Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" patur galveno treneri, bet atvadās no Gončara, Reki un Martēna

Rolands Eliņš

"Penguins" patur galveno treneri, bet atvadās no Gončara, Reki un Martēna
Sergejs Gončars un Maiks Salivans vada "Penguins" maču. Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Pitsburgas „Penguins” pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā nolēmis turpināt sadarbību ar galveno treneri Maiku Salivanu, taču nepagarinās līgumus ar trim viņa asistentiem – Sergeju Gončaru, Marku Reki un Žaku Martēnu.

„Penguins” ģenerālmenedžeris Džims Ruterfords pēc zaudējuma sērijā pret Monreālas „Canadiens” medijiem bija solījis, ka izvērtēs iespējamās izmaiņas kluba treneru korpusā. Tas radīja lielus jautājumus par galvenā trenera Maika Salivana amata drošību, taču viņš pēc pieciem gadiem komandā un diviem izcīnītiem Stenlija kausiem turpinās savu darbu.

Taču viņš to darīs jaunā treneru kolektīvā, jo nolemts atvadīties no viņa asistentiem – Sergeja Gončara, Marka Reki un Žaka Martēns. Krievijas hokeja zvaigzne Gončars, kurš NHL aizvadījis vairāk nekā 1300 spēles, bija kopā ar „Penguins” Salivana debijas sezonā un tika paaugstināts asistenta amatā pirms trim gadiem. Viņš aizvadījis vairākas sezonas „Penguins” sastāvā arī kā hokejists.

Kā hokejists Pitsburgā spēlējis arī Marko Reki, kurš NHL piedalījies 1652 spēlēs un iekļauts Hokeja slavas zālē. Viņš 2014. gadā kļuva par „Penguins” spēlētāju attīstības daļas treneri un vēlāk tika iecelts galvenā trenera palīga amatā. Savukārt 67 gadus vecais Martēns var lepoties ar gandrīz 1300 NHL spēļu pieredzi kā galvenais treneris, ilgus gadus vadot Otavas komandu, kā arī Sentluisas, Floridas un Monreālas NHL klubus.

„Protams, ka šī diena man ir smaga,” teica Teodora Bļugera pārstāvētās komandas treneris Maiks Salivans. „Smagāka nekā jūs iztēlojaties. Zinu, cik smagi bija strādājuši šie vīri. Viņi ir labi treneri un mani draugi. Esam kopā pieredzējuši daudz. Taču, kad komandai ir augsti mērķi un tie netiek sasniegti, pārmaiņas ir neizbēgamas. Mums visiem jāuzņemas atbildība, un man tas jādara pirmajam.”

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pittsburgh...