Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Tiks noskaidroti pirmā turnīra finālisti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Tiks noskaidroti pirmā turnīra finālisti
Vai kapteinis Jēkabs Keišs ievedīs komandu sezonas pirmajā finālā? Foto: Rubene

Šodien ar divām spēlēm Kocēnu sporta namā tiks uzsākts Latvijas-Igaunijas apvienotās florbola līgas pirmais Final Four turnīrs, aizvadot pusfināla dueļus, lai noskaidrotu komandas, kas svētdien cīnīsies par galveno trofeju.

“Sparta team Automaailm” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 14:00)

Tallinas “Sparta” regulārajā sezonā ierindojās otrajā vietā, desmit spēlēs iekrājot 18 punktus, no “Rubenes” atpaliekot tikai dēļ sliktākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs. Vietu izslēgšanas turnīrā komanda bija nodrošinājusi pēc deviņām spēļu kārtām. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 24 (13+11) punktiem bijis Tanels Kasenurms, bet Kenam Pānam priekšsacīkstēs izdevās iekrāt 20 (13+7) punktus. Trešais rezultatīvākais ar 11 (5+6) punktiem bijis Kaspars Kallions. Regulārās sezonas izskaņā Tallinas komanda viesos ar rezultātu 7:5 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, pirmajā periodā pārliecinoši izmantojot konkurentu kļūdas, bet trešajā periodā prata tikt pie uzvaras, neskatoties uz to, ka valmierieši atspēlējās no 1:5.

Lielvārdes komanda sezonas lielāko daļu atradās turnīra tabulas vadošajās pozīcijās, taču trīs piedzīvotie zaudējumi pēc kārtas lika Latvijas čempioniem pēdējā turnīra dienā koncentrēties, lai vispār iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Sagaidījuši valmieriešu zaudējumu, Lielvārdes komanda jau krietni brīvākā atmosfērā varēja aizvadīt izbraukuma maču Jogevā pret vietējo “SK Tahe/Olivia”, jo no vadošā kvarteta vienību vairs nevarēja izbīdīt. Neskatoties uz nonākšanu 0:2 iedzinējos, latvieši prata saņemties un maču uzvarēt ar rezultātu 8:6. Tas noslēguma tabulā deva trešo pozīciju. Komandas rezultatīvākais florbolists turnīrā ir Armands Savins ar 13 (9+4) punktiem. Viņš arī vienīgais savācis vismaz desmit punktus, jo Oskara Tūtāna rēķinā ir 8 (4+4) punkti, kamēr Matīss Pēteris Polis iespējis 7 (4+3) punktus. Jāpiezīmē, ka pirms Final Four turnīra komandas pieteikumā atgriezies allaž rezultatīvais Aivis Kusiņš, kurš šosezon nav aizvadījis nevienu maču.

Interesanti, ka regulārajā sezonā komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt pie panākumiem tiekot pretinieku mājās. Tā, sezonas ievadā Tallinā latvieši 15 minūšu laikā panāca 3:0 vadību, ko trešā perioda iesākumā laukuma saimnieki bija sadeldējuši līdz 3:4. Izšķirošs izrādījās Rūda Žukeļa vārtu guvums skaitliskajā vairākumā, bet punktu mačam ar metienu tukšos vārtos pielika Anrijs Pavlovs – 7:5. Lielvārdē komandas tikās pirms nepilna mēneša, kad atkal mājinieki ātri panāca 2:0 vadību, otro trešdaļu uzvarot ar 4:2. Tomēr trešajā periodā pusotras minūtes laikā igauņi guva trīs vārtus, pārņemot vadību. Armands Savins ar realizētu soda metienu vēl atjaunoja līdzsvaru, taču nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Egerts Unga guva uzvaras vārtus “Sparta” komandai – 6:5. Šoreiz komandas maču aizvadīs neitrālā laukumā.

“Rubene” – “Lekrings” (pulksten 17:00)

Otrā pusfināla mačā laukumā dosies regulārās sezonas uzvarētāji un laukuma saimnieki “Rubene”, lai sacenstos ar Cēsu “Lekringu”. Kocēnu komanda uzvaru priekšsacīkstēs bija nodrošinājusi jau kārtu pirms sacensību noslēguma, pateicoties četru uzvaru sērijai, allaž pie panākuma tiekot ar vienu vārtu pārsvaru. Tādēļ komanda pēdējā spēlē varēja atļauties piedzīvot 4:6 neveiksmi tieši pret cēsniekiem. Mača gaitā laukuma saimnieki prata četras reizes atspēlēt vienu vārtu deficītu, bet pēdējo 75 sekunžu laikā divus vārtus guva Rodrigo Švarckopfs, tādējādi panākumu ļaujot izcīnīt viesiem. “Rubenes” komandai regulārajā sezonā rezultatīvākie florbolisti Ingars Matisons (13+7) un Dāvis Zēmelis (4+16) iekrājuši pa 20 punktiem. Tikmēr Matīsa Celma rēķinā pašlaik 18 (11+7) punkti.

Cēsu komanda regulāro sezonu noslēdza ātrāk par konkurentiem, ar uzvaru Kocēnos izdarot visu no sevis atkarīgo, lai pirms pēdējās dienas saglabātu izredzes uz labāko kvartetu. Sagaidot Valmieras zaudējumu “lēcējpeles” nodrošināja vietu labāko kvartetā, bet Lielvārdes zaudējums Jogevā netika sagaidīts, tādējādi līdz trešajai pozīcijai aizsniegties neizdevās. Cēsnieku rezultatīvākais florbolists ar 14 (9+5) punktiem bija Olafs Zvīnis, kamēr Kaspars Lisovskis (6+5) un Emīls Dzalbs iekrājuši pa 11 punktiem. Interesanti, ka “Lekrings” pieteikumā vismaz uz vienu spēli šajā turnīrā bijuši pieteikti 28 dažādi florbolisti, salīdzinājumam, piemēram ar 23 spēlētājiem “Rubenei”. Tajā pašā laikā vienīgi trīs spēlētāji bijuši pieteikti visām trim spēlēm, no kuriem Olafs Zvīnis pēdējā mačā laukumā nedevās.

Abas komandas aizvadījušas četras savstarpējās spēles, pirmajos trijos mačos pie uzvarām tiekot “Rubenei”, bet pēdējā mačā “Lekrings” bija pārāki ar 6:4. Šoreiz komandu piektā duelēšanās šajā sezonā. Pozitīvais, ka Elvi florbola līgā komandas savā starpā var sastapties vien čempionāta fināldienā, kā rezultātā vairāk par sešiem dueļiem abas komandas savā starpā šosezon nebūs nospēlējušas.