Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzvar un izvirzās Virslīgas līderos

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" uzvar un izvirzās Virslīgas līderos
Ģirts Karlsons Daugavpilī izcēlās divreiz, un viņa rēķinā ir jau 16 vārtu guvumi
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Trīs kārtas līdz čempionāta beigām par "SynotTip" Virslīgas līderiem kļuvuši FK "Ventspils" spēlētāji, kuri viesos ar 4:0 sagrāva BFC "Daugavpils", tā turnīra tabulā par vienu punktu apsteidzot līdzšinējo līderi "Spartaku". Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās turnīra labākais snaiperis Ģirts Karlsons.

Lai arī tas bija jau pirms vairāk nekā desmit gadiem, gan jau Polam Ašvortam nav aizmirsies, ar ko divus rudeņus pēc kārtas beidzās vizītes Daugavpilī – nepieciešamie punkti netika paņemti un čempionu tituls aizgāja gar degunu. Situācija ir līdzīga, jo punkti vajadzīgi, lai dzītos pakaļ "Spartakam” un bēgtu prom no "Jelgavas". Toreiz gan pretī nāca komanda, kas stabili bija ceturtajā vietā, nevis kolektīvs, kurš jau zaudējis pat teorētiskas izredzes aizbēgt no pēdējās. Tiesa, arī brīdī, kad Daugavpilī krita "Spartaks", daugavpiliešu izredzes par spožām nosaukt nevarēja, kas tikai nozīmēja, ka šis kolektīvs drīzāk grib ar troksni aizcirst durvis, nevis pēdējos četrus mačus aizvadīt pastaigas režīmā.

Mača sākums par labu noskaņojumu mājinieku komandā gan neliecināja – jau 40. sekundē Simons Pauļus nokļuva sāncenšu soda laukumā, viņa sitiens tika bloķēts, bet sekoja stūra sitiens, pēc kura arī tika gūti vārti. Lai gan uzreiz pēc centrējuma sitiena nebija, bumba uz soda laukuma robežas atlēca pie Abdula Rašida Obuobi, kurš nekavējoties izdarīja sitienu, tā pārsteidzot mājiniekus un atklājot rezultātu. Iespējams, mirkli pirms tam kādam no ventspilniekiem varēja fiksēt aizmuguri, bet, tā kā šis spēlētājs epizodē īsti nepiedalījās, pārkāpums netika fiksēts un spēle turpinājās.

Jau trešajā minūtē soda laukumā tika nogāzts Alans Siņeļnikovs un būtu arī nozīmēts 11 metru soda sitiens, ja ne piespēles brīdī fiksētā aizmugure. Desmit minūtes vēlāk "Ventspils" ātri izspēlēja soda sitienu, Siņeļņikovs centrēja soda laukumā, kur lidojumā ar galvu uzsita Ģirts Karlsons, taču bumba lidoja nedaudz pāri vārtiem. Nevarētu teikt, ka momenti pie Jevgeņija Ņerugala sargātajiem vārtiem veidojās regulāri, taču spēle faktiski risinājās tikai mājinieku laukuma pusē.

Otrie vārti gan nobrieda pēc pretuzbrukuma, jo mājinieki laukuma centrā pazaudēja bumbu, Jurijs Žigajevs to aizvilka līdz soda laukumam, piespēlēja Karlsonam, kurš tika nogāzts – pendele. To realizēja pats cietušais, gūstot savus 15. vārtus sezonā un panākot jau 2:0. Tikai pāris minūtes vēlāk gandrīz netālu no soda laukuma un pretī vārtiem tika nogāzts Pāvels Riževskis, un "Daugavpils" tika pie sava pirmā bīstamā momenta. Soda sitienu eleganti izpildīja Vladislavs Fjodorovs, bet Andrejam Pavlovam izdevās ar pirkstu galiem pārcelt bumbu pāri pārliktni. Sekoja stūra sitiens, bet šoreiz Pavlovs bumbu viegli noķēra.

Toties "Ventspils" pēc stūra sitiena panāca jau 3:0… Līdzīgi kā pirmajā vārtu guvumā, uzreiz pēc stūra sitiena nesekoja, abu komandu spēlētāji centīgi cīnījās soda laukumā, turklāt bumbu uz brīdi jau bija atguvuši mājinieki. Taču no cīņas neizslēdzās ventspilnieku centra aizsargs Jevgeņijs Postņikovs, apzaga sāncensi, uz soda laukuma līnija apspēlēja vēl vienu, bet pēc tam jau caur kājām Ņerugalam raidīja bumbu vārtos.

