Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Hurricanes" trenerim dusmu izvirdums atnes 25 tūkstošu naudas sodu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Hurricanes" trenerim dusmu izvirdums atnes 25 tūkstošu naudas sodu
Rods Brindamūrs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Karolīnas "Hurricanes" galvenais treneris Rods Brindamūrs saņēmis 25 tūkstošu dolāru lielu naudas sodu par tiesnešu kritizēšanu. Viņa vadītā komanda Stenlija kausa izcīņas pirmajā spēlē ar 3:4 otrajā pagarinājumā zaudēja Bostonas "Bruins".

Bostonas "Bruins" uzvaras vārtus 82. minūtē iemeta pieredzējušais centra uzbrucējs Patrīss Beržerons. Taču Rods Brindamūrs, pretinieku komandas galvenais treneris, bija sašutis par citu "Bruins" vārtu guvumu. Otrās trešdaļas ievadā Čārlijs Koils deva "Bruins" 2:1 vadību, bet Brindamūrs ņēma coach's challenge, jo saskatīja noteikumu pārākumu vārtu priekšā.

"Viņš [tiesnesis] pieslido pie manis un saka, ka bija vai nu vārtsarga traucēšana, jo ripa bija vārtsargam cimdā un tad tā tika izsista ārā, vai nu piespēle ar roku. Man esot jāizvēlas viens vai otrs. Ko? Jebkurā gadījumā tie nav vārti. Tev ir jāpasaka man, kāds ir tavs lēmums. Nevis man jāizvēlas viens vai otrs," sašutis bija Brindamūrs. NHL noteikumi paredz, ka coach's challenge laikā tiesnesis drīkst vērtēt tikai to pārkāpumu, ko pieprasījis treneris, nepievēršot uzmanību citām detaļām.

"Viņš man liek izvēlēties. Ir taču viens no abiem variantiem. Nespēju aptvert, kā var ieskaitīt tādus vārtus. Viņš man liek izvēlēties, kāds būs viņa traktējums. Ja svilpjat, ka ripa bija pie vārtsarga, tā ir nolādēta traucēšana vārtsargam. Jūs man nesakāt, kāds ir lēmums, man pašam tas ir jāizdomā? Tas ir pilnīgs stulbums. Šādās situācijās NHL kļūst par apsmieklu," kritisks bija Brindamūrs.

Par saviem izteikumiem preses konferences laikā viņš operatīvi saņēmis 25 tūkstošu dolāru lielu naudas sodu. Jāpiebilst, ka pagājušajā sezonā "Bruins" un "Hurricanes" tikās Austrumu konferences finālā, un Bostona bija pārāka ar 4-0.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/carolina-hurrica...