Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

EURO U-21: Spānija tuvu pusfinālam, Anglijai otrais neizšķirts

Agris Suveizda

EURO U-21: Spānija tuvu pusfinālam, Anglijai otrais neizšķirts
Adrians Lopess un Huans Manuels Mata
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas kārtējās Eiropas U-21 čempionāta spēles. Vakara pirmajā cīņā drošu uzvaru ar 2:0 izcīnīja turnīra galvenā favorīte Spānija, kas pieveica čehu futbolistus. Savukārt otrajā B grupas mačā tikās Ukrainas un Anglijas izlases. Šajā duelī vārti tā arī netika gūti, un Ukraina praktiski zaudēja cerības ieņemt kādu no pirmajām divām vietām.

Spānijas pamatsastāvā, salīdzinot ar pirmo spēli, bija viena izmaiņa – "Barcelona" pārstāvi Hefrenu nomainīja Bilbao "Athletic" spēlētājs Ikers Mujains. Kā jau to varēja paredzēt, arī pret Čehiju spāņi krietni vairāk kontrolēja bumbu. Pirmā izdevība jau pirmajās minūtēs bija Huanam Manuelam Matam, taču viņa sitiens tika bloķēts uz vārtu līnijas. 27.minūtē spāņi gan izvirzījās vadībā – pēc Matas piespēles precīzs bija Madrides "Atletico" uzbrucējs Adrians Lopess (1:0).

Drīz pēc tam vēl viena izdevība bija Matam, tomēr viņa raidījumu no tuvas distances atvairīja vārtsargs Tomāšs Vaclīks. Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās, bet Spānija bija mācījusies no kļūdām pirmajā spēlē un jau otrajā minūtē pēc pārtraukuma dubultoja pārsvaru –asistenta lomā atkal bija teicamu maču aizvadošais Mata, bet noslēdzēja lomā atkal bija Adrians (2:0). Otrajās 45 minūtēs Spānija dominēja laukuma vidusdaļā un, lai arī spēles izskaņā Davids de Heja bija spiests demonstrēt savu meistarību, šoreiz bez liela satraukuma novadīja cīņu līdz loģiskam iznākumam.

Arī Anglijas sākumsastāvā bija viena maiņa – Mančestras "United" pussarga Tomasa Kleverlija vietā devās Džeks Rodvels ("Everton"). Spēli labāk uzsāka Ukraina, kas vairāk kontrolēja bumbu un bīstamāk uzbruka. Ukraiņiem vienīgā reālā iespēja pirmajā puslaikā bija 12.minūtē, kad Frenks Fildings atvairīja Jevhena Konopļankas sitienu no distances. Tikmēr angļiem uzbrukumā nesanāca nekas – tālo un pustālo piespēļu precizitātes procents bija ļoti zems, bet ukraiņu malējie aizsargi pārliecinoši uzvarēja savas divcīņas.

Puslaika turpinājumā ukraiņu pārsvars samazinājās, un Anglija arvien biežāk nonāca pretinieku soda laukuma tuvumā. 33.minūtē Anglija bija ļoti tuvu tam, lai izvirzītos vadībā. Tālsitienu izmēģināja Daniels Staridžs, un ukraiņus glāba tikai vārtu pārliktnis. Pirmās 45 minūtes Anglija aizvadīja visai bāli, toties otrais puslaiks viņu izpildījumā bija krietni labāks. 49.minūtē Antons Konobolockis atvairīja Staridža izpildīto tiešo brīvsitienu, bet pēc četrām minūtēm lieliska izdevība bija Danielam Velbekam - viņš pēc tālas piespēles nokļuva viens pret vienu ar vārtsargu, tomēr sita ļoti neprecīzi.

Nākamais bīstamais moments bija pie otriem vārtiem - šoreiz savu meistarību nācās demonstrēt Fildingam. Pēcāk abas izlases apmainījās neprecīziem sitieniem ar galvu, bet 78.minūtē Ukrainai bija fantastiska izdevība izraut uzvaru. Uz maiņu iznākušais Romāns Zozuļa pie soda laukuma ar komandas biedru izspēlēja sieniņu, rupju kļūdu pieļāva topošais Mančestras "United" aizsargs Fils Džounss, taču Kijevas "Dynamo" uzbrucējs neizmantoja dāvanu un no tuvas distances sita virsū vārtsargam.

Pēc piecām minūtēm pēc Staridža tālsitiena atkal labi spēlēja Konobolockis, kurš pēc stūra sitiena glāba vēlreiz - pēc centrējuma soda laukumā gaisa divcīņā uzvarēja Velbeks, taču šajā mačā viņam neizdevās kļūt par varoni. Cīņa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu (0:0), kas īsti neder nevienai no abām komandām. Ukrainai tagad jāpaveic brīnums un jāuzvar Spānija, kas būs ieinteresēta (vismaz) nezaudēt, savukārt Anglijai cīņā par otru ceļazīmi būs obligāti jāuzvar Čehijas valstsvienība. Grupas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas 19.jūnijā.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Čehija – Spānija0:2 (0:1)Adrians 27'47'
Ukraina – Anglija0:0
VIzlaseSUNZVārtiP
1.Spānija21103:14
2.Čehija21012:33
3.Anglija20201:12
4.Ukraina20111:21

  -1 [+] [-]

, 2011-06-15 23:51, pirms 13 gadiem
spaanijas futbols vienkaarshi rullee

     [+] [-]

, 2011-06-15 23:52, pirms 13 gadiem
Tak angļi čehus paņems tālāk tiks spāņi un angļi, nav 2 domu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja