Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: Cauņas CSKA sāks Volfsburgā, "Real" uzņems Doņecku

Rolands Eliņš

Čempionu līga: Cauņas CSKA sāks Volfsburgā, "Real" uzņems Doņecku
Aleksandrs Cauņa CSKA treniņā Volfsburgā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar sāksies UEFA Čempionu līgas jaunās sezonas grupu turnīrs, kurā 21:45 tiks aizvadītas astoņas pirmās spēlēs. Šajā materiālā ieskats A un B grupas gaidāmajos mačos.

B grupa

Latviju ČL grupu turnīrā šoreiz pārstāvēs veseli divi mūsu izlases futbolisti - aizsargs Kaspars Dubra ir BATE pieteikumā, bet pussargs Aleksandrs Cauņa kopā ar Maskavas CSKA devies uz Volfsburgu, kur jau šovakar aizvadīs maču pret Vācijas vicečempioni "Wolfsburg". Dubras komandai savukārt pirmā spēle paredzēta rīt pret citu Vācijas komandu Leverkūzenes "Bayer".

Cauņa CSKA rindās laukumā pēdējoreiz izgāja pirmā augusta spēlē pret "Anzhi" (1:0) un rezervē palika arī 12. septembra svarīgajā mačā pret "Zenit" (2:2). Cauņa Latvijas izlases sastāvā gan parādīja atzīstamu sniegumu gan pret Turciju, gan Čehiju, taču skaidrs, ka pilnībā atguvis optimālo sportisko formu viņš vēl nebija, un vietu CSKA pamatsastāvā Latvijas pussargam šovakar neparedz.

CSKA var lepoties ar veiksmīgu sezonas ievadu, jo ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pirmajā vietā Krievijas Premjerlīgā. ČL kvalifikācijas kārtā tā tika galā ar Prāgas "Sparta" un Lisabonas "Sporting", taču tagad izmēģinās spēkus pret "Wolfsburg", kura šovasar atvadījās no diviem saviem līderiem - Ivans Perišičs devās uz "Inter", bet Kevins de Broine pārcēlās uz Mančestras "City". Taču ieradies "Schalke 04" bijušais pārstāvis Julians Drakslers, kā arī "Bayern" pieredzējušais aizsargs Dante, kuri abi gan komandas sastāvā aizvadījuši tikai vienu spēli.

"Wolfsburg" nav cietusi zaudējumu 12 oficiālās spēlēs pēc kārtas (ieskaitot pagājušās sezonas beigas), turklāt šovasar jau ieguva sezonas pirmo trofeju - Vācijas Superkausu, pārspējot Minhenes "Bayern". Savā laukumā "Wolfsburg" ir nepārspēta jau 24 Bundeslīgas spēlēs pēc kārtas. Abas komandas vienreiz jau atklāja ČL grupu turnīra sezonu, proti, 2009./10. gadā, kad ar 3:1 uzvarēja vācieši, savukārt atbildes spēlē Maskavā ar 2:1 pārāka bija CSKA. Cauņa CSKA sastāvā toreiz vēl nebija.

"Mūsu komanda ir patiešām priecīga par ČL sākumu," preses konferencē izteicās "Wolfsburg" treneris Dīters Hekings. "Taču es pats tā vis nejūtos, jo man priekšā liels darbs. CSKA ir lielisks uzbrukums ar Seidū Dumbiju, Ahmedu Musu, Alanu Dzagojevu un Zoranu Tošicu. Nevienam nevajadzētu domāt, ka mēs tā vienkārši uzvarēsim. Krievijas futbols ir ļoti kvalitatīvs."

B grupas otrajā mačā "Eindhoven" uzņems Mančestras "United", kura Nīderlandē ieradusies bez Veina Rūnija (trauma). Eindhovenas klubam šī ir atgriešanās ČL grupu turnīrā pēc septiņu gadu pārtraukuma, turklāt arī "iesildīšanās" sanāca lieliska - sestdienas spēlē vietējā čempionātā ar 6:0 sakauta "Cambuur" vienība, "hat-trick" gūstot Lūkam de Jongam.

"United" savukārt Čempionu līgā atgriežas pēc vienas sezonas pauzes, un tās treneris Luiss van Gāls norādīja, ka vienmēr par labu rezultātu viesos uzskatījis arī neizšķirtu, taču, protams, centīsies uzvarēt: "Eindhovenā vienmēr bijis spēlēt grūti. Kad biju "Barcelona" un "Ajax" treneris, šeit uzvarēt sanāca krietni retāk nekā citur." Van Gāla sistēmā ātri iekļāvies Memfiss Depajs, kurš tikai šovasar pārgāja no "Eindhoven". Viņam pirmā spēlē Čempionu līgas grupu turnīrā būs tieši pret savu bijušo komandu.

