Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Paldies mūsu draugam no Ventspils par Grebja komentāru"

Agris Suveizda

Dobrecovs: "Paldies mūsu draugam no Ventspils par Grebja komentāru"
Viktors Dobrecovs
Foto: Nora Krevneva

Latvijas čempionvienība "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja Jūrmalas "Spartaku" un Virslīgas tabulā pakāpās uz otro vietu. Piedāvājam abu komandu galveno treneru pēcspēles komentārus.

"Liepājas" galvenais treneris Viktors Dobrecovs: "Sākšu ar pateicību futbolistiem par pašatdevi. Kā jau teicu, jāgaida ir sava iespēja – tāda mums būs. Zinājām "Spartaka" stiprās īpašības – stabila aizsardzība un ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā. No tā visvairāk baidījāmies, un, ja neielaidām, tad mums izdevās to novērst. Sagaidījām savu iespēju, zinājām, ka tāda būs, realizējām to un uzvarējām. Ja pat būtu nospēlējuši neizšķirti…Šogad visi ir gatavi nezaudēt un neizšķirts ir labs [iznākums], jo katra komanda cīnās par katru punktiņu. Spēlējām ar vienu no līderēm, un arī neizšķirts mums būtu derējis."

Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Oļegs Kubarevs: "Nezinu, ko pateica kolēģis, bet teikšu tā, ka man nav nekā par ko pārmest futbolistiem. Uzskatu, ka spēlējām labi, izpildījām uzdevumu, bet diemžēl vārtu bez sitieniem rāmī nemēdz būt. Tas, kā mums šodien pietrūka, bija precizitāte uzbrukumu noslēgumā. Spēlējām ar čempioniem, un čempioni nospēlēja kā jau čempioni – sodīja mūs par nelielām kļūdām. Ne tik daudz kļūdījāmies aizsardzībā, bet viena no tām tika izmantota."

Trešā sausā uzvara pēc kārtas nozīmē, ka esat atraduši savu spēli? Vai rezultāti pagaidām vēl ir glaimojošāki nekā saturs?
Dobrecovs: "Nē, varbūt gribu pateikt citādi. Jau vienā no konferencēm teicu, ka šogad mēģinājām atrast citu shēmu un citu risinājumu, gribējām iegūt pārsvaru vidusdaļā. Bet diemžēl tas nedeva rezultātu, un mums bija jāatgriežas tur, kur sākām. Un tā arī sanācis, ka šajās trīs spēlēs esam atgriezušies tur, kur sākām pirms diviem gadiem. Varbūt atslēga ir tajā."

Kā spēli ietekmēja Gaurača prombūtne?
Dobrecovs: "Mums šodien bija Kristaps Grebis (smaida). Vakar palasīju [komentārus] par "Ventspils" spēli. Tur komentāros bija rakstīts, ka Kristaps Grebis klusē, tā ka laikam paldies par to, ko ierakstīja mūsu Ventspils draugs. Lūdzu, Kristaps pamodās. Jau teicu, ka līdz ko būs zaļie laukumi – apsveicu vēl vienu klubu ar uzkāpšanu uz zaļā laukuma -, Edgars sāks spēlēt. Un viņš tiešām sāka spēlēt spilgti. Tagad jādomā, kurš spēlēs nākamreiz."

Edgars bija ierakstīts protokolā un tad izsvītrots. Pieraduma pēc ierakstījās vai bijāt aizmirsuši, ka viņš nedrīkst spēlēt?
Dobrecovs: "Nē, te varbūt vairāk bija doma nospēlēt uz pretiniekiem. Viņš it kā nedrīkst spēlēt, bet viņi, skatoties protokolā, domātu – kas notiek, viņš taisās spēlēt? Nezinu, vai tas sanāca – varbūt. Tomēr pēc tam, lai uzvaras gadījumā nebūtu kaut kādu protestu – it kā viņš nespēlētu, bet uz beņķīša sēdētu -, labāk izvēlējāmies būt tālāk no bēdām."

