Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Pēc zaudējuma Klaipēdā "Galatasaray" pamet Aradori, Džavai un Vujukas

Pēc zaudējuma Klaipēdā "Galatasaray" pamet Aradori, Džavai un Vujukas
"Galatasaray" galvenais treneris Ergins Atamans
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas vicečempiones Stambulas "Galatasaray" kluba menedžeris Murats Oziers piektdien vietējā radio stacijā apstiprinājis, ka komandu pametuši trīs spēlētāji - itāliešu aizsargs Pjetro Aradori, austrāliešu centrs Neits Džavai un grieķu centrs Ians Vujukas.

Trešdien ULEB Eirolīgas grupu turnīra spēlē "Galatasaray" izbraukumā atzina Klaipēdas "Neptunas" pārākumu ar rezultātu 72:82. Ne Aradori, ne Džavai laukumā šajā mačā nedevās, savukārt Vujukam bija iespēja uzspēlēt vien piecas minūtes. Šodien kluba pārstāvis Murats Oziers radio stacijai "RadyoSport" apliecinājis, ka šie visi spēlētāji komandu atstāj.

Iepriekš kluba galvenais treneris Ergins Atamans atklāja, ka klubs nonācis ievērojamās finanšu grūtībās un komandu atļauts atstāt visiem spēlētājiem, izņemot Karlosu Arojo. Šodien Oziers norādīja, ka nosacījums joprojām ir spēkā, bet tagad tas attiecas arī uz 35 gadus veco puertorikāņu saspēles vadītāju.

Jau pirms kāda laika komandu atstāja Furkans Aldemirs, kurš pievienosies Filadelfijas "76ers" komandai Nacionālajā Basketbola Asociācijā. "Galatasaray" rindās bez Arojo palikuši vēl četri viesspēlētāji, tostarp Lietuvas izlases aizsargs Martins Pocjuss. Tikai nesen klubs parakstīja līgumu ar 22 gadus veco amerikāņu centru Patriku Jangu. Serbs Vladimir Micovs ir savainots, bet viņa tautietis Zorans Ercegs ir viens no nozīmīgākajiem spēlētājiem komandā. Mačā pret "Neptunas" Ercegs laukumā pavadīja visas 40 minūtes.

Prom aizgājušie īpaši neizcēlās uz kopējā fona. Itālis Aradori Eirolīgā vidēji guva septiņus punktus, Vujukas pievienoja 2,4 un jau iepriekš Atamans atzina, ka Vujuka piesaistīšana bijusi kļūda. Džavai vidēji iemeta 3,5 punktus. Jau sezonas sākumā pēc konflikta ar treneri Atamanu klubu atstāja arī amerikāņu aizsargs Nolans Smits.

"Galatasaray" ar trim uzvarām deviņās spēlēs ieņem priekšpēdējo piekto pozīciju D grupā. Ja neizdosies apsteigt "Neptunas", Stambulas vienībai sezonu nāksies turpināt ULEB Eiropas kausa Last32 turnīrā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-13 00:20, pirms 9 gadiem
labas ziņas Neptūņiem
, 2014-12-13 01:53, pirms 9 gadiem
kas nebija agrāk?

elmaars rakstīja: Neptuunas interesanta komanda agraak taadas nebija.
, 2014-12-13 07:16, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Neptuunas interesanta komanda agraak taadas nebija.
Neptūnas ir vecāki par visiem atjaunotajiem VEF un SKA kopā. un tagad ievāc sava ilgtermiņā darītā darba augļus!
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.