Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

FIBA apskatnieks: ar Latviju nevar nerēķināties

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA apskatnieks: ar Latviju nevar nerēķināties
Anete Šteinberga, Elīna Babkina un Gunta Baško-Melnbārde
Foto: fiba.com

"Lai gan Latvijai jāsāk jauna ēra, sacenšoties vissmagākajā grupā, tai ir spēlētājas, kuras var pamatīgi apgrūtināt dzīvi pretiniecēm," ceturtdien, 15. jūnijā, Eiropas 36. meistarsacīkšu priekšvakarā raksta FIBA.com apskatnieks Pols Nīlsens (Paul Nielsen).

“Katrā turnīrā ir nepieciešama “Nāves grupa” (Group of Death) un Eiropas čempionāta grupā, kur pulcējušās Beļģijas, Latvijas, Melnkalnes un Krievijas valstsvienības, D burts apzīmē tieši to,” ievadrakstā atzīmē FIBA žurnālists.

D grupā ir četras ceturtdaļfināla līmeņa komandas, tādējādi neviena cita apakšgrupa nesolās būt spraigāka un kaujinieciskāka. Krievija tiek uzskatīta par favorīti, jo Aleksandram Vasinam un viņa spēlētājām piemīt viss nepieciešamais, lai pirmo reizi pēc sešu gadu pārtraukuma kāptu uz pjedestāla.

FIBA apskatnieks izceļ Marijas Vadejevas fenomenu. “Iepriekšējā finālturnīrā, būdama tikai 16 gadus un 11 mēnešus veca, viņa radīja sensāciju. Tagad, kļuvusi par Eirolīgas čempioni ar Kurskas “Dynamo”, viņa ir kā mašīna, kuras radīs lielas lietas.”

Kā jau minēts iepriekš, Krievija un Beļģija tiek uzskatītas par komandām, kurām varētu izdoties kvalificēties 2018. gada Pasaules kausa izcīņai. FIBA vērtējumā “Latviju un Melnkalni šķir mata platuma tiesa, viņu savstarpējā tikšanās var izrādīties izšķiroša”.

“Latvijai ir ļoti spējīgs ārējās līnijas trio, kuru veido kombo aizsardze Elīna Babkina, pieredzējusī Gunta Baško-Melnbārde un lieliskā metēja Ieva Krastiņa. Tikpat spējīgas un uzticamas zem groza ir Aija Putniņa, Anete Šteinberga un Kristīne Vītola. Viņas ir gatavas izaicinājumam, tiekoties ar trīs no spēcīgākajām priekšējām līnijām turnīrā.”

Starptautiskajā basketbolā pamanīts arī Latvijas spēlētāju sniegums NCAA pirmajā divīzijā. “Papildus aizrautību pievienojot debitantei Paulai Strautmanei un dinamiskajai Kitijai Laksai, ar Latviju nevar nerēķināties. Var tikai jautāt, kāpēc eksperti nav Latviju nopietnāk novērtējuši.”

Izmantotie resursi:
Group D preview: Survival of the fittest in the...

  +2 [+] [-]

, 2017-06-15 20:00, pirms 7 gadiem
var ielikt grupas,autor?

  +1 [+] [-]

, 2017-06-15 21:13, pirms 7 gadiem
SC komentētājs:Ar apskatnieku nevar rēķināties