Ielaistajos vārtos kļūdījās Kozeka, kurš bija blakus Grebim?
Kubarevs: "Pirmkārt, tā bija uzbrūkošā spēlētāja meistarība. Viņš nospēlēja uz apsteigšanu, un bumba lidoja pa tādu grieztu trajektoriju – spēcīgi, no nulles leņķa -, tāpēc vārtsargam, protams, bija grūti. Bet kļūdījās vai nekļūdījās – saprotiet, kāds vienmēr būs pirmais, nevar minēt, kurā punktā bumba aizies. Piespēles vienmēr adresē uz tuvo stabu pirmajam spēlētājam. Teiktu, ka kļūda bija nevis tam, kurš bija ar šo spēlētāju, bet gan tajā, ka no šīs zonas tika izvilināti mūsu spēlētāji un pēc tam to slikti aizpildījām. Uzbrūkošajiem spēlētājiem ir savi trumpji, un "Liepāja" no standartsituācijām gūst daudz vārtu – Kļava guvis jau četrus vārtus. Tāpēc tas ir "Liepājas" trumpis, un tā to izmantoja. Nebūtu pareizi teikt, ka tā bija viena spēlētāja kļūda, jo savu darīja gan piespēlētāja, gan vārtu guvēja meistarība."

Vai komanda spēli aizvadīja jau ar domu par kausa finālu – varbūt, piemēram, kāds tika pietaupīts?
Kubarevs: "Nē, tā nebija. Nepietaupījām nevienu, tieši otrādi – Platonovs guva savainojumu. Katrā ziņā es par finālu nedomāju, jo uzskatu, ka pret čempioni nedrīkst spēlēt nenoskaņojušies vai kādu pietaupot. Ja mēs tā būtu darījuši, tad šodien spēlētu savā laukuma pusē, bet mēs centāmies spēlēt aktīvi. Par finālu nedomājām, līdz tam vēl ir astoņas dienas – pietiekami daudz laika. Nav mums pagaidām tā līmeņa resursu, soliņa un sastāva kopumā, lai taupītu spēkus, kad esam labā vietā turnīra tabulā."

Vai jau ir zināms, kas ir Platonovam?
Kubarevs: "Sastiepa muskuli, pat nevajag iet pie ārstiem – man tāpat viss ir skaidrs. Tikai gaidīsim gala slēdzienu."

Ašvorts teica, ka komandai dos divas brīvdienas, jo izlaiž nākamo nedēļu un Kurzemes derbijs ir tikai pēc divām nedēļām. Kā jūs gatavosieties šai spēlei?
Dobrecovs: "Mēs tieši tāpat atpūtīsimies divas dienas, jo mums ir pauze. Kāpēc tā ir visiem, tas ir cits jautājums – labāk būtu spēlējuši. Tie, kuri spēlē kausa finālā, vienu kārtiņu varētu izlaist un šo maču ielikt kaut kur rezerves dienā. Atpūtīsimies divas dienas, mums kā komandai tas tikai nāks par labu, jo tuvojas Eirokausi un mēs nespēlēsim ne ar vienu, bet gan patrenēsimies fiziski – vajag dabūt spēku, pēc tam arī būs vēl viena pauze. Ceru, ka šo pauzi izdosies aizpildīt sekmīgi un pieliksim fiziskajā ziņā."

Kausa finālā spēlēsiet pret "Jelgavu", kas Virslīgā ir tikai septītajā vietā. Kura komanda būs favorīte?
Kubarevs: "Jebkurā gadījumā priekšroku atdotu pretiniekiem, jo viņi, pirmkārt, ir kausa ieguvēji, šie ir dažādi turnīri un mūsu ceļš uz finālu bija citāds. "Jelgavai" bija daudz grūtāki pretinieki – paši zināt kuri -, un viņi tos pievārēja. Domāju, ka, ja viņi tik spītīgi gāja uz finālu un pārvarēja tādas spēles, tad domāju, ka vieta tabulā finālā neko nenozīmēs. Domāju, ka šī komanda mēģinās pierādīt, ka ne velti ir kausa ieguvēja, un varu iedomāties, cik ļoti motivēti viņi būs."

