Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Čempione "Atletico" sezonu sāk ar Korea diviem vārtiem un panākumu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Čempione "Atletico" sezonu sāk ar Korea diviem vārtiem un panākumu
Anhels Korea. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas čempione Madrides "Atletico" jauno sezonu sākusi ar izbraukuma panākumu 2:1 pret "Celta". Abus vārtus galvaspilsētas kluba labā guva Anhels Korea.

Madrides "Atletico" titula aizstāvēšanu sāka ar ciemošanos pie bīstamās "Celta". Djego Simeone izvēlējās 3-1-4-2 shēmu ar Anhelu Korea un Janniku Karasko priekšā, kamēr rezervē palika Luiss Svaress. Pusaizsargu pozīcijās spēlēja Koke un Sauls, tādējādi malā paliekot Kīranam Tripjē.

"Atletico" kontrolēja pirmo puslaiku un, lai gan bumbas kontrole bija līdzīga, tieši viesi ar bumbu izrīkojās efektīvāk un sita pa vārtiem krietni biežāk. Puslaika vidū izdevās arī "atrast" vārtus, turklāt čempioni visu izdarīja skaisti. Ermoso labi piespēlēja starp pretiniekiem, tālāk efektīgs apspēlēšanas reids Tomasam Lemāram, līdz Korea ar perfektu sitienu augšējā stūrī nogādāja bumbu vārtos.

"Celta" uzbrukumā nekas nesanāca, taču talkā nāca laimīgs gadījums. Bumba soda laukumā trāpīja pa Markosa Ljorentes roku - kaut gan attālums šai situācijā bija minimāls, turklāt bumba roku skāra, atlecot no viņa ķermeņa, tiesnesis pēc video noskatīšanās lēma parādīt uz 11 metriem. Jago Aspass no atzīmes pārspēja Janu Oblaku (1:1). "Atletico" dusmas pārvērtās ātrā atbildes gājienā. Pretuzbrukumā Sauls meistarīgi pa diagonāli piespēlēja Korea, kurš vēlreiz sita ļoti precīzi - 2:1 "Atletico" labā.

80. minūtē "Celta" rezultāts bija jāizlīdzina. Pēc bumbas pārtveršanas mājinieki noorganizēja ātru uzbrukumu, Aspass apspēlēja vārtsargu, taču netrāpīja tukšos vārtos. Kompensācijas laikā izvērtās masveida grūstīšanās pēc asa pārkāpuma pret Svaresu (bija uznācis uz maiņu), kā rezultātā sekoja abpusējs noraidījums - Ugo Maljo un Mario Ermoso. Pēdējās sekundēs pēc stūra sitiena "Celta" vēlreiz bija ārkārtīgi tuvu izlīdzinājuma vārtiem - bumba tika izsista no vārtu līnijas. "Atletico" sezonu sāka ar nervoziem trim punktiem.

Spānijas "LaLiga", 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Valencia - Getafe1:0 (1:0)Solers 11' (11m)
Mallorca – Real Betis1:1 (1:0)Olivans 25' - Huanmi 59'
Cadiz - Levante1:1 (0:1)Espinjo 90'+7 - Moraless 39'
Alaves – Real Madrid1:4 (0:0)Hoselu 65' (11m) - Benzemā 48' 62' Načo 56' Vinisiuss 90'+2
Osasuna - Espanyol0:0-
Celta – Atletico1:2 (0:1)Aspass 58' (11m) - Korea 23'; 64'
Barcelona – Real Sociedad21:00
Sevilla – Rayo Vallecano23:15
Villarreal – Granada21:00
Elche – Athletic Bilbao23:00