A grupa

Grandu Madrides "Real" un Parīzes "Saint-Germain" tikšanās A grupā atstāta uz ČL trešo kārtu, kamēr šovakar tās savā laukumā tiksies ar grupas relatīvajām pastarītēm - PSG gaida mačs pret Zviedrijas "Malmo", bet "Real" uzņems viesus no Ukrainas, proti, Doņeckas "Shakhtar".

PSG un "Malmo" tikšanās ir īpaša Zlatana Ibrahimoviča dēļ, jo tieši Malmē viņš uzsāka savu profesionālo karjeru, vēlāk kļūstot par vienu no pasaules labākajiem uzbrucējiem. Zlatans arī ir vairs tikai trīs vārtu attālumā no Pauletas rekorda (109 vārti) Parīzes kluba rindās, taču viņa dalība šodienas spēlē apšaubāma traumas dēļ. Pilnīgi skaidrs, ka diskvalifikācija liegs spēlēt Seržam Orjē, kamēr "Malmo" ir savā spēcīgākajā sastāvā un apņēmības pilna pacīnīties par sensāciju. Tās treneris Oge Hareide izteicās: "Mēs pat neesam apsprieduši, vai Zlatans spēlēs vai nē. Lai to dara mediji. Parīzes komandā ir tik daudz zvaigžņu, ka vienīgā vieta, kur zvaigžņu ir vairāk, ir debesis."

Lai arī par nokļūšanu šajā grupā "Shakhtar" nez vai ir pārāk priecīgi, taču, salīdzinot ar "Malmo", tās izredzes iekļūt astotdaļfinālā tiek vērtētas augstāk, galu galā, pavasarī tā spēlēja ČL izslēgšanas mačos. Doņecka šosezon pagaidām zaudējusi tikai vienā spēlē no 13, taču Madrides "Real" šī vakara spēli sagaida lieliskā formā. Nupat kā "La Liga" mačā pret "Espanyol" pretinieki tika sagrauti ar 6:0, turklāt piecus vārtus guva Krištianu Ronaldu. Ronaldu šajā spēlē pārspēja Raula gūto vārtu rekordu Spānijas čempionātā, taču šosezon portugālim priekšā spraiga cīņa ar Lionelu Mesi par ČL rekordista godu - šobrīd abiem pa 77 precīziem sitieniem.

UEFA Čempionu līga, 15. septembris

GrupaSpēleLaiks
APSG-Malmo21:45
AReal Madrid-Shakhtar21:45
BWolfsburg-CSKA21:45
BPSV-Man. United21:45
CGalatasaray-Atletico21;45
CBenfica-Astana21:45
DMan. City - Juventus21:45
DSevilla- Borussia M21:45

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2015-09-15 11:46, pirms 9 gadiem
Nervu vakars šodien garantēts!

  -1 [+] [-]

, 2015-09-15 12:13, pirms 9 gadiem
Eh, gara nakts gaidaama. Peec basketa buus jaanovelk un jaanoskataas real, cska, manU un city.

     [+] [-]

, 2015-09-15 12:32, pirms 9 gadiem
EČ organizatori laikam aizmirsa paskatīties Čempionu Līgas kalendāru.
Viens labums no tā var būt - mūsējie fani trijatā varēs pārbļaut dažus simtus frančus, kas būs atnākuši uz basketbolu, tāpēc sestais spēlētājs būs par labu Latvijai.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-15 13:31, pirms 9 gadiem
Tur visiem pie irsas tas bimbambols

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:03, pirms 9 gadiem
Šodien tikai viens mačš man 21:45 Atletico Madrid vs galatasaray VIVA MADRID VIVA ATLETI

  +1 [+] [-]

, 2015-09-15 16:48, pirms 9 gadiem
GO REAL...pareejaas speeles arii vareetu buut visai intrigeejoshas...

     [+] [-]

, 2015-09-15 18:10, pirms 9 gadiem
Par CSKA uzvaru lai tie vilku melnie ierij.

     [+] [-]

, 2015-09-15 18:26, pirms 9 gadiem
karlosm rakstīja: Par CSKA uzvaru lai tie vilku melnie ierij.
+ Musa un Doumbia arī?

  -1 [+] [-]

, 2015-09-15 20:17, pirms 9 gadiem
archdevil rakstīja: EČ organizatori laikam aizmirsa paskatīties Čempionu Līgas kalendāru.
Viens labums no tā var būt - mūsējie fani trijatā varēs pārbļaut dažus simtus frančus, kas būs atnākuši uz basketbolu, tāpēc sestais spēlētājs būs par labu Latvijai.
Kads sakars Lilles iedzivotajiem ar PSG speli??? Varbut nieciga dala izveeleesies futbolu, bet ne jau visi...

     [+] [-]

, 2015-09-15 23:01, pirms 9 gadiem
Kas notika PSV-MU pirmajā puslaikā, nenonesa vienu no laukuma uz nestuvēm?