Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL izslēgšanas turnīra otrās kārtas ievadā "Lokomotiv" atstāj tukšā CSKA

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

KHL izslēgšanas turnīra otrās kārtas ievadā "Lokomotiv" atstāj tukšā CSKA
Jaroslavļas ''Lokomotiv'' hokejisti. Foto: Sergey Bobylev/TASS/Scanpix

Ar diviem dueļiem sākušās Gagarina kausa izcīņas konferenču pusfinālsērijas. Jaroslavļas ''Lokomotiv'' viesos ar 2:0 apspēlēja regulārās sezonas uzvarētāju Maskavas CSKA, savukārt Austrumu konferences favorīte Kazaņas ''Ak Bars'' sēriju sāka ar drošu uzvaru pār Ufas ''Salavat Yulaev'' (4:1).

Rietumu konferences pusfinālsērijas pirmajā mačā tikās regulārā turnīra uzvarētāja Maskavas CSKA un konferencē ceturto vietu izcīnījusī Jaroslavļas ''Lokomotiv''. CSKA un Lokomotiv regulārajā turnīrā bija līgas labākās aizsardzības komandas, 60 spēlēs ielaižot attiecīgi 121 un 126 vārtus. Arī izslēgšanas spēlēs abu vienību aizsardzība bijusi līmenī, kas tika apliecināts uz ledus arī šodien.

Abas komandas nodemonstrēja ciešu aizsardzību, visas spēles garumā, tomēr prasmīgāk pretinieku kļūdas izmantoja ''Lokomotiv'', sākot sēriju ar uzvaru. Sauso spēli Jaroslavļas vārtos aizvadīja Eduārs Paskvāle, tiekot galā ar visiem 25 pretinieku metieniem. Kanādietis tika atzīts par labāko KHL vārtsargu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Spēles rezultāts tika atklāts vien trešās trešdaļas vidū. CSKA zaudēja ripu uzbrukuma ievadā, vārtu priekšā nepieskatīts palika ''Lokomotiv'' uzbrucējs Jegors Korškovs, kurš ar atkārtotu metienu pārspēja Larsu Juhansonu (1:0).

Pašā mača izskaņā maskavieši izdarīja lielu spiedienu uz viesu vārtiem, taču savas iespējas neizmantoja, un 31 sekundi līdz beigām ''Lokomotiv'' pirmo uzvaru sērijā nodrošināja Mihails Beļajevs, raidot ripu tukšajos CSKA vārtos (2:0).

Savu čempionu statusa aizstāvēšanu Gagarina kausa pirmajā kārtā CSKA hokejisti sāka ar pārliecinošu Maskavas ''Spartak'' pieveikšanu (4-0), bet arī ''Lokomotiv'' pirmo barjeru pārvarēja četrās spēlēs, pieveicot Helsinku ''Jokerit'' (4-0).

Krietni rezultatīvāks mačs bija vērojams Kazaņā, kur mājiniece ''Ak Bars'' ar 4:1 apspēlēja Ufas ''Salavat Yulaev''. Austrumu konferences komandu derbijā par izšķirošo kļuva otrā trešdaļa, kurā ''Ak Bars'' komanda guva trīs vārtus, ar divām rezultatīvām piespēlēm izceļoties aizsargiem Albertam Jaruļinam un Andrejam Pedanam, kā arī piespieda pretiniekus veikt vārtsargu maiņu, Juham Metsolam laukumu pametot pēc ceturto vārtu zaudējuma.

Pirmos vārtus "Ak Bars" guva spēles 11. minūtē, kad skaitlisko vairākumu realizēja Patriss Kormjē, pielabojot Alberta Jaruļina metienu no zilās līnijas (1:0). Līdzīgā manierē Dmitrija Kvartaļnova vadītā komanda otrās trešdaļas ievadā panāca arī 2:0 - šoreiz Jaruļina mestās ripas lidojuma virzienu vārtu priekšā pamainīja Mihails Gluhovs (2:0). Pēc tam labs nogrieznis padevās ''Salavat Yulaev'', 26 sekundes vēlāk Vladislavam Kartajevam vienus vārtus atgūstot - uzbrucējs bija pirmais pie Biļalova atsistās ripas, raidot to vārtos (2:1).

Ufas komanda neilgi pēc tam tika arī pie vairākuma, taču rezultāta izlīdzināšanas vietā viesi ar rupju kļūdu pazaudēja uz brīdi atgūto iniciatīvu un situāciju padarīja sev vēl nepatīkamāku. Vairākumā ''Salavat Yulaev'' zaudēja ripu, pēc tam aiz saviem vārtiem rupji kļūdījās Metsola, kuram ripu atņēma un mazākumā vārtos raidīja Dmitrijs Voronkovs (3:1).

Trīs vārtu pārsvaru ''Ak Bars'' sasniedza pēc lieliska Naidžela Dousa plaukstas metiena vārtu tālajā augšējā stūrī (4:1), Metsolas vietu ''Salavat Yulaev'' vārtos ieņemot Daņilam Tarasovam. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, Kazaņai gūstot pirmo uzvaru sērijā.

Izslēgšnas turnīra pirmās kārtas sērijā ''Ak Bars'' četrās spēlēs (4-0) tika galā ar Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'', bet ''Salavat Yulaev'' ar 4-1 pārspēja Čeļabinskas ''Traktor. Rīt otrās kārtas cīņas sāks arī otrs Austrumu konferences pusfinālistu duelis - Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas ''Avangard'' tiksies ar Magņitogorskas ''Metallurg''.

KHL Gagarina kausa izcīņa, konferenču pusfināli

Rietumi:

Pāris (vieta reg. sez.)1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
CSKA (1.) - Lokomotiv (4.)0:2------0:1
SKA (2.) - Dynamo M (3.)-------

Austrumi:

Pāris (vieta reg. sez.)1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Ak Bars (1.) - Salavat Yulaev (4.)4:1------1:0
Avangard (2.) - Metallurg (3.)-------