Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas sezona sākas ar diviem noraidījumiem un "Valencia" uzvaras vārtiem mazākumā

Agris Suveizda

Spānijas sezona sākas ar diviem noraidījumiem un "Valencia" uzvaras vārtiem mazākumā
Karloss Solers un Deniss Čeriševs. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas augstākās līgas futbola sezona sākusies ar iepriekšējās sezonas otrā desmitnieka klubu "Valencia" un "Getafe" dueli, kas noslēdzās ar mājinieku panākumu ar rezultātu 1:0. Vienīgos vārtus guva "Valencia" iepriekšējās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Karloss Solers, bet pie komandas stūres ar uzvaru debitēja Hosē Bordalass, kurš iepriekšējos gandrīz piecus gadus vadīja tieši "Getafe".

Tiesnešiem darba netrūka jau spēles pirmajās 32 sekundēs. Vispirms soda laukumā krita "Valencia" malējais pussargs Gonsalu Gedišs, bet nieka deviņas sekundes vēlāk Igo Giljamons laukuma vidusdaļā asi nospēlēja pret Nemaņu Maksimoviču. Sākotnēji galvenais tiesnesis 21 gadu vecajam spānim kartīti neparādīja, taču pēc konsultācijas ar video tiesnešiem un atkārtojuma noskatīšanās no kabatas izvilka sarkano kartīti.

Arī mazākumā "Valencia" tikai dažas minūtes vēlāk tika pie savas pendeles. Soda laukumā nokrita Deniss Čeriševs, tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi, pārkāpumu apstiprināja arī VAR, un pendeļu speciālists Karloss Solers, kurš pirms sešām dienām Tokijā kļuva par olimpisko vicečempionu, aizsūtīja Davidu Soriju uz nepareizo pusi (1:0).

Visās pārbaudes spēlēs uzvarējusī "Getafe" tā arī nespēja izmantot skaitlisko un teritoriālo pārsvaru, un 76. minūtē desmit vīru sastāvā nokļuva arī viesi – laukuma vidusdaļā otro brīdinājumu nopelnīja urugvajietis Eriks Kabako. Izskaņā Madrides klubam gan tik un tā bija iespējas izraut punktu, bet lielisks vārtos bija 20 gadus vecais "LaLiga" debitants no Gruzijas Giorgi Mamardašvili.

"Getafe" nākamo spēli aizvadīs tikai pēc desmit dienām, uzņemot "Sevilla", bet "Valencia" pēc astoņām dienām viesosies Granadā.

Spānijas "LaLiga", 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Valencia - Getafe1:0 (1:0)Solers 11'(11m)
Mallorca – Real Betis20:30
Cadiz - Levante20:30
Alaves – Real Madrid23:00
Osasuna - Espanyol23:00
Celta – Atletico18:30
Barcelona – Real Sociedad21:00
Sevilla – Rayo Vallecano23:15
Villarreal – Granada21:00
Elche – Athletic Bilbao23:00