Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Čehijas preses reakcija: nepieļauta sensācija pēc traģiska starta

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čehijas preses reakcija: nepieļauta sensācija pēc traģiska starta
Čehija svinēja 13. uzvaru savstarpējās spēlēs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Čehija kļuva par pirmo Latvijas pretinieci, kuras medijos ziņas par ledus hokeju gozējās pirmajā vietā. Tomaša Garika Masarika un Vāclava Havela dzimtene piedāvāja gan vairākas "online" tiešraides, gan operatīvus spēles aprakstus.

iSport.cz: Lieliska atspēlēšanās un uzvara, divi vārti kapteinim Voračekam

https://isport.blesk.cz/clanek/hoke...

“Čehu hokejisti sakāva Latviju ar 6:3 svarīgā pasaules čempionāta mačā, lai gan pēc pirmās trešdaļas zaudēja ar 0:2. Otrajā periodā Miloša Ržihas komanda bija pārāka ar 4:0 un pēc četrām spēlēm Bratislavā tikusi pie deviņiem punktiem.

Latvieši, kuri arī sāka spēli ar sešiem punktiem, ieguva pārsvaru, pateicoties Mika Indraša un Laura Dārziņa vairākumā gūtajiem vārtiem. Divdesmit sestajā minūtē Filips Hroneks arī izmantoja viena vīra pārsvaru. Līdz otrajam pārtraukumam pa vieniem vārtiem pievienoja Jans Kovāržs, Jakubs Voračeks un Jakubs Vrana.

Dominiks Simons trešajā trešdaļā nodrošināja vēl lielāku pārsvaru. Dārziņš 56. minūtē, spēlējot vairākumā, samazināja starpību, taču kapteinis Voračeks novērsa jebkādu drāmu, divām piespēlēm pievienojot otros vārtus.

Ržihas komanda piektdien spēlēs pret Itāliju. Elites grupas jaunpienācēji četrās spēlēs Slovākijas galvaspilsētā nav tikuši pat pie viena punkta, bet viņu gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 0:30.”

Sport.cz: Sākumā izmisums, vēlāk metienu eksplozija! Čehi sper soli ceturtdaļfināla virzienā

https://www.sport.cz/hokej/ms2019/c...

“Divi ielaistie vārti pirmajā trešdaļā nenospieda čehu hokejistus uz ceļiem. Savā ceturtajā iznācienā Bratislavā viņi atspēlējās pret latviešiem un, pateicoties 6:3 uzvarai, spēra svarīgu soli ceturtdaļfināla virzienā. Kapteinis Jakubs Voračeks diviem vārtiem pievienoja divas piespēlēs, tādā veidā atzīmējot dēla Mateja piedzimšanu.

Salīdzinot ar spēli pret Krieviju, sastāvā notika vairākas izmaiņas. Vārtsargs Francuzs deva vietu Bartošakam. Čehi izmantoja astoņus aizsargus, savukārt otrajā uzbrucēju maiņā ar Palātu un Vranu laukumā devās no Dalasas atbraukušais Faksa. Pat kapteinis Jakubs Voračeks neizlaida spēli.

Čehi sāka daudzsološi – spiediens radīja pirmās iespējas. Merzļikins atvairīja Faksa metienu, neprecīzi bija arī Voračeks un Palāts. Sekoja auksta duša. Vispirms tika noraidīts Moravčiks, bet 35 sekundes vēlāk viņam pievienojās Tomašs Zohorna.

Latviešiem vajadzēja tikai 24 sekundes, lai izmantotu divu vīru pārsvaru. Dārziņš ar lielisku piespēli nogādāja ripu Indrašim, kurš guva pirmos vārtus. Bartošaks atvairīja nākamo latvieša metienu, taču drīz situācija kļuva vēl sliktāka.

Zamorskis saņēma divu minūšu sodu par spēli ar augstu paceltu nūju un sekoja jauns pretinieku trieciens. Dārziņš virtuozi nospēlēja uzbrukumā – nogādāja ripu pāri laukuma vidum, apslidoja vairākus pretiniekus un pabeidza solo gājienu ar precīzu metienu. Čehiem trūka iespēju – viņi aizvadīja sliktāko trešdaļu turnīrā.

