Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ēriksons: "Tiesnesis teica, ka drīkstu doties salabot ekipējumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ēriksons: "Tiesnesis teica, ka drīkstu doties salabot ekipējumu"
Jūakims Ēriksons un Jakubs Sedlāčeks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc pēdējās piecās spēlēs izcīnītajām četrām uzvarām vakar zaudējumu piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas svarīgā cīņā par izslēgšanas spēlēm ar 3:5 atzina Rietumu konferences astotajā vietā esošās Minskas "Dinamo" pārākumu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan vārtsargs Jūakims Ēriksons, gan uzbrucējs Edgars Kulda pauda neizpratni par tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" trešo reizi pēc kārtas pirmo trešdaļu noslēdza iedzinējos - otrdien 0:1 pret Čeļabinskas "Traktor", ceturtdien 0:1 pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" un 0:2 pret Minskas "Dinamo". Problēma nav nekas jauns, jo 40 aizvadītajās spēlēs pēc 20 minūtēm komanda vadībā atradusies tikai astoņas reizes, bet pārspēt sāncenšu vārtsargu nav izdevies 27 mačos.

"Grūti pateikt, kas notiek. Visi gatavojas, visi grib no pirmajām minūtēm parādīt, ko var, taču pēdējos mačos nesanāk labi sākt. Vajadzēs kaut ko izdomāt un mainīt. Cerams, pēc tam būs labāk," cerību izteica Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Edgars Kulda. Ir izmēģināti dažādi jauni iesildīšanās vingrinājumi un uzdevumi, spēlētāji cenšas cits citu iedvesmot, tomēr bez rezultāta. "Domāju, ka problēma ir mentāla."

"Visi runāja un saprata, cik svarīga spēle ir priekšā. Bijām labā garstāvoklī, jo labi pabeidzām iepriekšējo spēli. Visi bija gatavi cīnīties, bet spēlēt sākām tikai pie 0:2," norādīja Kulda. Minskas "Dinamo" ieņem kārtoto astoto vietu Rietumu konferencē, tagad atrāviens no rīdziniekiem sasniedzis 12 punktus. "Treneri visu laiku pēc pirmās trešdaļas saka stingro vārdu. Tagad arī pateica, ka vajag saņemties. Parasti nostrādā, bet nevajag gaidīt, kad dabūsim pērienu no trenera. Jāspēlē no pirmajām minūtēm."

Sācis ceturtajā maiņā, Kulda noslēdzošajā trešdaļā tika paaugstināts un spēlēja kopā ar Andri Džeriņu un Villi Leino. "Mēģinājām dot enerģiju, mest zonā un kaut ko izdarīt. Vairākas reizes neizdevās aizķerties aiz ripas, taču kopumā visu laiku presingojām, līdz mūsu zonai viņi nemaz netika. No vienas puses, savu darbu izdarījām. No otras puses, žēl, ka neguvām vārtus un neizlīdzinājām," nožēlu pauda uzbrucējs, kuru komandas galvenais treneris Kari Heikile pirms mājas spēļu sērijas nosauca par vienu no labākajiem spēlētājiem. "Ir patīkami, ka pasaka: progresē un spēlē labāk. Bet domāju, ka varu vēl labāk, vairāk pierādīt sevi."

Kulda laukumā pavadīja deviņas minūtes un 58 sekundes, kuru laikā nopelnīja divus noraidījumus. Otrais maksāja dārgi - Minskas "Dinamo" realizēja lielo pārsvaru un guva uzvaras vārtus. "Amerikā tiešām tādu noraidījumu nedabūtu. Ja godīgi, arī [Māra] Bičevska noraidījums bija jocīgs, bet mans darbs nav runāt par to, ko tiesneši izdomāja," nesaprašanā bija Kulda, kurš uz noraidīto soliņa valdošās emocijas aprakstīja kā "nekas labs".

Uzvaras vārtus viesu labā guva kanādiešu centra uzbrucējs Mets Elisons, kurš izcēlās 20. reizi sezonā. "Neko neredzēju, tāpēc nosēdos uz ledus un centos aizņemt pēc iespējas vairāk vietas. Ripa atsitās pret stabu un tad ielidoja vārtos jeb bija labs metiens. Grūti pateikt, kas notika. Vispirms jānoskatās atkārtojums, tad varēšu pateikt vairāk," norādīja Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jūakims Ēriksons, kurš lielā vairākuma realizēšanu uzskatīja par likumsakarīgu, lai gan komandas biedri strādājuši smagi.

