Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai sezonas pirmā uzvara dubultspēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai sezonas pirmā uzvara dubultspēlēs
Anastasija Sevastova. Foto: EPA/Scanpix

Anastasija Sevastova ar savu pastāvīgo pārinieci Anastasiju Pavļučenkovu Romas "Premier 5" turnīra 1. kārtā ar 6:2, 6:4 uzvarēja Rumānijas duetu Irina Begu/Mihaela Buzarnesku, gūstot gada pirmo uzvaru. Pagājušā gada pusfināliste Aļona Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku nenosargāja pārsvaru un ar rezultātu 6:4, 4:6, 7:10 zaudēja Vācijas un Nīderlandes komandai Anna-Lēna Grēnefelde/Demi Shūrsa.

Anastasija Sevastova ar pārinieci bija vadībā ar setu un 3:1, kad gandrīz zaudēja četros geimos pēc kārtas. Buzarnesku pie rezultāta 4:3 vienkāršā situācijā breikbumbas izspēlē kļūdījās pie tīkla. Rezultāts kļuva 4:4, nevis 3:5, un Anastasiju komanda pēc tam izcēlās ar breiku geimā, kurā servēja Buzarnesku.

Sevastova pirmdien Romā guva sezonas pirmo uzvaru dubultspēlēs (1-5), kur viņa līdz šim četras reizes turnīra pirmajā mačā zaudēja ar Pavļučenkovu un vienreiz ar Ukrainas tenisisti Eļinu Svitoļinu. Sevastovai šonedēļ dubultspēļu rangā ir 65. vieta, bet Pavļučenkovai 47.

Pagājušajā gadā Romā bija abu Latvijas spēcīgāko spēlētāju tikšanās 1. kārtā, kur Sevastova kopā ar slovākieti Magdalēnu Ribārikovu zaudēja Ostapenko un rumānietes Soranas Kirstejas duetam – 6:7(4), 3:6. Sevastovai tādējādi šogad Romā punkti nav jāaizstāv, bet ar tikšanu 2. kārtā iegūti 105 punkti.

Aļona Ostapenko un Kičenoka bija vadībā ar setu un breiku (6:4, 2:1), kad notika pavērsiens. Vēlāk izdevās atspēlēties no 2:4, bet seta izskaņā zaudējums savas serves geimā. Supertaibreiks sākās ar trim dubultkļūdām pēc kārtas – viena Grēnefeldei, bet divas Ostapenko. Aļona ar pārinieci drīz nokļuva iedzinējos un visu deficītu nesasmēla, no 4:9 atspēlējot tikai pirmās trīs mačbumbas.

Ostapenko Romā arī pagājušajā gadā zaudēja Shūrsai, kura toreiz spēlēja kopā ar Austrālijas tenisisti Ešliju Bārtiju un kļuva par čempioni. Ostapenko un Kirsteja viņām pusfinālā piekāpās ar 2:6, 3:6, kad Ostapenko spēlēja ar kājas savainojumu.

Aļona šoreiz Romā neaizstāvēja 350 punktus, kurus faktiski aizstāvēja pagājušajā nedēļā Madridē, kur ar tikšanu līdz "Premier Mandatory" pusfinālam nopelnīja 390 punktus. Ostapenko pēc Madrides turnīra rangā no 49. vietas pakāpās uz 41., bet nākamajā nedēļā būs kritiens. Viņas pāriniecei Kičenokai ir 53. vieta.

Diāna Marcinkeviča (WTA 266.) ar mačbumbu zaudēja Sengodēnas ITF W60 kvalifikācijas turnīra 1. kārtā, kur ar rezultātu 6:4, 2:6, 9:11 piekāpās Francijas tenisistei Manonai Leonardai (WTA 611.). Diāna supertaibreikā no 3:7 uzvarēja piecās izspēlēs pēc kārtas un vēlāk pie 9:8 uzņemšanā ieguva mačbumbu. Francijas tenisiste to atspēlēja ar sekmīgu izgājienu pie tīkla pēc pirmās serves un vēlāk ar uzbrukumu Marcinkevičas otrajai servei realizēja savu pirmo mačbumbu.

Marcinkeviča otro nedēļu pēc kārtas zaudēja kvalifikācijas 1. kārtā ITF turnīrā Francijā, kur viņai pagājušajā nedēļā bija neveiksme Kāņas W80 turnīra pirmajā cīņā. Diāna šonedēļ dubultspēlēs nepiedalīsies.

     [+] [-]

, 2019-05-13 17:19, pirms 5 gadiem
Aļonai uzvara 1.setā pret stiprām pretiniecēm 6:4 Rāda te: https://live-stream365.com/onlinepl...

     [+] [-]

, 2019-05-13 18:08, pirms 5 gadiem
2.setu zaudēja 4:6.

     [+] [-]

, 2019-05-13 18:25, pirms 5 gadiem
Zaudēja, bet labi cīnījās un lika trūkties pretiniecēm.