Ventspilnieki pārtraukumā droši vien noskaidroja, ka "Spartaks" viesos piedzīvoja zaudējumu jelgavniekiem, kas nozīmēja, ka uzvara Daugavpilī trīs kārtas līdz čempionāta beigām kurzemniekus padarītu par Virslīgas līderiem. Spēles ritējumu šī ziņa gan nekā neietekmēja, jo ventspilnieki turpināja pārliecinoši kontrolēt tās gaitu, mājiniekiem uz ilgāku laiku viesoties sāncenšu laukuma pusē neļaujot.

Būtiskākā atšķirība bija gūtajos vārtos, jo, lai arī "Ventspils" uzbruka daudz un sita bieži, ar trāpīšanu rāmī un vārtos tik labi kā pirmajā puslaikā vairs negāja. Tomēr 77. minūtē rezultāts kļuva arī 4:0 – Siņeļņikovs un Rugins izspēlēja zibenīgu sieniņu, sekoja piespēli Karlsonam, kuram atlika bumbu ieripināt tukšā vārtu stūrī. Momenti bija vēl, uzbrukt centās arī mājinieki, taču rezultāts gan vairs nemainījās.

Šī uzvara ventspilniekiem pēc ilgāka pārtraukuma ļāvusi atgriezties Virslīgas pirmajā vietā, bet, lai atlikušajās trīs kārtās to nosargātu, nāksies ļoti nopietni pastrādāt.

Daugavpils – Ventspils 0:4 (0:3)

Vārti: Obuobi 2', Karlsons 26’ no 11m, 77', Postņikovs 34'
Brīdinājumi Volkovs; Alfa, Rugins
Daugavpils: Ņerugals, Sokolovs, Cvicinskis, Klimaševičs (Falijs 46'), Litvinskis, Alulu (Skrebels 76'), Vērdiņš, Šebanovs, Volkovs, Riževskis (Krots 46'), Fjodorovs
Ventspils: Pavlovs, Obuobi, Postņikovs, Koļesovs, Boranijaševičs, Žigajevs (Tīdenbergs 67'), Rugins (Mukins 88'), Pauļus, Rugins, Alfa (Svārups 62'), Karlsons
Galvenais tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

SynotTip futbola Virslīgas 25. kārta

DatumsSpēleVietaLaiksRez
15.10.Metta/LU – LiepājaHanzas vidusskola16:003:1
16.10.Jelgava – SpartaksZemgales Olimpiskais centrs13:002:0
16.10.Daugavpils – Ventspils"Celtnieka" stadions14:000:4
16.10.RFS – RigaArkādijas stadions16:00

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils25155544:2350
2.Spartaks25154642:1949
3.Jelgava24143733:2045
4.Liepāja25115935:2838
5.RFS24861020:2730
6.Riga23510819:2225
7.Metta/LU25661328:4324
8.Daugavpils25251813:5111

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaSk
1.Ģirts KarlsonsVentspils16 (1)
2.Dmitrijs PlatonovsSpartaks12 (1)
3.Jevgeņijs KazačoksSpartaks9 (1)
4Edgars GauračsSpartaks7
5.Eduards TīdenbergsVentspils7 (3)

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 15:59, pirms 7 gadiem
Jelgava var pacīnīties par titulu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 16:15, pirms 7 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Biju uzlicis 40 eiro uz Daugavpili, ehhh
Daudz jau netrūka,nedēļu varētu dzīvot zaļi ar resnu kaklu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-10-16 16:37, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Var jau apsveikt Ventspili ar titulu.
Liepāja gan stipri apbēdināja
vēl ir daudz spēļu...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 16:39, pirms 7 gadiem
Smacee nost rakstīja: vēl ir daudz spēļu...
Pret ko vēl jāspēlē ?

