Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ukrainas klasikā "Dynamo" pieveic "Shakhtar" un praktiski nodrošina titulu

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Ukrainas klasikā "Dynamo" pieveic "Shakhtar" un praktiski nodrošina titulu
Foto: EPA/Scanpix.ee

Ukrainas Premjerlīgas 22. kārtas centrālajā spēlē šovakar līdere Kjievas "Dynamo" izbraukumā ar 1:0 pieveica savu tuvāko sekotāju un niknāko konkurenti Doņeckas "Shakhtar". Četras kārtas pirms turnīra beigām "Dynamo" ir desmit punktu pārsvars pār "Shakhtar"

Jāatgādina, ka "Shakhtar" savas mājas spēles aizvada tieši Kjievā, tajā pašā stadionā, kas ir mājvieta arī "Dynamo", tāpēc mājas sienu priekšrocība šoreiz bija tikai simboliska. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē devītajā kārtā "Shakhtar" izcīnīja uzvaru ar 3:0, taču tas arī ir vienīgais zaudējums Kjievai visas sezonas laikā Premjerlīgā. "Dynamo" pēdējo reizi par Ukrainas čempioni kļuva 2016. gadā, taču nu ir tikai vienas uzvaras attālumā no sava 29. titula

Šodienas spēlē abas komandas uzbruka gausi - kopā izpildot vien sešus sitienus pa vārtiem (trīs vārtu rāmī). Vienīgos vārtus 33. minūtē ar 11 metru soda sitienu guva urugvajietis Karloss de Pena. Otrajā puslaikā, par spīti tam, ka "Shakhtar" atradās iedzinējos, tā neizdarīja nevienu (!) sitienu pa "Dynamo" vārtiem, tiesa, vairākās epizodēs arī uz viesu vārtiem varēja nozīmēt pendeli, taču tas netika darīts.

Ukrainas Premjerlīgā spēlē arī divi latvieši - Kaspars Dubra pārstāv "Oleksandriya", bet Andrejs Cigaņiks spēlē Luhanskas "Zorya" vienībā. "Zorya" ieņem trešo pozīciju, kamēr "Oleksandriya" ir septītā.