Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Otrajā puslaikā Cēsis izmantoja auguma, masas un meistarības priekšrocības"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Otrajā puslaikā Cēsis izmantoja auguma, masas un meistarības priekšrocības"
Alla Muravskaja cīņā ar Kimberliju Batleri, Agniju Reki un Andu Eibeli
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Stabilai spēlei rotācijā ir vajadzīgas 8-9 spēlētājas. Ar plašāku sastāvu pretinieku var nogurdināt, taču no dažu pamata spēlētāju puses pietrūka stabilitātes," zaudējot pirmajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālspēlē, "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips norādīja, ka komandai sērijas ievadā nav izdevies parādīt visu potenciālu.

Svētdienas spēlē Olimpiskajā sporta centrā “TTT Rīga” basketbolistes pirmajā ceturtdaļā savāca 23 punktus, taču nākamajās trīsdesmit minūtēs spēja gūt tikai 33 punktus. Vairāk nekā 50% metienu no spēles realizēja tikai Līga Šurkusa un Dita Rozenberga. Kopumā mājinieču spēlētājas uzbrukumā nebija tik aktīvas, kā ierasts, 40 minūšu laikā izdarot tikai 52 metienus no spēles (iepriekšējās spēlēs pret Cēsīm attiecīgi 82, 73, 75 un 57 metieni).

Cēsu komanda uzbrukumā un īpaši groza pieejās darbojās enerģiskāk, cīņā par atlēkušajām bumbām uzvarot ar 31-24, turklāt realizējot par 11 divpunktu metieniem vairāk (26/52 pret 15/36).

Aigars Nerips

Par spēles gaitu

Cēsu basketbolistes labi sedza mūsu spēlētājas. Brīžiem mūsu līderes neuzņēmās iniciatīvu uzbrukumā, kad to vajadzēja darīt. Cēsu komanda jau spēles sākuma uzbruka ar augstu metienu precizitāti, kas viņām deva atrāvienu. Tādās spēlēs pie augsta metienu procenta ir grūti pietuvoties. Pirmajā puslaikā Cēsis realizēja 61% metienu no spēles, vēlāk spēlēja vienkāršāku basketbolu. Apspēlēja viens uz vienu, ar muguru pret grozu, kur bija pārākas. Izmantoja auguma, masas un meistarības priekšrocības, kas šajā spēlē bija izšķiroši.

Par rotāciju

Aizvadījām trešo spēli sešās dienās, kamēr Cēsis visu laiku gatavojās vienai spēlei. Stabilai spēlei rotācijā ir vajadzīgas 8-9 spēlētājas. Ar plašāku sastāvu pretinieku var nogurdināt, taču no dažu pamata spēlētāju puses pietrūka stabilitātes. Ja tā ir, pārējās meitenes var pastiprināt spēli, taču, ja neiet līderēm, rezervistēm klājas grūtāk. Mums uz maiņu nāk astoņpadsmitgadīgas spēlētājas, kuru meistarība un pieredze vēl neļauj uzņemties visu laiku. Brīžiem meitenes to dara, taču tas pārsvarā notiek brīžos, kad līderes velk spēli. Pašām jāmācās attīstīt savu spēli, tā mums vēl pietrūkst.

Par jauktās aizsardzības izmantošanu un individuālo segšanu

Neizdevās paveikt daļu no treniņos izrunātajām lietām. Individuālajā segšanā gadījās kļūdas. Bija situācijas, kad pietrūka savstarpējās palīdzības vai spēlētājas centās glābt citu kļūdas un iekrita pašas. Centīsimies šīs lietas sakārtot, trešdien parādīt labu spēli un cīnīties par uzvaru. Patīkami, ka svētdienas spēle bija labi apmeklēta. Pilnākas zāles ir pluss sieviešu basketbolam.

Ilze Ose-Hlebovicka

Par spēles sākumu

Pirmās piecas minūtes nebija grūtas, taču nervozas. Tās ir “play-off” spēles gan mums, gan pretiniecēm. Tajā brīdī izjutām finālu slogu, bet drīz iejutāmies spēlē. Mūsu vienībā ir komandas spēks, komandas gars un ķīmija. No spēlētāja līdz trenerim.

