Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" vēlas kompensācijā saņemt vairāk nekā 400 miljonus eiro

Agris Suveizda

"Juventus" vēlas kompensācijā saņemt vairāk nekā 400 miljonus eiro
"Juventus" prezidents Andrea Anjelli (priekšplānā)
Foto: digitale/Scanpix

Viens no slavenākajiem Itālijas futbola klubiem Turīnas "Juventus" iesniedzis tiesā sūdzību par Itālijas Futbola federāciju un vēlas saņemt visai prāvu kompensāciju – kā vēsta itāļu mediji, summa ir lielāka nekā 400 miljoni eiro. "Juventus" kompensāciju vēlas saņemt tādēļ, ka uzskata, ka saņemtais sods pēc spēļu sarunāšanas skandāla 2006.gadā bijis netaisnīgs.

"Juventus" oficiālā paziņojumā savā mājaslapā atklājis, ka iesniedzis prasību Lacio Reģionālajā administratīvajā tiesā, pieprasot kompensāciju par netaisnīgi nodarītajiem zaudējumiem (mazāki ieņēmumi, brenda vērtības krišanās u.t.t.). "Juventus" šos zaudējumus vērtē vairāku simtu miljonu eiro apmērā. Itālijas prese vēsta, ka pieprasītā kompensācija ir lielāka nekā 400 miljoni eiro, bet Gazetta dello Sport izplatītajā informācijā kompensācija lēsta pat 444 miljonu eiro apmērā.

"Šis vienkārši ir turpinājums tam, ko teicām [šā gada] 10.augusta preses konferencē. Sākām to, ko jau bijām skaidri paziņojuši ar septiņu darbību sarakstu. Šodien esam izpildījuši vienu no tām. Mūsu rīcības mērķis ir pārbaudīt Itālijas Futbola federācijas administratīvās darbības 2006. un 2011.gadā," kluba mājaslapā citēts "Juventus" prezidents Andrea Anjelli. "Izpēte ir saistīta ar traktēšanas vienlīdzību. No federācijas pieprasām skaidrību. Šeit ir tikai divas iespējas: kļūdas tika pieļautas vai nu pirms, vai pēc tam."

2006.gada skandālā visnopietnāk cieta tieši "Juventus", kas zaudēja iepriekšējās divās sezonās iegūtos čempionu titulus, kā arī tika pazemināta uz "B sēriju" (sākotnēji "Juventus" tika pazemināta uz "C sēriju", taču pēc apelācijas, gluži kā pārējiem iesaistītajiem klubiem, sods tika mīkstināts). Savukārt par lielāko ieguvēju kļuva Milānas "Inter", kas ieguva 2005./06.g. čempionu titulu un "A sērijā" triumfēja arī nākamajās četrās sezonās. "Inter" īpašnieks Masimo Morati šo "Juventus" prasību nodēvēja par smieklīgu un pat uz sekundi neapsver 2006.gada titula atdošanu.

Izmantotie resursi:
Welcome - Juventus.com
Sport : toute l'actualité sportive sur...
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-15 16:35, pirms 13 gadiem
Anjelī vajadzētu padzīt no Juventus sistēmas uz mūžu. pietiks pisties un sāc strādāt, idiot!
vienīgais par ko varētu piekrist apelācijai, ir titulu atdošana, jo tie tika atņemti netaisnīgi. viss pārējais, kas te notiek, ir tikai Anjelī mahinācijas. ne cik cieņas pret Juvi kā klubu, tā vēsturi un faniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-15 17:25, pirms 13 gadiem
Kroni gan varēja nost neņemt.
Taja vasarā ari no kluba aizplūda vismaz 400 milj, speletajos + biļetes + suvenīros. Cannavaro, Zambrota, Thurams, Davids, Zlatans un man liekas, ka tas vel ir nepilnīgs saraksts.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-15 17:46, pirms 13 gadiem
динамо кепка rakstīja: izlegt so smirdigo toto klubu no futbola uz muzu. ko var nemties ar to toto mafiju
stulbs tu esi, shai vadiibai nav nekaada sakara ar bijusho.
nesaku ka Juve nebija taja visa iesaistiita, vienkarshi visi zina, ka Inter, Milan un ari parejie bija

     [+] [-]

, 2011-11-15 19:17, pirms 13 gadiem
iesaistiiti bija vairaaki A seerijas klubi (Inter, Milan, Fiorentina, Lazio, Reggina), bet lejaa nometa tikai Juvi. Pie tam atnjeema titulus. Par to faktu jau arii vinji joprojaam kasaas, ka Juve cieta smagi, kameer paareejie tik pat vainiigie klubi tika sodiiti daudz maigaak - atnjemti punkti un sameeraa nelieli naudas sodi

  -1 [+] [-]

, 2011-11-15 21:32, pirms 13 gadiem
Carloz rakstīja: iesaistiiti bija vairaaki A seerijas klubi (Inter, Milan, Fiorentina, Lazio, Reggina), bet lejaa nometa tikai Juvi. Pie tam atnjeema titulus. Par to faktu jau arii vinji joprojaam kasaas, ka Juve cieta smagi, kameer paareejie tik pat vainiigie klubi tika sodiiti daudz maigaak - atnjemti punkti un sameeraa nelieli naudas sodi
Nu ja tā, tad Juventus varēja likt tiesā prasību lai Inter un citiem atņem 400 miljonus naudiņas, nevis lai viņiem kaut ko maksā!!! Ja pareizi saprotu, tad Juventus vaina tika pierādīta un sods saņemts par viņu rīcību... Savukārt ja Juventus tiešām uzskata sevi par nevainīgiem, tad jautājums - kur bijāt visus šos gadus, ka tikai tagad pamodāties?

  +1 [+] [-]

, 2011-11-15 22:10, pirms 13 gadiem
ABa rakstīja: Nu ja tā, tad Juventus varēja likt tiesā prasību lai Inter un citiem atņem 400 miljonus naudiņas, nevis lai viņiem kaut ko maksā!!! Ja pareizi saprotu, tad Juventus vaina tika pierādīta un sods saņemts par viņu rīcību... Savukārt ja Juventus tiešām uzskata sevi par nevainīgiem, tad jautājums - kur bijāt visus šos gadus, ka tikai tagad pamodāties?
šī lieta turpinās jau 5 gadus. pluss, lielākais protests nav par to, ka Juve neuskata sevi par vainīgu, bet gan par to, ka tika nepatiesi atņemti tituli.
tā lūk!!!!!!!