Česka televize: Liela atgūšanās pēc traģiska starta. Čehi turpina uzvaru sēriju pret Latviju

https://sport.ceskatelevize.cz/clan...

Nebija tik viegli, kā bija cerēts. Čehu hokejisti pēc diviem zaudētiem vārtiem neizskatījās labi, taču Miloša Ržihas padotie neļāva notikt sensācijai. Otrajā trešdaļā pret Latviju viņi iemeta četrus vārtus un beigās uzvarēja ar 6:3. Jaunais tēvs Jakubs Voračeks guva divus vārtus un izdarīja divas piespēles.

Valstsvienības kapteinis aizvadīja spraigas stundas. Agri no rīta viņš atstāja Bratislavu, lai Uherske Hradištē apciemotu savu draudzeni un dēlu Mateju. Vakarā viņš uzvilka slidas, lai vestu čehus cīņā pret Latviju. Un stilīgi atzīmēja lielo dzīves notikumu.

Voračeks kļuva par atslēgas figūru Čehijas trīspadsmitajā uzvarā pār Latviju. “Šī bija patīkami stresaina diena. Nesanāca izgulēties un nezināju, kā būs, taču skatījos mača virzienā un tas sanāca lielisks.”

Tiesa, pēc pirmās trešdaļas nebija daudz iemeslu priekam un izskatījās, ka varētu tikt fiksēts negaidīts rezultāts. Čehi nespēja atrast spēles ritmu, kamēr latvieši divreiz izmantoja skaitlisko pārsvaru.

“Bijām nedaudz pārsteigti. Tikām pie nevajadzīgiem noraidījumiem, kuri mūs nospieda uz ceļiem. No otras puses, latvieši bija zirgā. Nevarējām pakustināt kājas, tikām apspēlēti,” teica aizsargs Radko Gudas.

Īstais pavērsiens sekoja pēc Māra Bičevska noraidīšanas otrās trešdaļas sākumā – viņa sitiens galvas un kakla rajonā pret Mihalu Repiku tika sodīts ar 5+20 sodu. Valstsvienība, pateicoties piecu minūšu spēlei vairākumā, pārņēma iniciatīvu.”

Hokej.cz: Sākumā uztraukums, vēlāk izcils pavērsiens. Koncertu diriģē četru punktu Voračeks

https://www.hokej.cz/nejdriv-trapen...

“Čehu hokejisti pēc divu dienu pauzes sāka lēni, pirmajā trešdaļā pret latviešiem ielaižot divus vārtus un apgrūtināja matemātiku. Miloša Ržihas komanda otrajā trešdaļā pārņēma iniciatīvu un iepriecināja fanus ar trešo uzvaru turnīrā. Arī pateicoties Jakuba Voračeka četriem punktiem.

Filipa Čitila prombūtnē cīņā iesaistījās divi jauni hokejisti. Petrs Zamorskis ceturtajā aizsargu pārī slidoja ar Davidu Skleničku, bet Radeks Faksa otrajā uzbrucēju maiņā darbojās līdzās Jakubam Vranam un Ondrejam Palātam.”

EuroZpravy.cz: Jaunais tēvs Voračeks panāk lūzumu un uzvaru pār Latviju

https://eurozpravy.cz/sport/hokej/2...

“Pēc pirmdien piedzīvotā zaudējuma Krievijai un divu dienu atpūtas čehu hokejisti metās pasaules čempionāta cīņā pret Latviju. Tā bija spēle, kuras uzvarētāji pietuvojās ceturtdaļfinālam. Čehi saņēma papildspēkus aizsarga Petra Zamorska un centra Radeka Faksas personās.”

     [+] [-]

, 2019-05-17 09:41, pirms 5 gadiem
Ha ha, vēl tikko intervijā latviešu medijiem Voračeks teica, ka ar neko nepārsteidzām. Te atzīst, ka tomēr bija parsteigti Nelietis ..