Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Laporta ilgā preses konferencē iznīcina Bartumeu: "Barselonas parādi ir 1,35 miljardi"

Agris Suveizda

Laporta ilgā preses konferencē iznīcina Bartumeu: "Barselonas parādi ir 1,35 miljardi"
"Barcelona" prezidents Žuans Laporta. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas superkluba "Barcelona" prezidents Žuans Laporta šajā pēcpusdienā aizvadīja divas stundas ilgu preses konferenci, lai skaidrotu virkni jautājumu, kas saistīti ar kluba finansiālo stāvokli, un atbildētu uz iepriekšējā prezidenta Žuzepa Marijas Bartumeu vēstulē pausto kritiku.

"Viņi saka, ka nav atbildīgi par 2020./21. finansiālo gadu, kaut gan viņi bija par to atbildīgi līdz 2021. gada 17. martam. Neviens neizmuks no savas atbildības," teica Laporta. "Sporta politika iepriekšējos gados bijusi drausmīga. Kad viņi par 222 miljoniem pārdeva Neimāru, šī nauda tika tērēta neproporcionāli un gaismas ātrumā. Viņu dēļ algu un amortizācijas izdevumi uzlidoja debesīs."

Laporta uzsvēra, ka, kandidējot prezidenta amatam, nojauta, ka kluba finansiālais stāvoklis ir slikts, taču ne to, ka tas ir tik slikts: "Finansiālā situācija ir dramatiska. Pārņemtās parādsaistības ir 1,35 miljardi eiro, un iepriekšējais finansiālais gads tika pabeigts ar 481 miljonu eiro zaudējumu, nevis nedaudz vairāk kā 200 miljoniem, kā paredzēja iepriekšējā vadība, bet kluba neto vērtība ir mīnus 451 miljons. Turklāt pandēmijas dēļ tika zaudēts tikai 91 miljons, nevis 375 miljoni, kā apgalvoja iepriekšējā valde. Viņu paredzētais budžets saruka par 320 miljoniem, jo neviens no nospraustajiem mērķiem – 30 miljoni transfēros, 191 miljons algu samazinājumā u.c. – netika izpildīts."

"Stājoties amatā, man nekavējoties bija jāņem 80 miljonu aizdevums, jo citādi klubs nebija spējīgs funkcionēt un samaksāt aktuālās algas. Tāpat par 1,8 miljoniem eiro nācās novērst 119 pataloģijas, kas varēja apdraudēt cilvēku drošību, "Camp Nou" rekonstrukcijas procesā. Iepriekšējā vadība teica, ka panāca algu samazinājumus par 68 miljoniem, bet šie 68 miljoni ir paslēpti spēlētāju līgumu prēmiju sadaļās. Algu struktūra ir pilnīgi nepareiza – vecajiem spēlētājiem ir ilgi līgumi, bet jaunajiem īsi," Laporta turpināja. "Lērums naudas tika izsviests starpnieku piemaksās. Piemēram, 40 miljonu transfēram bija astoņu miljonu komisijas maksa. Vai kāds cilvēks, kuram par spēlētāju izpēti Dienvidamerikā tika samaksāti astoņi miljoni."

"Mūsu pašreizējais sastāva izdevumu budžets ir 617 miljoni – 462 miljoni algās un 165 miljonu transfēru amortizācijā. Tie ir 103% no mūsu plānotajiem ienākumiem un par 25-30% vairāk nekā mūsu konkurentiem. Piemēram, "Manchester City" sastāva izdevumi ir 365 miljoni, bet "Real Madrid" – 342. Pateicoties Pikē algas samazinājumam, spējām reģistrēt Memfisu, Garsiju un Manaju. Situācija ar Agvero reģistrāciju vēl nav nokārtota, bet ticu, ka tā tiks atrisināta. Kopumā gribam izdevumus nogriezt par 200 miljoniem," bilda Laporta, kura vadībai vēl jāvienojas par algas samazināšanu ar Džordi Albu, Serhio Busketsu un Serži Roberto. Tāpat "Barcelona" cer līdz mēneša beigām pārdot vairākus spēlētājus, kas ļautu izdevumu griestus pacelt par 25% no transfēra summas.

