Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" pirmo reizi sezonā tiksies ar "Šiauliai"

Andrejs Siliņš

"Valmiera" pirmo reizi sezonā tiksies ar "Šiauliai"
Varis Krūmiņš un Jānis Kaufmanis (tālumā)
Foto: Jānis Priedītis, bkvalmiera.lv

Šovakar pulksten 17:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā un Sportacentrs.comTV tiešraidē "Valmiera" pirmo reizi sezonā Baltijas Basketbola līgas (BBL) Top16 turnīrā uzņems "Šiauliai" vienību no Lietuvas.

"Valmiera" Top16 turnīru sāka ar panākumu, piektdien pieveicot Viļņas "Sakalai" (62:57). Jau divus mačus paspējusi aizvadīt Tartu "TU/Rock" vienība, abos izcīnot uzvaras ar kopējo punktu attiecību +59. Tas nozīmē, ka valmieriešiem, lai pēc divām spēlēm būtu grupas vadībā, šodien jāizcīna uzvara vismaz ar 55 punktu starpību. Skaidrs, ka tāda notikumu attīstība vairāk pielīdzināma fantastikas žanram, un svarīgākais būtu vienkārši izcīnīt uzvaru, kas ļautu nostiprināties "play-off" zonā.

Ja valmieriešiem starp spēlēm bijusi viena diena brīva, tad Šauļu komanda šodien aizvadīs otro maču pēc kārtas. Vakar Tartu "Šiauliai" piekāpās "TU/Rock" (68:84). Nelīdzēja arī aizsarga Laurīna Samena 17 gūtie punkti. Sezonas griezumā labākais punktu guvējs Šauļu komandā ir tieši Samens, kurš ik mačā gūst 13,6 punktus. 208 centimetrus garais senegāliešu centrs Papa Dia, kuram ir arī Eirolīga spieredze, vidēji guvis 12 punktus un izcīnījis 4,8 bumbas zem groziem. Cīņā par bumbām gan veiksmīgākais ir bijušais ventspilnieks Šauļus Kuzminsks (6,6).

Regulāro sezonu "Šiauliai" aizvadīja diezgan pārliecinoši, A grupā piekāpjoties tikai ventspilniekiem - astoņas uzvaras un divi zaudējumi deva otro vietu grupā. Lietuvas līgā Šauļi, kā ierasts, ir tabulas pirmajā pusē, taču sešas uzvaras un četras neveiksmes liek atrasties vien piektajā vietā, bez "Žalgira" un "Lietuvos Rytas" priekšā palaižot arī "Rūdupi" un "Neptunas" - komandas, kas piedalās starptautiskos turnīros (attiecīgi Eirokausā un VTB līgā).

Piektdien atgriešanos Valmieras komandas rindās piedzīvoja pieredzējušais Sandis Amoliņš, nepilnās 18 minūtēs gūstot divus punktus un izcīnot piecas atlēkušās bumbas. "Esmu iejuties labi, sākumā bija grūti treniņu ritmu uzķert – ātrums, kustība, bet paies laiks, un viss būs kārtībā. Mazliet jāpaciešas gan līdzjutējiem, gan man pašam – viss jau nenāk uzreiz," kluba mājaslapā citēts Amoliņš.

Spēles tiešā translācija no Vidzemes Olimpiskā centra būs skatāma Sportacentrs.com un Sportacentrs.comTV (Lattelecom Interaktīvās TV 411. kanāls).

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS VALMIERA |

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-13 11:59, pirms 11 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: Pilnīgi asaras saskrien acīs atceroties laiku, kad galvenā trenera amatā Valmierai bija izcilais, Eiropās skolās norūdītais Melderis....
Atceries vēl tusētāju Kalpiču.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-13 12:03, pirms 11 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: Pilnīgi asaras saskrien acīs atceroties laiku, kad galvenā trenera amatā Valmierai bija izcilais, Eiropās skolās norūdītais Melderis....
Starp citu ko tad viņš tagad dara,nav redzēts pat skatītajos spēļu laikā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-13 12:23, pirms 11 gadiem
Kas ar to Veselovu kaads var kautko man pateikt ?,paraak ilgi jau vinsh deldee solinju malaa sezot .

  -2 [+] [-]

, 2013-01-13 12:32, pirms 11 gadiem
BKValmieraera rakstīja: Kas ar to Veselovu kaads var kautko man pateikt ?,paraak ilgi jau vinsh deldee solinju malaa sezot .
viņam tak roka ģipsī.
Valmierai jācīnās par uzvaru, tomēr Nr.2 komanda Latvijā aiz VEF