Pirmo vairākumu Minskas "Dinamo" realizēja pirmās trešdaļas noslēgumā, un zviedru vārtsargs nevairījās no atbildības: "Domāju, ka pretinieks metīs augšējā stūrī. Viņš pārsteidza ar metienu starp kājsargiem. Esmu vainīgs." Ēriksons tika galā ar 26 no 29 metieniem. Piekto ripu baltkrievi iemeta tukšos vārtos, bet 37. minūtē pārspēja Jakubu Sedlāčeku.

Čehu vārtsargam vārtos nācās stāties, jo noteikumi paredz: ja vārtsargs bez tiesneša atļaujas dodas aiz zilās līnijas, jāizvēlas starp divu minūšu noraidījumu un vārtsarga nomaiņu. Rīgas "Dinamo", protams, izvēlējās otro variantu. Sedlāčeks iespaidīgi glāba pēc Raiena Veskes metiena - iespējams, izdosies ielauzties labāko atvairīto metienu topā -, taču otrajā reizē kapitulēja uzbrucēja priekšā.

"Jutos slikti par Sedlo, kuram spēlē nācās iesaistīties aukstam. Bet prasīju tiesnesim, vai drīkstu doties uz soliņu salabot ekipējumu, un viņš teica, ka viss kārtībā. Pēcāk paziņoja, ka nedrīkstēju," atcerējās Ēriksons, kuram tika salīmētas pirmajā trešdaļā saplīsušās štrumbantes. "Varbūt tas bija pārāk ilgi - iespējams, tāpēc tiesnesis mainīja lēmu. Ja būtu ātrāk, varbūt neko neteiktu."

Pirmdien un otrdien Rīgas "Dinamo" brīvdienas, bet trešdien - atpakaļ pie darba. Nākamā spēle 22. decembrī izbraukumā pret Zagrebas "Medveščak", kas Rietumu konferencē ir devītajā vietā - deviņus punktus priekšā.

  -2 [+] [-]

, 2015-12-14 07:20, pirms 8 gadiem
Protams ka var...bet uz maiņu jānāk otram vārtu vīram...vismaz tādi noteikumi ir jau sen...bet šajā situācijā lēmums tiek pieņemts momentā,kad pamata vārtsargs ir atgriezies jau vārtos...sviests!
Slēpts komentārs: pūce

  -3 [+] [-]

, 2015-12-14 08:40, pirms 8 gadiem
Mācies krievu valodu!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-14 09:24, pirms 8 gadiem
Nu nav RD labākie vārtsargi!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-14 09:41, pirms 8 gadiem
Vārtsargs ir tikai tik labs, cik viņa štrumbantes! Ja Juris nevar nopirkt neplīstošās, tad pleiofus neredzēt.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-14 10:34, pirms 8 gadiem
Bet taču elementāri! Tienešu sarunas tiek ierakstītas, lai prasa atšifrējumu un ja bija tā, kā saka vārtsargs, lai tad tam tiesnesim iedod vismaz pamatīgu diskābeli!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-14 11:40, pirms 8 gadiem
Nu vienkārši tik job*na situācija , moments kas lauza spēli.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-14 12:46, pirms 8 gadiem
Ja būtu iemetuši vairāk nekā MINSKA nebūtu jāmeklē vai vainīgs bija tiesnesis.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-14 13:26, pirms 8 gadiem
paši sev kapu izraka ,tās stulbās nūjas sišanas no augšas,grūdiens bortā un bikšu gumijas bija jāsataisa pārtraukumā!!!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-14 14:24, pirms 8 gadiem
Skatījos pa TV. Biju domājis, ka skatos no sākuma un tā sapriecājos par mūsējo spiedienu jau no pirmajām minūtēm. Pēc iemestā gola, paskatījos reuzltātā = 1:2. Visu pirmo trešdaļu biju izlaidis. Tā stulbi sanāca.

Pa TV varēja redzēt kā Eriksons rāda uz savu formu un piekrītoši pamāj ar galvu. Arī es sapratu, ka viens no tiesnešiem atļāva aizslidot un sakārtot formu.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-14 17:55, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Skatījos pa TV. Biju domājis, ka skatos no sākuma un tā sapriecājos par mūsējo spiedienu jau no pirmajām minūtēm. Pēc iemestā gola, paskatījos reuzltātā = 1:2. Visu pirmo trešdaļu biju izlaidis. Tā stulbi sanāca.

Pa TV varēja redzēt kā Eriksons rāda uz savu formu un piekrītoši pamāj ar galvu. Arī es sapratu, ka viens no tiesnešiem atļāva aizslidot un sakārtot formu.
Es arī to redzēju, lai paskatās atkārtojumā, ja netic Ēriksonam!