  +3 [+] [-]

, 2016-10-16 16:45, pirms 7 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Biju uzlicis 40 eiro uz Daugavpili, ehhh
Kurš šitādus lohus dzemdē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-16 17:25, pirms 7 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Kurš šitādus lohus dzemdē?
D-pilī

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 17:41, pirms 7 gadiem
Vēl jau Spartaks nav izgāzies.Nākošajā kartā Ventspils tiekās ar Jelgavu un kādai komandai būs punkti jāzaudē un galīgi nav izslēgts ,ka zaudēs abi divi.Spartakam uzkodai palikuši trīs Rīgas klubi,kuriem neko īpašu nevajag.Tā kā Spartaka pozīcijas finišam nav galīgi tās sliktās.Vienīgā nelaime Spartakam,ka apmainījās Vietām ar Ventspili un tagad jau jūrmalniekiem jācer uz sāncenšu neveiksmēm,kamēr FK Ventspilij tagad viss pašu rokās.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-16 17:41, pirms 7 gadiem
Jau sen teicu, ka Spartakam, līdzīgi kā savulaik LM, var nepietikt ar 10 punktu handikapu titula izcīnīšanai. Kā akā skatījos, kad rakstīju. Tāpat uz to brīdi teicu, ka bez kardinālām un adevātām izmaiņām klubā, Liepājai medaļas neredzēt. Arī tas piepildījās. Jelgavas piemērs ļoti uzskatāmi parādīja, ka laicīgi noreaģējot un veicot attiecīgas pārmaiņas klubā, praktiski klubs tika icelts no bezcerīgas situācijas uz medaļām. Tajā pašā laikā Liepājā kaut ko gaidīja un tautas valodā runājot, gremoja puņķus. Tad lūk arī rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 17:52, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Vēl jau Spartaks nav izgāzies.Nākošajā kartā Ventspils tiekās ar Jelgavu un kādai komandai būs punkti jāzaudē un galīgi nav izslēgts ,ka zaudēs abi divi.Spartakam uzkodai palikuši trīs Rīgas klubi,kuriem neko īpašu nevajag.Tā kā Spartaka pozīcijas finišam nav galīgi tās sliktās.Vienīgā nelaime Spartakam,ka apmainījās Vietām ar Ventspili un tagad jau jūrmalniekiem jācer uz sāncenšu neveiksmēm,kamēr FK Ventspilij tagad viss pašu rokās.
Rīgas klubi cīnās gan par Rīgas labākā kluba titulu, gan par to kurš pagarinās sev sezonu, līdz ar to nav gluži tā, ka neko nevajadzētu tiem.

     [+] [-]

, 2016-10-16 17:53, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Vēl jau Spartaks nav izgāzies.Nākošajā kartā Ventspils tiekās ar Jelgavu un kādai komandai būs punkti jāzaudē un galīgi nav izslēgts ,ka zaudēs abi divi.Spartakam uzkodai palikuši trīs Rīgas klubi,kuriem neko īpašu nevajag.Tā kā Spartaka pozīcijas finišam nav galīgi tās sliktās.Vienīgā nelaime Spartakam,ka apmainījās Vietām ar Ventspili un tagad jau jūrmalniekiem jācer uz sāncenšu neveiksmēm,kamēr FK Ventspilij tagad viss pašu rokās.
Ventspilij priekšrocība, ka spēle notiks mājās+ Jelgavai vēl trešdien spēle ar Riga
Visu izšķīra spēle Daugavpilī. Pat punkts tajā spēlē būtu bijis labs rezultāts. Bet zaudējums bija absolūta katastrofa. Tajā spēlē pēc 1-0 iegūšanas bija jānospēlē pragmatiskāk, bet sanāca iekrist 2 ātrajos pretuzbrukumos
Vēl viena muļķība Spartaka izpildījumā bija neizšķirta turēšana ar Liepāju mājās. Liepāja galīgi šobrīd nav tā komanda, no kuras vajadzēja baidīties. Būtu uzspieduši un gan jau Liepājas nepārliecinošā aizsardzība būtu iekritusi. Katrā ziņā ļoti nesaprotami risinājumi no Kubareva puses. Šodien 2. puslaika sākums parādīja, ka Spartaks var uzbrukt, bet nepaveicās. Ja tā būtu spēlēts iepriekšējās spēlēs, situācija nebūtu tā sagrozījusies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 18:33, pirms 7 gadiem
Tasins rakstīja: Kubarevs - Starkova tipa bailīgais surikats, ka tik kautkas slikts nenotiek.
Pat Postņikovs nesaprata, kāpēc pret Ventspili Spartaks mājās spēlēja tik piesardzīgi, it īpaši ņemot vērā Ventspils problēmas aizsardzībā tajā spēlē. Tīrs trenera izlaists tituls
Kā vēsta sena patiesība, tad ar tevi notiek tieši tas, no kā visvairāk baidies

  -1 [+] [-]

, 2016-10-16 18:43, pirms 7 gadiem
Laikam jau tiešām paliek reāls variants par Latvijas izlases jauno galveno treneri.....
P.S.=P.A.

     [+] [-]

, 2016-10-16 18:48, pirms 7 gadiem
Te jau (Sporta Centrs) apmēram mēnesi atpakaļ kāds zinošs cilvēks ieskanēja skarbu varbūtību, ka Spartaks pagrūdīs savu līderību...
Viss notiek...

     [+] [-]

, 2016-10-16 19:22, pirms 7 gadiem
Spartaks tāds dīvains... It kā sezonas otrā pusē algu nemaksā

  -2 [+] [-]

, 2016-10-16 19:35, pirms 7 gadiem
ne pa tēmu bet, interesanti, man patika.

LiveLeak.com - Poor dude... driver give ZERO...

     [+] [-]

, 2016-10-16 20:19, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Pat Postņikovs nesaprata, kāpēc pret Ventspili Spartaks mājās spēlēja tik piesardzīgi, it īpaši ņemot vērā Ventspils problēmas aizsardzībā tajā spēlē. Tīrs trenera izlaists tituls
Kā vēsta sena patiesība, tad ar tevi notiek tieši tas, no kā visvairāk baidies
Te nu atkal redzejaam Kubareva profesionalitati - atkal nebija komanda pietiekami labi sagatavota. Tagad ko - liktenis vairs nav pashu rokaas.
Ritdien Jokerit pret Torpedu, 3 punkti Jokeriem!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-16 22:13, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Te nu atkal redzejaam Kubareva profesionalitati - atkal nebija komanda pietiekami labi sagatavota. Tagad ko - liktenis vairs nav pashu rokaas.
Ritdien Jokerit pret Torpedu, 3 punkti Jokeriem!
Kā ar sastāvu?
Mājās Jokerit būtu principiāli uzvarēt komandu, kura izslēdza viņus no play off iepriekšējā sezonā. Koeficients labs, ņemot vērā, ka spēle Helsinkos
par spartaku...
nelielas finansiālās problēmas nav iemesls, lai nolietu gandrīz izcīnītu titulu. Tagad jāsāk atcerēties, ka nevienā klubā Kubarevs līdz galam sevi tā arī nerealizēja. Jau neliela spiediena apstākļos dreb ka apses lapa. Ko tad viņš iespēs augstāka līmeņa līgās, kur spiediens no vadības puses būs vēl desmit reižu lielāks

     [+] [-]

, 2016-10-16 23:14, pirms 7 gadiem
"Līdzīgi kā pirmajā vārtu guvumā, uzreiz pēc stūra sitiena nesekoja, abu komandu spēlētāji"

Ko?

     [+] [-]

, 2016-10-16 23:54, pirms 7 gadiem
Cik spēles katrai komandai jānospēlē vienā sezonā? Man sanāk 7 reiz 4=28, pareizi?

     [+] [-]

, 2016-10-17 03:05, pirms 7 gadiem
Mans brachuks sezonas saakumaa 10€ uz spartaku uzlika. 70koef bija jomajo

     [+] [-]

, 2016-10-17 09:29, pirms 7 gadiem
Nu jāmāk tā kā Spartakam izsēt tik lielu handikapu, kad šķita , ka čempionu tituls tikpat kā rokā.
Joprojām nesaprotu kāpēc diviem Rīgas klubiem tik līdzīgi nosaukumi. Pērn 1. līgā uzvarēja Caramba. Kāpēc nevarēja palikt tas pats nosaukums? Kura no Rīgas komandām ir pērnā Caramba?

     [+] [-]

, 2016-10-17 16:51, pirms 7 gadiem
6 vieta Riga FC ir Caramba.
5 vieta ir Rīgas sporta Skola

     [+] [-]

, 2016-10-17 16:52, pirms 7 gadiem
Rīgas futbola skola tb