Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT sezonu sāks ar četrām profesionālām spēlētājām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT sezonu sāks ar četrām profesionālām spēlētājām
Mārtiņš Gulbis. Foto: TTT Rīga

Basketbola klubs "TTT Rīga" 2022. gada martā spēlēja Eirolīgas ceturtdaļfinālā, bet rudenī komandā palikusi viena spēlētāja no čempionu sastāva. Jaunā sezona būs atspēriens, lai nodrošinātu atgriešanos Eirolīgā, trešdien, 12. oktobrī, preses konferencē "Depo" zālē pavēstīja kluba vadība.

Rīgas dome 20. jūlijā nolēma likvidēt nodibinājumu “TTT Rīga” – šajā juridiskajā formā klubs pastāvēja 15 gadus. Likvidācijas process tika uzsākts 6. septembrī, savukārt 9. septembrī notika biedrības “TTT Rīga” dibināšanas sapulce.

Biedrības dibināšanas sapulcē par valdes priekšsēdētāju uz trīs gadiem tika ievēlēts Rīgas domes Finanšu departamenta Administratīvās pārvaldes priekšnieks Juris Švanders, savukārt par valdes locekli – “Rīgas satiksmes” padomes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Narvaišs.

“Vasaras laikā vairākas reizes bija sajūta, ka klubs beigs pastāvēt,” teica kluba ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs. “Paldies biedrības dibinātājiem – Rīgas domei un SIA “Rīgas satiksme”. Izveidojot jaunu juridisko ietvaru, viņi apliecināja, ka pilsētai ir svarīga gan komandas slavenā pagātne, gan TTT nākotnes sasniegumi.”

Uzbrucēja Gunta Baško noslēgusi vienošanos ar klubu līdz 2022. gada decembra beigām – tāda bijusi pieredzējušās spēlētājas vēlme. Līgumi līdz sezonas beigām parakstīti ar četrām spēlētājām – aizsardzēm Kati Vilku (Krēsliņu) un Katrīnu Trankali, centra spēlētāju Martu Miščenko, kā arī lietuviešu saspēles vadītāju Dominiku Paliuļīti. Jāpiebilst, ka Vilkas atgriešanās gaidāma novembrī.

“Šī ir pārbūves – rebuilding – sezona,” teica Štālbergs. “Dosim iespēju fārmkluba meitenēm – pie mums trenējas sešas spēlētājas no “RBJSS/Rīdzene” (agrāk Rīgas 3. BJSS) un U16 izlases saspēles vadītāja Estere Petrus. Jaunās spēlētājas būs amatieru statusā – nodrošināsim viņām pusdienas, veselīgu uzturu, ekipējumu un profesionālus treniņu apstākļus.

TTT mērķis ir 2023. gada rudenī atgriezties Eirolīgas pamatturnīrā, kā arī paplašināt biedru loku un nodrošināt stabilu finansējumu nākamajām divām sezonām. “Mūsu uzdevums – izcīnīt Latvijas titulu un cīnīties par godalgotām vietām Baltijas līgā. Apzināmies, ka Latvijas zelts būs Eirolīgas ceļazīmes vērtībā. Ceram papildināt sastāvu, sākot no 2023. gada janvāra.”

Kluba budžets ir trīs reizes mazāks nekā iepriekšējā sezonā, tostarp trīskārt sarucis finanšu atbalsts no dibinātājiem. Komanda saņems 100 tūkstošus eiro no “Rīgas satiksmes” un, sākot no 2023. gada 1. janvāra – 100 tūkstošus no Rīgas domes. Sponsoru lokā ir “Venden”, “Veselības centrs 4”, “Betsafe”, “Velve” un “Mintprint”. Budžetu iespējams palielināt, uzņemot jaunus biedrus.

Pārmaiņu rezultātā notikušas kavēšanās no viena līdz četriem mēnešiem, ietekmējot visu sieviešu basketbola sistēmu. Piemēram, Baltijas līgas kalendāra jaunākā versija atsūtīta 11. oktobrī. Vairākas Latvijas komandas sezonu sāks nedēļu vēlāk, nekā plānots, un veiktas izmaiņas agrāk saskaņotajos datumos. TTT mājas spēle pret Liepāju pārcelta no 17. uz 18. decembri DSN aizņemtības dēļ.

“Klubs ir izdzīvojis vārda tiešākajā nozīmē,” teica TTT galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. “Diez vai tas notiktu bez biedrības dibinātāju atbalsta – paldies viņiem! Līdz Jaunajam gadam nevajadzētu lolot lielas cerības par komandas sniegumu. Sākām gatavoties 20. septembrī – par vēlu, tas ir maigi teikts. Nācies iet cauri dažādām pieredzēm, bet viena pārbaudes spēle nav bijusi nekad.

