijis tieši pret Vašingtonas vienību, jo, ieskaitot pagājušās sezonas play-off, nosargājis savus vārtus neskartus jau trīs spēlēs pēc kārtas, to laikā atvairot 84 „Capitals” metienus.

„Rangers” savu pārsvaru ieguva otrajā periodā, kurā izdarīja veselu 21 metienu. 33. minūtē ripa veiksmīgi atrada ceļu Breidena Holtbija vārtos pēc aizsarga Džona Mūra viegla uzmetiena, bet divas minūtes vēlāk „Rangers” pirmā maiņa eleganti un efektīvi izspēlēja kombināciju, kuras noslēgumā Raiens Kelehens panāca 2:0.

„Capitals” šis bija trešais zaudējums pēdējās četrās spēlēs, turklāt šobrīd tā aizvada sezonas ilgāko mājas spēļu sēriju, kuru noslēgs aizparīt pret "Blue Jackets".

Nakts otrajā spēlē Kalgari „Flames” viesos piekāpās Anaheimas „Ducks” ar 2:3. Mājinieki ceļā pēc savas piektās uzvaras sešās spēlēs izvirzījās divu vārtu vadībā jau 13. minūtē, taču Kalgari uzbrucējs Lī Stempņaks pēc rupjas Kaila Palmjeri kļūdas uz zilās līnijas „Ducks” vairākumā realizēja izgājienu viens pret viens un panāca 1:2.

Tēmu Selannes pirmie sezonas vārti otrā perioda beigās izrādījās uzvaru nesošie, jo par spīti savam nospiedošajam pārsvaram trešajā periodā (metieni 17:4) „Flames” spēja atgūt tikai vienus vārtus. Somu veterāns Selanne šajā sezonā guvis jau četrus punktus (1+3), bet šodienas spēle bija jau 107. viņa cieņas vērtajā NHL karjerā, kurā viņš guvis uzvaras vārtus.

Kelehens noslēdz "Rangers" kombināciju

Selanne gūst pirmos vārtus sezonā un 676. karjerā

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-17 12:28, pirms 11 gadiem
Megastārs Ovečkins turpina sūtīt metienus pēc piena.