Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Zībarts: "Ceru, ka Eiropas čempionātā būsim labākajā sastāvā"

Zībarts: "Ceru, ka Eiropas čempionātā būsim labākajā sastāvā"
Mārtiņš Zībarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Spānija ir viena no stiprākajām komandām pasaulē, bet pārējo komandu spēku samērus noteiks pieejamo sastāvu kvalitāte," pēc trešdien notikušās "Women`s EuroBasket 2019" izlozes teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Latvijai grupā pretim stāsies Spānija, Ukraina un Lielbritānija.

Valdis Voins, LBS prezidents

“Serbija un Latvija ir divas valstis, kuras vieno basketbola mīlestība. Iepriekšējā reizē, kad Latvija rīkoja Eiropas čempionātu – 2009. gadā – sasniedzām finālturnīra apmeklētības rekordu (8800 skatītāji Latvijas un Krievijas spēlē). Ceru, ka 2019. gadā pārspēsim šo sasniegumu gan Latvijā, gan Serbijā. Aicinu visus uz Latviju un vēlu laimīgu Jauno gadu!”

Edgars Šneps, LBS ģenerālsekretārs

“Belgradā tikāmies ar Zviedrijas basketbola federācijas (SBBF) pārstāvjiem – viņiem ir lielas sportiskās un citas ambīcijas. Rīgas arēnā rezervējām 1000 vietas zviedru līdzjutējiem – iespējams, tuvojoties finālturnīram, šis skaitlis tiks palielināts.

Tuvākajā laikā gaidāmas pārrunas ar tradicionālajiem partneriem – vēstniecībām, “Tallink”. Rīkosimies, lai zviedru līdzjutējiem uzturēšanās Rīgā būtu tikpat ērta kā lietuviešiem un igauņiem “EuroBasket 2015” norises laikā.

Kad ieguvām tiesības rīkot finālturnīru, domājām par Lietuvas uzaicināšanu, taču dienvidu kaimiņiem neizdevās pārvarēt kvalifikācijas barjeru. Izlozes ceremonijas laikā dzirdējām ļoti ambiciozas runas no Serbijas pārstāvjiem – viņi gaida no savas komandas medaļas, pat zeltu.”

Kamils Novaks, FIBA Europe izpilddirektors

“Šī būs otrā reize vēsturē, kad finālturnīrs notiks divās valstīs. Pirmā bija 2015. gadā, kad labākās komandas pulcējās Ungārijā un Rumānija. Tā ir īsta svētība, ka nākamais Eiropas čempionāts notiks Latvijā un Serbijā – valstīs, kuru basketbola federācijas izceļas ar zināšanām un pieredzi.

Mūs gaida došanās uz galamērķiem ar uzticīgiem faniem – spēlētājas to novērtē. Visām četrām pilsētām, kuras uzņems spēles – Rīgai, Nišai, Zrenjaņinai, Belgradai – ir, ko piedāvāt.”

Mārtiņš Zībarts, sieviešu valstsvienības galvenais treneris

“Mūsu, visticamāk, pirmā pretiniece – Lielbritānija – pārliecinoši aizvadīja kvalifikācijas turnīru, grupā apsteidzot Grieķiju, Izraēlu un Portugāli. Ļoti nopietns pretinieks, kas redz Eiropas kampaņu kā nākamo soli savā basketbola attīstībā.

TTT pagājušajā sezonā spēlēja Lielbritānijas izlases centra spēlētāja Azanija Stjuarte – novembrī viņa aizvadīja pēdējo spēli valstsvienības sastāvā. Zinām britu mentalitāti.

Nākamais pretinieks – Ukraina. Pēdējos gados vairākas reizes esam tikušies pārbaudes spēlēs, taču Ukraina tajās nekad nav bijusi labākajā sastāvā. Viņu lielākā zvaigzne ir uzbrucēja Aļina Jagupova, kura šogad Turcijā aizvedusi savu komandu “Džukurova” līdz uzvarām visās astoņās spēlēs.

Eiropas čempione Spānija neprasa komentārus – tā ir viena no stiprākajām komandām pasaulē. Uzskatu, ka tā ir stiprākā izlase no pirmā groza. Pārējos grozos spēku samēri ir ļoti līdzīgi – liela nozīme būs tam, vai komandām izdosies pulcēt labākos sastāvus.

Treniņnometne sāksies 13. maijā. Plānojam aizvadīt 8-10 pārbaudes spēles, tai skaitā pirms čempionāta spēlēt arēnā. Lielāko daļu pārbaudes spēļu vēlamies spēlēt mājās. Būs viens vai divi izbraukumi, piemēram, Spānijas basketbola federācija aicina uz turnīru jūnija sākumā.

Mums ir lielas iespējas augt kā komandai. Ceru, ka atlikusī sezonas daļa tiks aizvadīta bez savainojumiem un maija vidū varēsim būt labākajā sastāvā. Kitijai Laksai nesen tika veikta ceļgala operācija, rehabilitācija nupat sākusies un pagaidām nevaram spriest par atveseļošanās laiku.”


, 2018-12-12 17:25, pirms 5 gadiem
niedolu neaizmirsti!
, 2018-12-12 21:04, pirms 5 gadiem
Kitiju gaidīt būtu naivi. Krustenisko saišu plīsums, tas ir nopietni un uz ilgu laiku.
, 2018-12-12 22:24, pirms 5 gadiem
Man arī šķiet, ka Laksu gaidīt būtu naivi, bet pārējām vajadzētu būt.
, 2018-12-12 22:35, pirms 5 gadiem
Bez Kitijas nebūsiet labākajā sastāvā.....
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.