Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlase Indiju uzņems "Lielupē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas sieviešu izlase Indiju uzņems "Lielupē"
Latvijas sieviešu tenisa izlases kapteinis Adrians Žguns. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas sieviešu tenisa izlase “Billie Jean King Cup by BNP Paribas” tenisa turnīrā spēkosies ar Indijas izlasi. Par “FedCup” iepriekš dēvētais tenisa turnīrs, kas faktiski ir pasaules čempionāts sieviešu tenisa izlasēm, norisināsies 16. un 17. aprīlī nacionālajā tenisa centrā “Lielupe”. Latvijas izlases pretiniece Indija “Billie Jean King Cup” reitingā ieņem 56. vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13. vietā.

Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis ar nepacietību sagaida gaidāmās “Billie Jean King Cup” pārspēles pret Indiju, ticot, ka Latvijas izlasei izdosies gūt panākumu un iepriecināt Latvijas tenisa līdzjutējus. “Man ir ļoti liels prieks un gandarījums, ka mēs varam spēlēt tenisu ar vienu no pasaules lielvalstīm, kurā ir vairāk nekā 1,3 miljardi iedzīvotāju. Diemžēl, bet pagaidām Indijā teniss vēl nav sporta veids numur viens. Kā zināms, tas ir krikets. Bet šīs spēles starp Latviju un Indiju noteikti popularizēs tenisu Indijā. Un skaidrs, ka šis tunīrs dos arī biznesmeņiem iespēju uzzināt, kas un kur ir Latvija. Cerēsim, ka tas atstās iespaidu uz investīciju iespējām Latvijā no tādas lielvasts puses kā Indija. Ticu, ka tenisa cienītājiem šīs būs aizraujošas spēles.”

Savukārt Latvijas sieviešu tenisa izlases kapteinis Adrians Žguns pirms gaidāmā dueļa ar Indiju izteicās, ka, lai arī apstākļi būs neierasti, mājas sienas komandai noteikti palīdzēs, norādot, ka izlases mērķis ir tikai viens – cīnīties par uzvaru. “Es un meitenes esam ļoti gandarīti par gaidāmajām spēlēm tenisa centrā “Lielupe” pret Indijas izlasi. Kaut arī šoreiz būs citādāki spēļu apstākļi, mūsu mērķis ir cīnīties tikai par uzvaru, lai nākamgad atkal mēģinātu kvalificēties finālam Budapeštā. Tai pat laikā, lai arī Indija rangā atrodas zemāk nekā Latvija, pretinieku par zemu novērtēt nedrīkst. Klātienē mūs līdzjutēji atbalstīt diemžēl nevarēs, bet ticu, mums izdosies viņus iepriecināt.”

Par “FedCup” iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu (“Billie Jean King Cup by BNP Paribas”). Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām. Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja “Grand Slam” turnīru uzvarētāja, kura ir izcīnījusi titulus Vimbldonas, ASV, Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs. Kingu uzskata par līdztiesības cīnītāju tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Tenisa savienība.