Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Cēsu "Lekrings" Inčukalnā uzņems "Ķekavu"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsu "Lekrings" Inčukalnā uzņems "Ķekavu"
Cēsu "Lekrings"
Foto: Lekrings

Sieviešu Elvi virslīgas vienīgajā spēlē šovakar Cēsu "Lekrings" neitrālā laukumā Inčukalnā uzņems regulārās sezonas uzvaru tīkojošo FK "Ķekava" vienību, kuru rindās jau ilgāku laiku spēlē arī bijusī Cēsu komandas līdere Klinta Mārtiņjēkaba.

Cēsu vienība jau ilgāku laiku cīnās bez uzvarām un punktiem, ar divām izcīnītajām "acīm" nogruntējoties turnīra tabulas pēdējā pozīcijā. Gūto un zaudēto vārtu attiecība cēsniecēm gan ir vien nedaudz sliktāka kā "Ķekavas Bulldogs", taču tabulā abas komandas šķir pieci punkti, kas pie pašreizējiem apstākļiem ir gana daudz. Pēdējā laikā vienībai lielas problēmas ir ar spēli savu vārtu tuvumā, jo piecos mačos pēc kārtas nācies ielaist vismaz 12 vārtus, tostarp 19. janvāra izbraukuma spēlē Ķekavā pret šodienas pretiniecēm (4:16). Komandas līdere joprojām ir Džeina Eglīte, kuras rēķinā 24 (12+12) punkti. Bez viņas vienīgi Elīna Šarova (7+3) un Liliāna Jakovicka (6+4) guvušas vismaz desmit punktus. Šeit gan jāpiezīmē, ka abas pieminētās spēlētājas laukumā dodas neregulāri, Šarovai pēdējo spēli aizvadot 29. novembrī.

Ja "Lekrings" meitenēm čempionāta turpinājums jāaizvada, lai krātu pieredzi karjeras turpinājumam, tad "Ķekava" joprojām cīnās par krietni lielākiem sasniegumiem. Pašlaik ar 24 punktiem 12 spēlēs vienība ieņem ceturto vietu, bet, izcīnot plānoto uzvaru šovakar, Ķekavas vienība veiktu strauju lidojumu augšup, apsteidzot uzreiz trīs vienības, pakāpjoties uz pirmo ailīti tabulā. Komanda izcīnījusi uzvaras pēdējās divās spēlēs pār tabulas pastarītēm un arī šovakar noteikti būs favorītu statusā. Linda Dadajeva šosezon atzīmējusies ar 34 (22+12) punktiem, kamēr Paulai Metālai izdevies iekrāt 29 (20+9) punktus. Bijusī cēsniece Klinta Mārtiņjēkaba trijās spēlēs savas jaunās komandas rindās atzīmējusies jau ar 7 (5+2) punktiem, kas ir septītais labākais rādītājs komandā.

Šosezon komandas aizvadījušas divas no četrām spēlēm, nevienā no tām nesagaidot intrigu. Vispirms Ķekava savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 22:5, bet otrajā duelī triumfēja ar 16:4. Interesanti, ka šovakar spēle norisināsies nevis Cēsīs, bet gan neitrālā laukumā Inčukalnā. Spēles sākums pulksten 20:30.