Laporta sacīja, ka nāksies ievērojami pārstrādāt "Espai Barca" milzīgo infrastruktūras projektu, kā pašreizējās izmaksas nav caurspīdīgas un nav adekvātas, un viņš neskaitāmas reizes, komentējot Bartumeu kritiku, pieminēja vārdu "meli". Neskatoties uz dramatisko finanšu situāciju tagadnē, Laporta pauda optimismu par kluba spēju atkopties un bija gandarīts par 595 miljonu aizdevumu ar tikai 1,9% procentu likmi.

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/es/noticias/ru...
https://www.fcbarcelona.cat/ca/club...

     [+] [-]

, 2021-08-16 18:09, pirms 3 gadiem
Rīgas skonto arī vajadzēja glābt.. vēl šodien būtu čempions

  +3 [+] [-]

, 2021-08-16 18:12, pirms 3 gadiem
lol, kā var teikt, ka iepriekšējā vadība nav atbildīga par 20/21 finansiālo gadu, ja par vismaz 90% izdevumu ir tieši viņi atbildīgi!?!
viņi vēl būs atbildīgi par vismaz nākamajiem trim gadiem, jo esmu drošs, ka nevienam no "treknajiem runčiem" līguma termiņš nav īsāks vēl par trim sezonām!!

  +4 [+] [-]

, 2021-08-16 18:48, pirms 3 gadiem
gaidu to brīdi ,kad uzpūstais sporta burbulis plīsīs...ar ko sliktāks PSRS atsēdznieks?..kam vajag tas sapratīs

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:24, pirms 3 gadiem
Sīkumi nauda nāk un iet tāds bizness ne vienmēr veiksmīgs!

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:27, pirms 3 gadiem
Neviens neizmuks no savas atbildības-nu ceru ka runām sekos ar darbības un tam ākstam Bartomeu būs jāatbild par sevis pastrādāto tiesas priekšā.

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:31, pirms 3 gadiem
NilsK rakstīja: Neviens neizmuks no savas atbildības-nu ceru ka runām sekos ar darbības un tam ākstam Bartomeu būs jāatbild par sevis pastrādāto tiesas priekšā.
Tiesas priekšā par ko? Nesaimnieciskumu un sliktiem biznesa, finanšu administrācijas lēmumiem?
Tas nekad nenotiks.

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:37, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: gaidu to brīdi ,kad uzpūstais sporta burbulis plīsīs...ar ko sliktāks PSRS atsēdznieks?..kam vajag tas sapratīs
reku, pārplīsa vienīgais burbulis. Skumji lasīt.

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:38, pirms 3 gadiem
Blondais6 rakstīja: Sīkumi nauda nāk un iet tāds bizness ne vienmēr veiksmīgs!
Nu mazāka līmeņa, ne-dogmiski uzņēmumi, šādā brīdī, var bankrotēt.
Bet šeit, apzinoties ka konkrētā biznesa joma atkopsies no Covid, viņi mierīgi izpeldēs cauri sausām kājām. Riska parakstītāji joprojām izsniedz ilgtermiņa aizdevumus pa milzu summām.
Bizness no tirdzniecības (biļešu, merčendaizinga puses) puses, joprojām ir bez maz lockdownā konkrētajā biznesā

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:43, pirms 3 gadiem
Kommaer_inventor rakstīja: reku, pārplīsa vienīgais burbulis. Skumji lasīt.
Paskaidro a vari,fakti kur?

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:52, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Paskaidro a vari,fakti kur?
rekur, preses konferencē visu esot izstāstījuši.