Tev tas ir šoks, kā "Jelgavai" šobrīd klājas Virslīgā?
Dobrecovs: "Tas laikam ir visiem. Nezinu, vai to varētu nosaukt par šoku, bet negaidīti rezultāti. Kur viņi ir, tur ir. Arī mēs bijām astotajā vietā, vai ne, un visi par mums smējās. Nesāksim pāragri smieties, un arī netaisos to darīt. Kāpēc tā notiek, man grūti pateikt – neesmu tur iekšienē. Ja Vitālijs Astafjevs man piezvanīs un pastāstīs, tad varbūt zināšu. Kā ir, tā ir, un katrs viņu nākamo pretinieku treneris droši vien saka – "Jelgava" ir ievainots zvērs, vajag to izdarīt līdz galam un nolaist asinis. Un pagaidām viņiem visi arī laiž asinis. Varbūt tiešām kauss [kaut ko mainīs], bet es negribētu, lai tā notiek, jo pēc kausa ir kārta Virslīgā un pēc tam viņi brauc pie mums. Mums ir jādomā pašiem par sevi. Daudzi izbraukumi jau ir bijuši, vēl nākamajā kārtā brauksim uz Ventspili, bet pēc tam uz kādu laiciņu atgriezīsimies mājās."

Ne tik nopietns jautājums – pretiniekiem nespēlēja Gauračs, bet viņa vietā spēlēja Grebis, kurš guva vārtus. Vai neesat dusmīgs uz klubu, ka līgumā tāds punkts ir ierakstīts?
Kubarevs: "Kāds tam sakars ar klubu?! Klubam ir savas intereses, un katram klubam tās ir jāaizstāv. Neiedziļinājos detaļās, man paziņoja, ka tā ir. Man tādas situācijas jau ir bijušas, kad ņēmu spēlētājus īrē no Minskas "Dinamo" un viņi nespēlēja pret pretiniekiem. Godīgi sakot, neatbalstu tādas lietas, bet vienošanās ir jāievēro. Ja Gauračs būtu izgājis uz maiņu, tad gan visiem droši vien rastos jautājumi. Bet citādi – ja vienojās, tad vienojās, neviens, ceru, ar varu nespieda to darīt. Savukārt tas, ka viņš nespēlēja – nebūtu pareizi teikt, kā būtu labāk vai sliktāk. No mums jau tāpat paņēma labākos spēlētājus – Gauraču, Mickeviču -, tāpēc čempione mums laikam iedeva atlaidi."

Agrāk teicāt, ka uz dabīgajiem laukumiem sāksies pavisam cits čempionāts. Divās spēlēs uz zāles laukumiem jums ir viens punkts. Tā ir likumsakarība vai sakritība?
Kubarevs: "Pirmkārt, teikšu tā, ka šajās spēlēs, kā minimums, nebijām vājāki par pretiniekiem. Ne vienā, ne otrā spēlē, tāpēc nebūtu pareizi teikt, ka kāda komanda kļuvusi stiprāka vai vājāka. Piemēram, šodienas pretiniece salīdzinājumā ar čempionāta sākumu ir kļuvusi stiprāka. Nesaku, ka viņi iepriekš spēlēja vāji, bet vienkārši nebija rezultāta. Tagad komanda ir uz viļņa, gūst daudz vārtu, spēlē, tāpēc teikšu, ka pretiniece kļuvusi nopietnāka rezultātu ziņā. Varbūt vēl galvā bija arī tas, ka kļuva par čempioni, nezinu – bet tā gadās.

