Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroks: "Šogad iegūt Gagarina kausu bija daudz grūtāk"

Agris Suveizda

Znaroks: "Šogad iegūt Gagarina kausu bija daudz grūtāk"
Oļegs Znaroks
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien Maskavas "Dynamo" Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas fināla sestajā spēlē pagarinājumā pieveica Čeļabinskas "Traktor" (3:2) un sērijā triumfēja ar rezultātu 4-2. "Dynamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc triumfa pateicās faniem, savukārt viņa asistents Harijs Vītoliņs medijiem atklāja, ka puse komandas spēlējusi ar dažāda veida lūzumiem.

"Šogad iegūt Gagarina kausu bijia daudz grūtāk. Šādas uzvaras nenāk viegli, paskatieties uz puišiem - visi novārguši, izpumpējušies. Neskuvāmies - tātad nostrādāja. Ko jūtu vairāk - prieku vai nogurumu? Jūtu, kā savā sektorā priecājas mūsu līdzjutēji. Tie bija viņi, kas mūs dzina kaujā. Bez viņiem nebūtu šo uzvaru," sacīja Maskavas "Dynamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks. "Jā, galotnē bija smagi. Nepareizi veicām maiņu, tikām pie noraidījuma. Bet patiesībā zināju, ka šajā zonā nospēlēsim labi un ka pagarinājums mums izdosies veiksmīgs. Nevaru izcelt kādu no mūsu komandas - tikai visus."

"Mums visi puiši bija sasisti," pēc mača atklāja Znaroka asistents Harijs Vītoliņš. "Droši vien puskomanda laukumā izgāja ar lūzumiem. [Sergejs] Koņkovs spēlēja ar lauztu pirkstu, [Aleksejs] Sopins - ar kaut kāda kaula lūzumu. [Iļja] Gorohovs izgāja ar ieplaisājušu kājas kaulu, [Sergejs] Soins - ar pirksta lūzumu. Sasitumus vispār nevaru pārskaitīt - paskatieties, visi ģērbtuvēs ar ledus maisiņiem sēž. Tā kā puiši atdevās pilnībā. Nav neviena, kurš sezonu būtu pabeidzis bez zilumiem."

"Ziniet, šo sajūtu nevar salīdzināt ne ar ko. Zelta sajūtas, saprotiet to, kā vēlaties. Izšķirošie vārti? Par to ir jāpasakās puišiem, viņi visu izdarīja - uzmeta uz vārtu priekšu, es tikai pacīnījos un nobeidzu," sajūsmināts par iegūto trofeju bija "Dynamo" hokejists. Aleksejs Cvetkovs. Priecīgs par aizvadīto sezonu bija līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs: "Neapšaubāmi, 2012./13.g. sezona ir labākā KHL vēsturē. Tas pats "Traktor" divreiz sērijā atspēlējās no 0:2. Likās, ka var izvilkt arī finālu. Bet "Dynamo" tomēr pārlauza."

Par Maskavas "Dynamo" uzvaru, domājams, priecājas arī Krievijas U-18 izlase, kas rītvakar plkst. 20:00 pēc vietējā laika pasaules čempionāta ievadspēlē tiksies ar ASV. Uzreiz pēc sērijas beigām palīgā valstsvienībai steigs viens no tās potenciālajiem līderiem Valērijs Ņičuškins, kurš uz Sočiem dosies Medvedeva privātajā lidmašīnā - paredzēts, ka viņš varētu ielidot Sočos jau vienpadsmitnos no rīta un tādējādi paspēt uz maču pret amerikāņiem.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Р-Спорт. Все главные новости спорта
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....