Rīdzinieces 1. oktobrī aizvadīja treniņspēli pret Klaipēdas “LCC International University”. Sezona sāksies ar divām izbraukuma spēlēm Lietuvā – svētdien, 16. oktobrī, pret Viļņas “Kibirkštis” un trešdien, 19. oktobrī, pret Klaipēdas “Neptūnas”.

“Pirmās sešas septiņas spēles – tās jāsauc par pārbaudes spēlēm. Protams, laukumā neatdosim nevienu centimetru. Būs grūti – pacietību vajadzēs gan man, gan kluba vadībai, un, vispirms, manai sievai un bērniem. Neiesaistos tāpat vien – gribu sasniegt rezultātu pat ar ierobežotiem resursiem.”

“Prieks, ka TTT turpina pastāvēt. Lai kā cilvēki domātu, tas ir leģendārākais un tituliem bagātākais klubs Latvijā. Gribētu, lai to atceras ne tikai preses konferencēs, bet arī dienās, kad komandai vajadzīga palīdzība.”

"Grūti saprast (varējumu), ja nespēlē pieci-pret-pieci," Gulbis raksturoja pašreizējo komandas gatavību. "Man vēl jāsaprot, kāda līmeņa spēlētājas šobrīd ir manā rīcībā un – ko varu no viņām prasīt. Pirmās divas nedēļas pagāja, lai spēlētājas apjaustu, ko nozīmē pārstāvēt šādu klubu un trenēties ar nepieciešamo intensitāti."

"Jebkurš cilvēks, kurš sēdētu manā vietā, teiktu, ka ir vajadzīgs laiks. Ļoti grūti pateikt, kā meitenes izskatīsies oficiālās spēlēs Lietuvā. Iespējams, ka viņas būs sabijušās un aizmirsīs, ko mācījušās. Tas ir nepieciešams, lai izdarītu nākamos secinājumus. Redzu meitenēs vēlmi cīnīties, saprast visu," piebilda TTT galvenais treneris.

"Andris Steļmahs, Ivars Ikstens, Sintija Priede... Ja nebūtu viņu, manis šeit nebūtu. Pareizie cilvēki, kuriem uzticies – viņi mums ir ārkārtīgi svarīgi. Ar cilvēkiem, kuriem uzticies, vari sasniegt labākus rezultātus."

TTT sastāvs 2022. gada 12. oktobrī: #3 Dominika Paliulyte, #4 Katrīna Trankale, #7 Tīna Grausa, #8 Gunta Baško, #9 Aleksandra Stepanova, #10 Daniela Gintere, #13 Marta Miščenko, #17 Elīna Briede, #25 Madara Ķilpe, #30 Estere Petrus, #35 Kate Vilka, #88 Amanda Baumgarte.

Turpinājumā – Jura Švandera un Kates Vilkas komentāri.

     [+] [-]

, 2022-10-12 21:28, pirms 2 gadiem
Lai veicas. Būtu labi, ja TTT atrastos ģenerālsponsors.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-12 21:56, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Lai veicas. Būtu labi, ja TTT atrastos ģenerālsponsors.
droši vien ilgtermiņā pārmaiņas ir pareizas, atliks veiksmīgi darboties menedžmenta jautājumos.

     [+] [-]

, 2022-10-13 09:19, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Lai veicas. Būtu labi, ja TTT atrastos ģenerālsponsors.
Būtu labi, ja atrastu ģenerālmenedžeri.

     [+] [-]

, 2022-10-13 09:29, pirms 2 gadiem
Eiroliga butu smiekligi ar tadu vietejo speletaju sastavu

     [+] [-]

, 2022-10-13 09:59, pirms 2 gadiem
Diemžēl vardi atškiras no darbiem. Trenerim atvērtais līgums, tas nozīmē, ka tas nav nekāds misijas darbs, bet meklē kādu labāku vietu un šis ir tikai darbs, kamēr to atradīs. Par kādiem ierobežotiem resursiem iet runa - 200 tūkstoši ar atravienu ir lielaikais budžets līgā, bet lielākā daļa gan aizies nevis spēlētājām, bet personālam. Un ko var runāt par atgriešanos Eirolīgā, ja šogad saņēma sodu par izstāšanos un Latvija reitingā ir 10. vietā, bet valstis kas ir aizmugurē spēlēs Eirokausos un var sakrāt punktus, lai Latvija izkristu no ranga desmitnieka. Un visu laiku skandināt, ka pagajušā sezona bija izcila arī ir neadekvāti - tik vāji pretinieki grupā vairs nebūs. Ungāru komanda vieniga komanda pēdējos 8 gados, kas grupā neizcīnija nevienu uzvaru, MBA komanda, kas sasstāvēja tikai no krievu spēlētājām un vienīgās uzvaras, kas ir pār konkuretspējīgū komandu ir Venēcija. Tās tiešām bija divas ļoti labas spēlēs. Spēlēs pret pirmā četrinieka komandām nevienas uzvaras.