Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Trapatoni paliek amatā pēc zaudējuma Vācijai ar 1:6

Agris Suveizda

Trapatoni paliek amatā pēc zaudējuma Vācijai ar 1:6
Džovanni Trapatoni
Foto: AFP/Scanpix

Īrijas Futbola asociācija nolēmusi paturēt amatā itāliešu futbola speciālistu Džovanni Trapatoni, kura vadītā Īrijas izlase pirms dažām dienām savā laukumā cieta apkaunojošu sagrāvi pret Vāciju (1:6). Asociācijas valde uzskata, ka izredzes izcīnīt ceļazīmi uz Brazīliju joprojām paliek ļoti reālas, tāpēc neesot pamata Trapatoni atstādināt no pienākumiem.

"Īrijas Futbola asociācijias valde šodien tikās un pārrunāja Īrijas Pasaules kausa izcīņas atlases cikla sniegumu un ceļazīmes nopelnīšanas perspektīvas. Lai arī tāpat kā visi esam sarūgtināti par slikto rezultātu un sniegumu pret Vāciju un saprotam dažu līdzjutēju sašutumu, valde uzskata, ka pašreizējā vieta grupas tabulā nozīmē, ka kvalificēšanās finālturnīram joprojām ir reāla un sasniedzama, un apstiprināja, ka Džovanni Trapatoni paliek valstsvienības vadībā," teikts oficiālā paziņojumā.

Piektdienas vakarā Īrija uzņēma Vāciju un spēles gaitā atradās iedzinēju lomā pat ar 0:6. Vāciešu labā pa diviem vārtiem guva Marko Roiss un Toni Kross, bet vieni vārti arī Mesuta Ezila un Miroslava Klozes kontā. Īri goda vārtus guva vien kompensācijas laika otrajā minūtē. Savukārt otrdien īri izbraukumā pārliecinoši ar 4:1 pieveica Fēru salas, un ar sešiem punktiem trīs spēlēs Eiropas zonas C grupā ieņem trešo pozīciju.

Vācijai četrās spēlēs ir 10 punkti, Zviedrijai trijās ir septiņi, bet ceturto vietu ar četriem punktiem trīs spēlēs ieņem Austrija. Piektajā un sestajā pozīcijā ierindojas attiecīgi Kazahstāna un jau pieminētās Fēru salas. Nākamās atlases cikla spēles Īrija aizvadīs nākamā gada martā, kad vispirms viesosies Zviedrijā, bet pēc tam uzņems Austriju. Trapatoni par Īrijas izlases galveno treneri kļuva 2008.gada pirmajā pusē, un valstsvienība viņa vadībā spēja kvalificēties iepriekšējam Eiropas čempionāta finālturnīram, kurā gan zaudēja visās trīs spēlēs.

Izmantotie resursi:
Goal.com

  +2 [+] [-]

, 2012-10-17 23:47, pirms 12 gadiem
a friču treneri neatlaidīs pēc 4:0 sākumā pret sviedriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja