Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Galoha, Locāns un Razgals nokārto "Rīgas" uzvaru pār "Amurskie Tigry"

Galoha, Locāns un Razgals nokārto "Rīgas" uzvaru pār "Amurskie Tigry"
Kirils Galoha
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē šodien "Inbox.lv" ledus hallē "Rīga" ar 5:2 pārspēja Habarovskas "Amurskie Tigry". Visus piecus vārtus guva rīdzinieku pirmā maiņa ar Kirilu Galohu, Robertu Locānu un Frenku Razgalu uzbrukumā.

Pirms divām dienām "Rīga" svinēja pirmo uzvaru MHL jaunajā sezonā, ar 4:1 pārspējot "Sakhalinskie Akuly". Šodien "Rīgas" vārtos pirmo reizi sezonā stājās Gustavs Dāvis Grigals, bet uzbrukumu pastiprināja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošais Roberts Locāns.

Jau ceturtajā minūtē "Rīga" nokļuva mazākumā pēc Rimanta Zeiļa pārkāpuma, un kopš tā brīža iniciatīva bija viesiem. Lai gan vairākuma iespējas bija arī mājiniekiem, "Amurskie Tigry" bīstami darbojās arī mazākumā, dažas reizes aizmūkot bīstamos pretuzbrukumos. Vairākas reizes Ronalda Ozoliņa trenēto komandu glāba Grigals, un pirmajā pārtraukumā hokejisti devās, rezultātam esot 0:0.

Pateicoties viesu noraidījumam pirmā perioda pēdējā minūtē, otro trešdaļu mājinieki sāka vairākumā. Minūtes laikā Frenks Razgals atdeva lielisku piespēli Locānam, kurš vienatnē tika galā ar viesu vārtsargu Sergeju Boļšakovu. Divas minūtes vēlāk mājinieki atkal spēlēja vairākumā, un Locāns pēc lieliska solo reida pretinieku aizsardzības zonā piespēlēja Kirilam Galoham, kurš trieca ripu vārtu tīklā – 2:0. Pretinieki pieprasīja pārtraukumu, pēc kura tika pie vairākuma iespējas. Bīstams pretuzbrukums izdevās rīdziniekiem – Gatis Sprukts guva vārtus, kas gan netika ieskaitīti vārtsarga laukumā esošā Kristapa Zīles dēļ.

Pēc mazākuma izturēšanas "Rīga" tomēr guva trešos vārtus, kad pēc atjautīgas iemetiena izspēles Razgals vārtu priekšā atrada Galohu – 3:0. Viesi nomainīja vārtsargu, un jau 10 sekundes vēlāk pirmo reizi kapitulēja arī Grigals, kuru netraucēti apspēlēja Jevgēņijs Kapunovs. Turpinājumā iniciatīvu pārņēma viesi, taču "Rīgas" hokejisti uzmanīgāk darbojās aizsardzībā un iztika bez rupjām kļūdām. Spēles temps kritās, un otrajā pārtraukumā rīdzinieki devās ar divu ripu pārsvaru (3:1).

Trešajā periodā rīdzinieki pielika treknu punktu uzvarai. Lielo vairākumu pa reizei realizēja Locāns un Razgals, panākot graujošo 5:1. Atlikušajā laikā vienus vārtus viesiem guva aizsargs Zigurds Podziņš, tomēr intriga šajā spēlē vairs neatgriezās – 5:2 un pārliecinoša uzvara "Rīgai".

Visus piecus vārtus guva pirmā virknējuma uzbrucēji Kirils Galoha, Roberts Locāns un Frenks Razgals. Veiksmīga spēle arī vārtsargam Grigalam, kurš atvairīja 29 no 31 pretinieku metiena. Nākamais mačs rīdziniekiem paredzēts 20. septembrī, kad ar cīņu pret MVD tiks sākts septiņu izbraukuma spēļu sērija. Savā laukumā "Rīga" atgriezīsies tikai 17. oktobrī, kad uzņems Jaroslavļas "Loko".

MHL regulārā sezona, 16. septembris

Rīga - Amurskie Tigry 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Vārti: 20:56 Locāns (Razgals, vair.) 1:0, 22:55 Galoha (Locāns, vair.) 2:0, 26:06 Galoha (Razgals) 3:0, 26:16 Kapunovs 3:1, 47:27 Locāns (Galoha, Zīle, vair.) 4:1, 48:46 Razgals (Galoha, Locāns, vair.) 5:1, 51:56 Podziņš (Čerkaskijs, Timčenko, vair.) 5:2
Metieni: 25:31.
Soda minūtes: 16:16.
Vārtsargi: Gustavs Dāvis Grigals – Sergejs Boļšakovs (26:06 – Mihails Bojarčuks).

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт

  +1 [+] [-]

, 2015-09-16 20:52, pirms 9 gadiem
Malači..Galoha uguņo

  +3 [+] [-]

, 2015-09-16 21:03, pirms 9 gadiem
Super maiņa!

  +4 [+] [-]

, 2015-09-16 21:03, pirms 9 gadiem
Laba prakse U20 kadriem

  +4 [+] [-]

, 2015-09-16 21:06, pirms 9 gadiem
Labs mačs! Pelnīta uzvara, Rīgas pirmā maiņa dod pa pilno! Tiesa, kopumā daudz arī kļūdu, bet nu tāds tas junioru hokejs ir. Vairāk māc bažas par pārējo maiņu nespēju turēt līdzi pirmajai, bet nu kopumā ir OK. Jāspēlē un jāmācās darīt to arvien labāk, iespējas izaugsmei vēl ļoti daudz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-16 21:57, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Forshi gan,ka vel viens Krievijas chempionats pazudis no LTV programmmas

Vel tik tas VTB
Vienalga kas rāda, galvenais, lai būtu iespēja šīs spēles redzēt. Var rādīt arī sportacentrs, tikai gribas tad redzēt arī SC programmu kaut kur.