Par latviešu spēlētāju uzņemšanos

Mums ir ļoti garš soliņš. Svētdienas spēlei izvēlējos rotāciju, kurā spēlētājas laukumā pavadīja dažādu laiku, taču katra varēja uzņemties līderes lomu un godam to izpildīt. Esmu apmierināta ar visu meiteņu darbu, kuras bija laukumā.

Par TTT aizsardzības pretestību otrā puslaika sākumā.

Trešajā ceturtdaļā nedaudz izpaudās nogurums. Esot vadībā, brīžiem gribējām sasteigt uzbrukumus, lai ātrāk palielinātu pārsvaru. Tobrīd bija jāspēlē pacietīgāk. Kad sākām to darīt, viss bija kārtībā.

Par Seilsas spēli un komandas atdevi

Uzskatu, ka viņai visas spēles bijušas labas, pārbaudes spēles ieskaitot. Viņa laukumā parāda, ka ir augstas klases spēlētāja. Attieksme treniņos un spēlēs ir vienāda. Visas meitenes treniņos strādā ar pilnu atdevi un tas parādās spēlēs. Nav nekādu pastaigu.

Par treneres un spēlētājas darba salīdzinājumu

Būt trenerei ir grūtāk. Daudz jāanalizē, cits informācijas apjoms. Kā spēlētājs tu nāc, ej, izpildi prasīto un dari, ko vari vislabāk. Treneriem ir jāanalizē pretinieks, savas divpadsmit spēlētājas un tā ir lielākā atšķirība. Pati esmu piedalījusies daudzās līdzīgās spēlēs, tāpēc esmu iemācījusies tikt galā ar stresu. Divpadsmit gadus spēlēju Latvijas izlasē un tur atstāju pietiekami daudz stresa (smaida). Trenera darbā ir savādāki uztraukumi, taču divu gadu laikā šajā lomā esmu paspējusi šajā lomā iejusties.

Par skatītājiem

Patīk atmosfēra, ir forši. Līdzjutēji ir malači vienā un otrā pusē. Viņu dēļ nākam un spēlējam, lai priecētu visus.

     [+] [-]

, 2012-04-16 15:24, pirms 12 gadiem
Nedodot regulāri būt laukumā vismaz 10-15 min.grūti pierādīt savu potenciālu.,prasi no tām kurām šādu iespēju Tu dod,Nerip!Izcīnīt sudrabu varēja ari bez baltkrievietes!Vairāk uzticies savām spēlētajām.Iesaistot leģionāres nav ko aizbildināties ar jaunibu,jo pamatā jau visu sezonu spēlēja pietiekami pieredzējušas spēlētājas.Ko dod uzvaras ar+50.,+70 ka galvenās šo uzvaru kaldinātājas bija pieredzējušās spēlētājas?Kur viņas ir tagad?(Baško,Niedola,Nīmane,Eibele)Viņām spēles laiks regulāri bija ap30-35 min.

     [+] [-]

, 2012-04-16 15:50, pirms 12 gadiem
Murgs! Cēsis vnk izmantoja to, ka TTT spēlēja haotiski un bija slikti sagatavoti fiziski.
Krastiņa, piemēram, knapi kustējas uz kājām un atgādina tikai ēnu no sevis īstās.
Šurkusa pirmajā puslaikā neslikti spēlēja, bet izskatās ka komanda par maz uz viņu spēlē.
Murauskaya, potenciālā līdere, arī izskatas ka nesaprāta vēl ko no šī vinegreta gaidīt.
Pirms nākošas spēles Neripa kungam būs daudz jālauž galva, ko vispār darīt lai vismaz būtu varianti, jo šobrīd izskatās ka serija varētu beigties jau nākoš svētdien...

     [+] [-]

, 2012-04-17 18:08, pirms 12 gadiem
Nerips atkal taisnojas tas tak nav treneris uzpeldēja ar labām spēlētājām bet kā nāk jaunākas tā šim pagrimums. Cēsis rullē.