     [+] [-]

, 2021-08-16 19:56, pirms 3 gadiem
Kommaer_inventor rakstīja: rekur, preses konferencē visu esot izstāstījuši.
Tu kaut ko no ekanomikas saproti?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-16 20:07, pirms 3 gadiem
Par ko tur cepiens?
Ne pirmā reize, kad valstu simboli ir finansiālās grūtībās, kā arī nebūs ne pirmā reize, kad šie parādi tiks nosegti no valsts budžeta...
Tādi sporta kompleksi, kā Barselona, vai Real, tur nevienam neinteresē parādi vai tēriņi, valstij tos vajag, valsts tos uztur, parādus džēs, nosedz.

     [+] [-]

, 2021-08-16 20:15, pirms 3 gadiem
ASV drukā dolārus katru mēnesi,lai noturētu finansiālo stabilitāti,Ķīnas ekanomika ir uz māla kājām,kura sāk stagnēt,nav tālu tas mirklis,kad viss bruks

     [+] [-]

, 2021-08-16 20:33, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Tiesas priekšā par ko? Nesaimnieciskumu un sliktiem biznesa, finanšu administrācijas lēmumiem?
Tas nekad nenotiks.
Nav jau tā ka Barcas prezidents darbojas ar savu naudu,klubs pieder socios.Par visiem darījumiem virs noteiktas summas,vadībai ir jāsaņem akcepts no speciālas finanšu komitejas,ko Barto apgāja sadalot darījumus vairākos maksājumos,par kuriem nevajag speciālu atļauju.Tāpat ar Laporta piemin neadekvātas summas visādiem starpniekiem,ne pa velti vēl nesen Barto bija uzaicināts ar uz policiju parunāties.Tā kā ir par ko.

     [+] [-]

, 2021-08-16 23:15, pirms 3 gadiem
Bartomeu ir vienkārši izzadzis klubu! Velna afērists!

     [+] [-]

, 2021-08-16 23:39, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: ASV drukā dolārus katru mēnesi,lai noturētu finansiālo stabilitāti,Ķīnas ekanomika ir uz māla kājām,kura sāk stagnēt,nav tālu tas mirklis,kad viss bruks
pilnīgas muļķības, nekas nebruks

     [+] [-]

, 2021-08-17 00:27, pirms 3 gadiem
NilsK rakstīja: Nav jau tā ka Barcas prezidents darbojas ar savu naudu,klubs pieder socios.Par visiem darījumiem virs noteiktas summas,vadībai ir jāsaņem akcepts no speciālas finanšu komitejas,ko Barto apgāja sadalot darījumus vairākos maksājumos,par kuriem nevajag speciālu atļauju.Tāpat ar Laporta piemin neadekvātas summas visādiem starpniekiem,ne pa velti vēl nesen Barto bija uzaicināts ar uz policiju parunāties.Tā kā ir par ko.
Nekas no tā nav īsti krimināls, jo tie ir Barselonas iekšējo proceduru pārkāpumi, tātad pats klubs var vērst civilprasību pret Barto, ja vien a) nav bijušas blēdības ar nodokļiem b) daļa no tās naudas, ko maksāja par izpēti atgriezās Barto kabata. Palielam izskatās milzīga vieglprātība un augstprātība, kas futbola pasaulē ir redzēta jau n reizes un pat ar diez gan cienijamiem klubiem.

     [+] [-]

, 2021-08-17 00:28, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: ASV drukā dolārus katru mēnesi,lai noturētu finansiālo stabilitāti,Ķīnas ekanomika ir uz māla kājām,kura sāk stagnēt,nav tālu tas mirklis,kad viss bruks
To ka Rietumi sabruks uz austrumiem no Zilupes sāka skandēt aptuveni pirms 70 gadiem, kā nebrūk, tā nebrūk, tik paši skandētāji bankrotēja un šobrīd viņiem federālais budžets mazāks nekā Ņujorkas štatam.