Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

HK “Zemgale/LLU” trešo reizi sezonā uzvar Latvijas čempionus HK “Mogo”

HK Zemgale
HK Zemgale

HK “Zemgale/LLU” trešo reizi sezonā uzvar Latvijas čempionus HK “Mogo”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 13. februārī, Piņķos, Inbox.lv ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta regulārā turnīra spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Mogo”. Ledus saimnieki nedēļu atpakaļ izcīnīja Latvijas Kausu hokejā un tas lika domāt, ka viņi būs spēles favorīti. Tomēr jelgavnieki trešo reizi sezonā parādīja, ka prot spēlēt pret spēcīgāku pretinieku un izcīnīja uzvaru ar rezultātu - 4:1.

Trešdaļas sākumā HK “Zemgale/LLU” galvenais uzdevums bija nepieļaut pretiniekam darīt tālās piespēles un maksimāli apgrūtināt vidējās zonas iziešanu. Uzdevumu palīdzējā paveikt trīs noraidījumi, kurus HK “Mogo” nopelnīja pēc kārtas. Jelgavnieki izveidoja vairākas bīstamas situācijas, kurās vārti netika gūti, bet svarīgākais, ka visa cīņas tika no saviem vārtiem novirzīta uz ledus saimnieku aizsardzības zonu. Trešdaļas vidū, kad HK “Mogo” atkal varēja spēlēt pilnā sastāvā, viņi uz brīdi bija viesus iespieduši aizsardzības zonā un darba pilnas rokas bija jau vārtsargam Nikolajam Žurkovam. Turpinājumā noraidījumus pelnīja jau abas komandas un līdz trešdaļas beigām spēlēja jau nepilnos sastāvos un vārtus gūt neizdevās nevienai no tām. Kopā komandas pirmajā trešdaļā nopelnīja 11 noraidījums un ģērbtuvēs no treneriem noteikti saņēma aizrādījumus par muļķīgiem un nevajadzīgiem pārkāpumiem.

 

Otro trešdaļu HK “Mogo” uzsāka mazākumā un automātiski spēles vadība pārgāja jelgavnieku rokās. Nekas sakarīgs vairākumā nesanāca, bet jau vienādos sastāvos trešā minūtē pēc Anda Āboliņas piespēles, ātrā uzbrukumā devās Kristaps Millers. Ripu uz vārtiem nemeta, bet atstāja aizsargam Mārtiņam Mežulim, kas arī izdarīja raidījumu uz vārtiem. Vārtsargs Henrijs Ančs ripu atsita un tā atleca vārtu priekšā. Pirmais pie tās klāt bija Kristaps Millers, kurš sagaidīja kamēr vārtsargs nosēžas špagatā un ieraida ripu vārtos virs tā – 1:0. Diemžēl vadībā HK “Zemgale/LLU” bija tikai vienu minūti. Toms Tauriņš nopelna noraidījumu un jau nākošā uzbrukumā, HK “Mogo” uzbrucējs Elvijs Želubovskis precīzi raida ripu, kas atsitās pret vārtu stabiņu un ielidoja vārtos – 1:1. Pie neizšķirta rezultāta jelgavniekiem jāatgriežas pie iesāktā spēles scenārija – apgrūtināt pretinieka iziešanu cauri vidējai zonai. Tas nepadevās tik viegli un pretinieku izdodevās apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumiem. Mazākumus izdevās izturēt arī pateicoties tam, ka pretinieks arī nav nekāds eņģelis un arī pārkāpa noteikumus. Piecas minūtes līdz trešdaļas beigām ātrā pretuzbrukumā aizskrēja Kristaps Millers un metienu izdarīt viņam patraucēja pretinieks, kas turēja viņu ar rokām. Par šo pārkāpumu HK “Mogo” tika sodīta ar soda metienu, bet Henrijs Ančs bija veiksmīgāks un rezultāts palika nemainīgs. Pēdēja trešdaļas minūtē ledus saimnieki izpelnījās kārtējo noraidījumu un HK “Zemgale/LLU” tika pie izspēles pretinieka aizsardzības zonā. Pēc Raimonda Vilkoita un Olafa Aploka piespēlēm, vārtu priekšā palika brīvs Māris Miezis, kas pēc izsmalcinātas pauzes precīzi ieraidīja ripu vārtos – 2:1.

 

Trešo trešdaļu HK “Mogo” iesāka mazākumā, kas atkal deva viesiem iespēju paņemt spēles vadību savās rokās. Vairākums gan netika realizēts, bet saglabājās pārsvars uzbrukumos un piektā minūtē pēc vairākiem metieniem uz vārtiem, ar trešo reizi atlecošo ripu vārtos ieraidija Juris Ziemiņš – 3:1. Šāds rezultāts jau pilnībā apmierināja HK “Zemgale/LLU”, bet priekšā bija vēl piecpadsmit spēles minūtes un ar vienu vienīgo laika vilcināšanu komandai nepietiktu, jo Latvijas čempioni nevienu vien reizi pierādīja, ka var gūt vārtus ļoti īsā laika posmā. Sākumā par labu jelgavniekiem nāca divi noraidījumi pretinieku komandā. Sandim Zolmanim un Jurim Ziemiņam bija iespējas ieraidīt ripu tukšos vārtu stūros, bet pietrūka precizitātes. Piecas minūtes līdz trešdaļas beigām noteikumus pārkāpt sāka jau jelgavnieki un drīz vien jau bija nepieciešams aizstāvēties trim pret pieciem pretiniekiem. HK “Mogo” treneris nolēma iet uz visu banku un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Trīs pret sešiem. Pie dubultā pretinieka pārsvara bija grūti noticēt, ka HK “Zemgale/LLU” spēs izturēt. Puiši turējās godam un katru izmesto no zonas ripu pavadīja atbalstītāju skaļie uzmundrinājuma izsaucieni. Vārtos precīzi darbojās vārtsargs Nikolajs Žurkovs. Vienu metienu viņam gan neizdevās notvert. Ripa izspraucās caur padusi, atleca no ledus un... Un trāpa vārtu stabā, nešķērsojot vārtu līniju. Pēdējā trešdaļas minūtē HK “Mogo” nopelna noraidījumu un jelgavnieki jau četratā pret pieciem spēlētājiem aizstāvējās krietni drošāk. Pēdējās spēles sekundēs pēc Nikolaja Žurkova un Alda Āboliņa piespēlēm pa kreiso malu Sandis Zolmanis ielauzās pretinieku aizsardzības zonā un divas sekundes līdz spēles beigām ieraida ripu tukšos vārtos – 4:1. Neticamu komandas raksturu parādīja HK “Zemgale/LLU” šajā spēlē un vēlreiz pierādīja, ka ir spējīga cīnīties par medaļām. Atliek vien pielikt nedaudz veiksmes.

 

Ruslans Antropovs