Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dimitrovs "ATP Finals" debijā uzvar Tīmu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dimitrovs "ATP Finals" debijā uzvar Tīmu
Grigors Dimitrovs
Foto: Reuters/Scanpix

Ar uzvaru "ATP Finals" debijas turnīru Londonā sāka Bulgārijas tenisa līderis Grigors Dimitrovs, kurš Pīta Samprasa grupas pirmajā mačā ar 6:3, 5:7, 7:5 pieveica Dominiku Tīmu.

Dimitrovs kopumā nospēlēja saturīgāku maču nekā sliktā formā esošais Tīms (austrietim septītais zaudējums pēdējos deviņos mačos), bet mocījās pēdējo divu setu galotnēs un 2. setā finišēja ar septiņu pēc kārtas zaudētu punktu sēriju.

Dimitrovam pie 5:5 bija breikbumba, kuras izmantošana ļautu servēt par uzvaru mačā. Tīms to nepieļāva, breikbumbu atspēlējot ar neatvairāmu "forehand" uzbrukumu pa kreiso līniju. Tīms nosargāja servi, bet pēc tam pie 6:5 ieguva "sauso" breiku. 12. geims sākās ar Dominika apvedošo sitienu, kam sekoja trīs Dimitrova kļūdas, divreiz iesitot tīklā un vienreiz bumbiņu raidot autā.

Bulgāram vajadzēja divus mēģinājumus, lai 3. setā izservētu maču. Pirmajā reizē viņš bija divu punktu attālumā no uzvaras – 5:4, 30:15. Tīms ar diviem uzbrukumiem pēc kārtas ieguva breikbumbu, kuras izspēlē Dimitrovs pārāk spēcīgi uzsita ar "backhand" pa līniju.

Tīmam no atspēlēšanās jēgas nebija, jo tūlīt Dimitrovam uzdāvināts "sausais" breiks. Tīms 11. geimā izcēlās ar trim kļūdām, ieskaitot divām dubultkļūdām pēc kārtas no 0:30. Dimitrovs ar otro mēģinājumu izservēja maču, tiesa, pēdējā geimā viņam vajadzēja trīs mačbumbas, lai beidzot pieliktu punktu. Kamēr Dimitrovam debijas turnīrs Londonā, Tīms spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš guva vienu uzvaru trīs spēlēs.

Statistika

RādītājsDimitrovsTīms
Eisi58
Dubultkļūdas56
1. serves precizitāte54%47%
Iegūtie punkti ar 1. servi40/5235/44
Iegūtie punkti ar 2. servi25/4525/49
Tīri uzvarētās izspēles2422
Nepiespiestās kļūdas4439
Spēle pie tīkla19/249/11
Breikpunktu realizācija3/82/2
Visi iegūtie punkti9892