Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lēno glābj, debitants Zirkzē Premjerlīgas ievadā izrauj uzvaru "Manchester United"

Agris Suveizda

Lēno glābj, debitants Zirkzē Premjerlīgas ievadā izrauj uzvaru "Manchester United"
Džošua Zirkzē. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas sezona sākusies ar "Manchester United" vēlu uzvaru pār Londonas "Fulham" (1:0), ko 87. minūtē izrāva Nīderlandes izlases uzbrucējs Dzošua Zirkzē.

• Spēli labāk sāka "Fulham", liekot Andrē Onanā glābt pēc Kenija Tetē tālsitiena, bet puslaika otrajā daļā spiedienu izdarīja "United", Berndam Lēno divreiz glābjot pēc Brunu Fernandiša sitieniem no lieliskām pozīcijām.

• "Manchester United" sākumsastāvā bija tikai viena izmaiņa salīdzinājumā ar superkausu, aizsardzības malā debitējot Nuseram Mazravī. Rasmusa Hejlunna savainojuma dēļ uzbrukuma smailā atkal spēlēja uzbrūkošais pussargs Fernandišs.

• Otrā puslaika ievadā Lēno glāba arī pēc Meisona Maunta sitiena, bet 66. minūtē "Fulham" izšķērdēja pretuzbrukumu divatā pret vienu aizsargu – bijušais mančestrietis Andreass Pereira iespēlēja bumbu kājās Harijam Magvairam, neatrodot brīvo partneri.

• Pamatlaika izskaņā "Manchester United" tomēr izrāva uzvaru – divu uzmainīto spēlētāju sadarbībā Džošua Zirkzē no soda laukuma vidus, apsteidzot gan pretiniekus, gan arī komandas biedru Skotu Maktomineju, iesita pēc Alehandro Garnačo piespēles (1:0).

• Kompensācijas laikā izcilu iespēju garām palaida Garnačo, kuram pretuzbrukumā ar piespēli nepaskopojās Markuss Rešfords.

• Debitants Zirkzē pirms mēneša par 42.5 miljoniem eiro tika nopirkts no Itālijas "Bologna", bet "Fulham" sākumsastāvā debitēja Londonas "Arsenal" audzēknis Emils Smits-Rovs, kurš šomēnes tika nopirkts par 31.8 miljoniem eiro. Mančestriešiem deviņas minūtes aizvadīja arī jaunieguvums Mateiss de Lihts.

• "Manchester United" pagājušajā sezonā ieņēma 8. vietu, bet kā kausa ieguvēja kvalificējās Eiropas līgai. "Fulham" Premjerlīgā bija 13. pozīcijā, bet februārī Mančestrā uzvarēja ar 2:1.

Anglijas Premjerlīgas 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Man. United – Fulham1:0 (0:0)Zirkzē 87'
Ipswich – Liverpool14.30
Arsenal – Wolves17.00
Everton - Brighton17.00
Newcastle – Southampton17.00
Nottingham - Bournemouth17.00
West Ham – Aston Villa19.30
Brentford – Crystal Palace16.00
Chelsea – Man. City18.30
Leicester – Tottenhampirmdien

     [+] [-]

, 2024-08-16 23:58, pirms mēneša
Izskatās, ka Garnačo vēl nav atgriezies no atvaļinājuma. Neskatoties uz piespēli, briesmīga spēle viņa izpildījumā. Pat tukšiem vārtiem sit garām..

     [+] [-]

, 2024-08-17 00:02, pirms mēneša
Beigās jau nu Garnačo tādi ir jāsit iekšā ar to visu ka tā piespēle bija pabriesmīga no Rašforda

     [+] [-]

, 2024-08-17 10:41, pirms mēneša
Spēle bija skatāma un baudāma, godīgi ja būtu neizšķirts, bet tas ir futbols! ⚽

     [+] [-]

, 2024-08-17 11:48, pirms mēneša
Nu, godīgi būtu 2:1 Tomēr United bija vairāk momentu un kontroles.

     [+] [-]

, 2024-08-17 11:57, pirms mēneša
nugju komandai un faniem svetki vakar bijusi
gribetu lai RFS tiek eiropas liga un trapas preti united, domaju tos nugjus pat RFS uzvaretu ar 2:0