Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Turība" turpina perfekti, Rīgas komandas aizvada traku galotni un papildlaiku

Rolands Eliņš

LBL2: "Turība" turpina perfekti, Rīgas komandas aizvada traku galotni un papildlaiku
BA "Turība"
Foto: Edgars Bērziņš, basket.lv

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā BA „Turība” sasniedza bilanci 9-0, kamēr BJBS Rīga/DSN/Sporta Bode un „Latvijas Universitāte/BS Rīga” pamatlaika pēdējās sekundēs apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet papildlaiku uzvaru ar 78:76 izrāva DSN/Sporta Bode.

C apakšgrupas līdere BA „Turība” guva devīto uzvaru pēc kārtas, ar 98:60 sagraujot „Līvānus”. „Turības” basketbolisti realizēja 16 tālmetienus, turklāt pārliecinošu uzvaru guva, tikai četras reizes stājoties uz soda metienu līnijas. „Līvāni” tika pie 19 soda metieniem un Aigars Strēlis sameta 19 punktus, taču ar to tomēr nepietika, lai tiktu galā ar „Turību”, kuras rindās Elvim Endzelam 18 punkti.

„Turības” tuvākā sekotāja C grupā ir „Mārupes SC” ar sešām uzvarām. Šodien mārupieši ar 40 punktu pārsvaru (93:53) pieveica Jēkabpils otro komandu, tiesa, pēc pirmā puslaika bija tikai piecu punktu vadībā. Ar 16 punktiem un septiņām piespēlēm rezultatīvākais šajā sagrāvē bija Roberts Pāže.

B grupā daudz saspringtāka cīņa noritēja starp DSN/”Sporta Bodi”, kura tikai papildlaikā pārspēja LU/”Rīgu”. LU pamatlaika pēdējās sekundēs jau domāja, ka izrauta uzvara, jo tālmetienu trāpīja Alberts Putāns un panāca +3, taču divas sekundes pirms beigām Ralfs Tipāns atbildēja ar savu tālmetienu un izrāva neizšķirtu. LU/”Rīga” bija vadībā arī papildlaika pēdējā minūtē, taču DSN vienība ar Jāņa Gertnera un Kristapa Salmiņa precīzo metienu palīdzību to mainīja un izrāva uzvaru 78:76.
Madona/BJSS
tikmēr cietusi astoto zaudējumu deviņās spēlēs, lai gan pirmajā puslaikā ieguva pat 11 punktu vadību pret RTU. Mača otrajā pusē rīdzinieki tomēr izrādījās galvas tiesu pārāki un uzvarēja ar 81:53, 21 punktu gūstot Matīsam Jankovskim. Madonas rindās 21 punkts Artūram Škutem, kurš izdarīja 22 metienus pa grozu.

Bet A grupā „Limbaži” ar 94:75 pārspēja „Rīgu”/”Rīdzeni”, otrajā ceturtdaļā ielaižot tikai sešus punktus. 22 punkti Limbažu sastāvā Ingusam Immeram, kamēr Armands Ošiņš ar 100% precizitāti (1p. 1/1, 2p. 5/5, 3p. 3/3) pievienoja 20 punktus.

LBL2, 16. novembra spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
BJBS Rīga/Rīdzene – Limbaži75:94
Madona/BJSS-RTU53:81
Mārupes SC – Jēkabpils-293:53
BJBS Rīga/DSN/Sporta Bode – LU/BS Rīga78:76 P
BA Turība – Līvāni98:60

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2016-11-17 03:30, pirms 8 gadiem
Tāda kā Turība jau mierīgi varētu ar LBL vismaz zemākā līmeņa komandām mačoties.