Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Krejčīkova atspēlē septiņas mačbumbas pret Kontaveitu, Kīsa sakauj Gofu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krejčīkova atspēlē septiņas mačbumbas pret Kontaveitu, Kīsa sakauj Gofu
Barbora Krejčīkova. Foto: EPA/Scanpix

Čehiete Barbora Krejčīkova (WTA 4.) dramatiskā Sidnejas WTA 500 pusfinālā ar rezultātu 0:6, 6:4, 7:6(12) pieveica Igaunijas tenisa līderi Aneti Kontaveitu (WTA 7.), kurai bija septiņas mačbumbas. Pēc divu gadu pārtraukuma finālā spēlēs rangā uz 87. vietu noslīdējusī Medisona Kīsa, kura vienīgajā Adelaidas WTA 250 turnīra pusfinālā ar 2:6, 6:3, 7:5 pieveica Koko Gofu (WTA 19.).

Anete Kontaveita "French Open" čempioni pirms diviem mēnešiem ar 6:3, 6:4 sakāva "WTA Finals" mačā Gvadalaharā un šodien tuvojās otrajai uzvari pār čehieti, taču neprata izmantot ļoti daudz iespēju. No septiņām mačbumbām gan tika divas bija ar viņas igaunietes servi.

Pirmās trīs mačbumbas bija pie 6:5 uzņemšanā. Kontaveita kļūdījās pirmajā izspēlē, atsitot tīklā čehietes otro servi. Barbora Krejčīkova pārējās divas mačbumbas atspēlēja pārliecinoši – ar "forehand" uzbrukumu un eisu.

Krejčīkova ceturtās mačbumbas izspēlē piespieda Kontaveitu kļūdīties (auts). Igaunijas tenisa līdere nākamo trīs mačbumbu izspēlēs bumbiņu raidīja tīklā, tam divreiz notiekot ar pretinieces palīdzību.

Arī Kontaveita atspēlēja vairākas mačbumbas – četras, turklāt visas atvairīja ar jaudīgiem uzbrukumiem. Igauniete kļūdījās mača pēdējās divās izspēlēs. Viņa pie 12:12 netrāpīja laukumā (sānu auts) un pēc tam septītās mačbumbas izspēlē pārcentās ar Krejčīkovas otrās serves atsišanu, bumbiņu raidot pāri gala līnijai.


Ranga devītajā vietā esošā Paula Badosa otrajā pusfinālā ar 6:2, 6:2 sagrāva 26. numuru Darju Kasatkinu, kura vien retos brīžos spēja pretoties spānietes uzbrukumiem. Badosa divos vieglos setos sakrāja 29 tīri uzvarētas izspēles.

Kasatkinai ar sagrāvi pusfinālā šogad beigušies abi turnīri. Viņa pagājušajā nedēļā WTA 250 turnīrā Melburnā mačā par finālu ar 2:6, 0:6 kapitulēja Amandai Aņisimovai (#78). Badosa sezonu sāka ar zaudējumu 1. kārtā WTA 500 turnīrā Adelaidā.

Adelaidā šonedēļ notiek WTA 250 turnīrs. Tur būs amerikāņu fināls, kas kļuva zināms pirms pusfinālu programmas sākuma. Slovēniete Tamāra Zidanšeka (WTA 31.) savainojuma dēļ nevarēja iziet uz spēli pret Elisonu Riski (WTA 57.).

Medisona Kīsa otrajā pusfinālā dominēja pret Koko Gofu, kura 1. setā uzvarēja, pateicoties sekmīgām darbībām pretuzbrukumos, bet cīņas turpinājumā viņai pārāk daudz grūtību. Gofa 3. setā pēc dubultkļūdas sestā geima noslēgumā nokļuva iedzinējos ar breiku (2:4), kuru uzreiz atspēlēja, bet vēlāk neizturēja 12. geimā.

Servējot pie 5:7, Gofa atspēlēja divas mačbumbas – pirmo ar "backhand" kombināciju (sitiens pa līniju atvēra kortu diagonālajam raidījumam) un otro ar eisu. Koko ieguva geimpunktu taibreika sasniegšanai, bet pēc tam divas bumbiņas pēc kārtas raidīja autā un netika galā ar trešo mačbumbu, kad Kīsa viņai kājas agresīvi atsita otro servi.

Pieckārtējā tūres čempione Kīsa finālā spēlēs pēc tieši divu gadu pārtraukuma – viņai iepriekšējais fināls bija 2020. gada janvārī Brisbenā, bet pēdējais tituls 2019. gada augustā Sinsinati.

     [+] [-]

, 2022-01-14 09:39, pirms 2 gadiem
Tiesnese bija nekompetenta un melīga un zaglīga un blēdīga. Viņa tiesāja šo maču par labu Krejčikovai. Viņa ļoti daudzas Kontaveitas tīri uzvarētās izspēles ieskaitīja par nepiespiestajām kļūdām un par Krejčikovas tīri uzvarētajām izspēlēm un viņa arī ļoti daudzas Krejčikovas nepiespiestās kļūdas ieskaitīja par tīri uzvarētajām izspēlēm. Šis mačs ir vēl viens pierādījums tam ka tiesnešiem uzticēties nedrīkst. Viņi pat ja līnijtiesnešu vietā tiek izmatotas elektroniskās ierīces, lai noteiktu vai bumbiņa piezemējās iekšā vai ārā, pamanās pielaist daudz kļūdu tiesāšanā. Tāpēc es vēlreiz saku, vislabāk būtu attiekties no pilnīgi visiem tiesnešiem ieskaitot galvenos tiesnešus un uzraugus jo no viņiem nav jēgas, jo tiesāt mačus viņi tāpat neprot un nekad arī nepratīs, un pilnīgi visu WTA, ATP, ITF un junioru līmeņa turnīra tiesnešu un uzraugu vietā pilnīgi visos WTA, ITF, ATP un junioru līmeņa rīkotajos turnīros izmantot tikai elektroniskās ierīces un iekārtas kuras veiktu pilnīgi visus tiesnešu pienākumus viņu vietā.