Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroka un Vītoliņa "Dynamo" uzvar pagarinājumā, SKA iekļūst konferences finālā

Znaroka un Vītoliņa "Dynamo" uzvar pagarinājumā, SKA iekļūst konferences finālā
Oļegs Znaroks
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālā iekļuva Sanktpēterburgas SKA, kura sērijas ceturtajā spēlē ar 4:2 uzvarēja Čerepovecas "Severstal". Soli tuvāk finālam spēra Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Dynamo", pagarinājumā uzvarot Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA. Sērijā rezultāts kļuvis 3:1 "Dynamo" labā.

"Severstal" – SKA

Mačs iesākās gana aktīvi abu komandu izpildījumā, mājinieki spēja labi pretoties SKA spiedienam un arī paši centās radīt iespējas uzbrukumam. Jevģēnija Artjuhina noraidījums palika neizmantots, toties devītajā minūtē spēli kājām gaisā sagrieza Čerepovecas spēlētājs Jevģēnijs Monss, burtiski izslēdzot no spēles Ivanu Ņeprjajevu. Lai gan "Severstal" kopumā labi pretojās Sanktpēterburgas kluba centieniem realizēt vairākumu, viena ripa piecās minūtēs tomēr tika ielaista – precīzs bija Dmitrija Kaļiņina metiens. Bez asumiem neiztika arī turpinājumā – kādā no spēles epizodēm ciest dabūja viens no Čerepovecas līderiem Jevģēnijas Ketovs. Perioda beigās "Severstal" tomēr spēja atgūties un spēja izmantot skaitlisko vairākumu, pēc Vadima Šipačova metiena pa atlekušo ripo no gaisa trāpot Denisam Kazionovam.

Otrais periods iesākās ar "Severstal" dominanci, kas jau trešdaļas otrajā minūtē ļāva Čerepovecas klubam izvirzīties vadībā pēc Aņisina metiena. Gandrīz uzreiz noraidījumu nopelnīja viesu hokejists Jurijs Aleksandrovs, bet šo iespēju mājinieki neizmantoja – glužo otrādi, Aleksandrovs, atgriežoties spēlē, izlīdzināja rezultātu. Perioda turpinājumā spēle bija visnotaļ haotiska, ar daudziem noraidījumiem, tomēr šādā mačā veiksmīgāki izrādījās SKA. Līdz trešdaļas beigām viesi guva vēl divus vārtus – 32.minūtē precīzs metiens izdevās Kučerjavenko, bet pēc četrām ar pusi minūtēm viņš ar lielisku spēli izgājienā pret Vasīliju Košečkinu izvirzījā Jevģēniju Artjuhinu, kurš savu iespēju izmantoja.

Trešajā periodā abu komandu emocijas manāmi noplaka. Lai gan, tuvojoties perioda beigām, "Severstal" centās vēl saasināt spēli, tomēr nogurums bija darījis savu, un spēles rezultāts vairs nemainījās – SKA svinēja ceturto uzvaru sērijā ar 4:2. Uzvarētāju rindās lieliskas spēles uzbrucējam Aleksandram Kučerjavenko un vārtsargam Ivanam Kasutinam – Kučerjavenko šodien nopelnīja trīs rezultativitātes punktus (1+2), bet Kasutins SKA komandas vārtos atvairīja 34 no 36 "Severstal" metieniem.

"Dynamo" – CSKA

Spēli aktīvāk iesāka CSKA, jau otrajā minūtē nopelnot iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Realizēt to gan neizdevās, tomēr CSKA saglabāja dominanci, turpinājumā aktīvi spēlējot gan Aleksandram Radulovam , gan Oļegam Kvašam. Perioda vidū Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda pamazām vērsa spēles gaitu sev par labu, kas vainagojās ar vārtu guvumu 17.minūtē – precīzs bija Sergejs Soins.

Otro periodu ar ofensīvu iesāka CSKA, kas arī deva rezultātu – mača 22.minūtē rezultātu izlīdzināja Nikolajs Prohorkins. Pēc pāris minūtēm disciplināro sodu nopelnīja viens no armijnieku līderiem Kvaša, un "Dynamo" pamazām pārņēma iniciatīvu, tomēr savas iespējas pārvērst vārtu guvumos nespēja. Abu komandu veidotie vārtu gūšanas momenti vārtsargiem nesagādāja lielas grūtības, un pēc otrā perioda rezultāts neizšķirts – 1:1.

Arī trešajā periodā iespējas izvirzīties vadībā bija abām komandām, tomēr vārtsargi spēlēja precīzi. Trešdaļas sākumā skaitlisko vairākumu neizmantoja CSKA, bet turpinājumā Kvapila un Jalasvāras metienus neitralizēja Staņa. Perioda beigās "Dynamo" centās izdarīt lielāku spiedienu uz armijnieku vārtiem, tomēr CSKA izturēja, un spēle ievirzījās pagarinājumā. Pagarinājums sagādāja pamatīgu vilšanos Jāņa Sprukta pārstāvētajai komandai – jau pēc 38 sekundēm Sergejs Koņkovs izrāva trešo uzvaru sērijā Maskavas "Dynamo".

Uzvarētāju rindās divas rezultatīvas piespēles šodien izdarīja Jurijs Babenko, bet Maskavas "Dynamo" nu ir nonākusi uzvaras attālumā no konferences fināla. Rastislavs Staņa šovakar bija lielākais armijnieku varonis, atvairot 26 no 28 pretinieku metieniem, kamēr Aleksandrs Jerjomenko miliču vārtos tika galā ar 20 ripām. Jānis Sprukts CSKA rindās nospēlēja nedaudz vairāk kā 12 minūtes un uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem. Nākamais sērijas mačs notiks 15.martā.

KHL, 12.marts

"Severstal" – SKA 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)

Vārti: 9:18 Kaļiņins (Dālmens, Tihonovs, vair.) 0:1, 17:17 Kazionovs (Šipačovs, vair.) 1:1, 21:39 Aņisins (Stoļarovs) 2:1, 24:13 Aleksandrovs (Kučerjavenko, Panarins) 2:2, 31:18 Kučerjavenko (Kaļiņins, Afinogenovs) 2:3, 35:59 Artjuhins (Kučerjavenko) 2:4.
Metieni: 36:32.
Soda minūtes: 45:26.
Vārtsargi: Vasīlijs Košečkins (58:07 – tukši vārti) – Ivans Kasutins

"Dynamo" – CSKA 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

Vārti: 16:15 Soins (Graņāks, Babenko) 1:0, 21:57 Prohorkins (Kugriševs) 1:1, 60:38 Koņkovs (Babenko) 2:1.
Metieni: 28:21.
Soda minūtes: 6:14.
Vārtsargi: Aleksandrs Jerjomenko – Rastislavs Staņa

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...