Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Mejeris ar lielisku sniegumu Vienotās līgas pirmajā spēlē iekļūst nedēļas izlasē

Agris Suveizda

Mejeris ar lielisku sniegumu Vienotās līgas pirmajā spēlē iekļūst nedēļas izlasē
Mareks Mejeris. Foto: FIBA

Vienotā basketbola līga paziņojusi aizvadītās spēļu nedēļas labāko piecinieku jeb simbolisko izlasi. Tajā iekļuvis arī Latvijas izlases garais spēlētājs Mareks Mejeris.

Permas "Parma" sezonu sāka ar smagu uzvaru Baltkrievijā pār "Tsmoki-Minsk", vēl divas minūtes līdz beigām esot iedzinējas lomā ar 69:75, taču izskaņā gūstot deviņus punktus pēc kārtas – 78:75. Ar četriem punktiem izšķirošo izrāvienu ievadīja tieši Mejeris, kurš bija rezultatīvākais spēlētājs laukumā. 30 gadus vecais basketbolists 26 minūtēs un 22 sekundēs izcēlās ar 23 punktiem (2p. 7/10, 3p. 2/3, 1p. 3/5), piecām atlēkušajām bumbām, diviem bloķētiem metieniem, divām pārtvertām bumbām, rezultatīvu piespēli un 27 efektivitātes punktiem.

Mejeris kā vienīgais no "Parma" iekļuva nedēļas simboliskajā izlasē. Bez latvieša tajā tika arī Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" spēlētāji Eriks Makolums un Džonatans Motlijs, Ivans Strebkovs no "Nizhny Novgorod" un Kaspers Vērs no Krasnojarskas "Enisey". Šī bija sezonas trešā simboliskā izlase, un divreiz atzinību izpelnījies gan jau pieminētais Makolums, gan arī Ife Lundbergs no Maskavas CSKA. No 12 komandām kaut reizi pieciniekā iekļuvuši deviņu komandu spēlētāji – bešā pagaidām ir pirmo uzvaru gaidošieTallinas "Kalev", "Tsmoki-Minsk" un "Zielona Gora" pārstāvji.

Mejeris un "Parma" jau parīt sāks FIBA Eiropas kausa grupu turnīru, uzņemot Čehijas "Opava" (vēl grupā būs Nīderlandes "Heroes Den Bosch" un Portugāles "Benfica"), bet Vienotajā līgā pirmo mājas spēli aizvadīs 18. oktobrī pret CSKA. Septembrī "Parma" nekvalificējās FIBA Čempionu līgas grupu turnīram, atlasē pārspējot Elatas "Hapoel" (79:76) un "Le Mans" (82:69), tomēr izšķirošajā cīņā atzīstot Kamjanskes "Prometey" pārākumu. Mejeris trijās spēlēs aizvadīja vidēji 21,1 minūti, tiekot pie 7,3 punktiem, 3,7 atlēkušajām bumbām, 2,3 rezultatīvām piespēlēm un 2,0 kļūdām.