Par savu komandu runājot, uzskatu, ka kļūstam stiprāki. Ja salīdzina mūsu pirmo spēli ar "Liepāju" un šo, tad uzskatu, ka šo maču aizvadījām aktīvāk, izcīnījām lielāku teritoriju laukumā, vairāk laika pavadījām uzbrukumā, izveidojām vairāk momentu. Taču tāds ir futbols – vieni iesita, otri ne. Nebija tā, ka kādai komandai būtu liels pārsvars. Spēles bija līdzīgas. Savukārt, ja runā par iepriekšējo spēli pret "Riga", tad atkārtošu, ka īsā laikā uz mākslīgajiem laukumiem bija piecas spēles pēc kārtas. Mums. Pretiniekiem bija nedēļas cikls. Pat "Tottenham" Eiropas līgā laida laukumā rezerves sastāvu, ar pamatsastāvu spēlējot Premjerlīgā. Viņiem bija prioritātes, mēs tādas neesam noteikuši un cenšamies spēlēt gan tur, gan tur.

Ticiet, ir grūti tā spēlēt, ja nav pilnībā profesionālu apstākļu – 22 futbolisti, liela konkurence, farmakoloģija u.t.t., par to var runāt bezgalīgi. Un neteiktu, ka rezultāts ir negatīvs, jo speram soļus uz priekšu spēles ziņā. Var noslēpties aizsardzībā un mēģināt kaut ko noturēt, spēlēt neizšķirti, bet rīt vajadzēs spēlēt. Ja šodien neuzvarējām, tad esmu pārliecināts, ka nākamajā vai kādā citā spēlē mums tas viss nāks atpakaļ. Veiksme nevar visu laiku būt kāda pusē – ja strādāsi, tad veiksmi piesaistīsi sev. Man nav nekādu bažu, problēmu vai kompleksu [par pēdējiem rezultātiem], jo ir jāprot gan cienīgi zaudēt, gan uzvarēt – gudrie mācās gan no uzvarām, gan zaudējumiem.

Nekādā gadījumā neesam palikuši vājāki vai kaut ko mainījuši. Mums ir vadāma komanda, un pēc spēles pateicos puišiem, jo, kā jau teicu, man nav viņiem par ko pārmest, bet meistarība nevar rasties vienā mirklī pēc burvju nūjiņas mājiena. Nesaku, ka meistarības nav, bet, lai uzvarētu tādās spēlēs, no trim labiem sitieniem, kas mums bija, viens ir jāiesit. Mums šodien pietrūka šīs meistarības noslēgumā – ir pie kā strādāt."

Mihadjuks vēl nav pilnībā vesels vai nespēlē sportiskās konkurences dēļ?
Dobrecovs: "Viņš ir pilnībā vesels, bet [nespēlē] tīri konkurences dēļ. Ja spēlējam uz nullītes aizmugurē, diez vai kāds treneris kaut ko mainītu. "Spartakam" neviens nevarēja iesist 697 minūtes, un treneris jau neko nemainīja. Jā, pagājušajā spēlē pamainīja uz pieciem aizsargiem, jo, kā pats teica, bija veselības problēmas. Bet, ja visi būtu veseli, viņš neko nemainītu, tāpēc arī mēs varbūt esam atraduši aizsardzības saikni, kas strādā, un viņi arī turpinās spēlēt."

  -1 [+] [-]

, 2016-05-15 20:48, pirms 8 gadiem
haha, alguns kļūst slavens

     [+] [-]

, 2016-05-15 22:08, pirms 8 gadiem
Paldies par interesanto interviju.

     [+] [-]

, 2016-05-15 22:08, pirms 8 gadiem
Laba līmeņa spēle.
Laba līmeņa presene.

     [+] [-]

, 2016-05-16 09:01, pirms 8 gadiem
Nu redz ,prieks,ka izdevies atmodināt Grebi,kas Viktoram neizdevās
Ja nopietni,gribās redzēt snaiperu divcīņas turpinājumu,jo Grebis un Karlsons pirms sezonas atradās Virslīgas visu laiku labāko snaiperu sarakstā blakus 4 un 5.vietā ar 123 gūtajiem vārtiem.Šosezon Ģirts sit vārtus katrā mačā,bet Kristaps klusēja.Tāpēc jau radās tāds koments.Lai veselīga konkurence nāk par labu abiem!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-17 19:13, pirms 8 gadiem
Sapņotājs alguns! Dienas varonis!