Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Līderu duelī "Cheetahs" pārspēj "Sharks"

Juris Miņins
Juris Miņins

Līderu duelī  "Cheetahs" pārspēj "Sharks"
Foto: Planetrugby.com

Dienvidāfrikas Republikas regbija čempionāta jeb "Currie cup" līderu cīņā, kas norisinājās vakar vakarā Frīsteitas "Cheetahs" lieliskā stilā apspēlēja Durbanas "Sharks" ar 38:30 un izvirzījās čempionāta līderpozīcijās.

Līdz šim DĀR čempionāta vadībā atradās Durbanas regbisti, taču viņiem bija par vienu spēli vairāk nekā Frīsteitas komandai, turklāt šī viena spēle nesa zaudējumu, tāpēc vakar vakara cīņā "Sharks" komandai, lai nosargātu savas pozīcijas, bija būtiski izcīnīt uzvaru, savukārt "Cheetahs" bija nepieciešams panākums ne tikai tāpēc, lai pārņemtu pirmo vietu turnīrā, bet arī lai saglabātu savu perfekto bilanci.

Šoreiz spēlē veiksmīgāki izrādījās frīsteitieši, kuri guva piecus piezemējumus pret durbaniešu diviem, turklāt liedza "Sharks" komandai tikt pie bonusa punkta par zaudējumu ar septiņiem vai mazāk punktiem, jo uzvarēja ar 38:8.

Tāpat šajā kārtā uzvaras izcīnīja "Blue Bulls", kuri ar 41:14 pārspēja "Pumas" un "Golden Lions", kuri sezonu sāka ļoti jaudīgi, bet pēc tam sekoja pāris neveiksmes. Atgriezties uz panākumu takas viņiem palīdzēja diezgan pārliecinošā uzvara pret "Western Province" ar 58:32.

Uz šo brīdi čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir Taijens Šūmans no "Blue Bulls" vienības, kura kontā 56 punkti, bet produktīvākais piezemējumu guvējs pārstāv "Western Province" klubu – Hjūvs Džonss, kura kontā ir pieci piecu punktu uzbrukumi.

Currie cup, 6. kārta

MājniekiViesiRezultāts
"Griquas"Bolendas "Cavaliers"46:22
"Golden Lions""Western Province"58:32
"Sharks""Cheetahs"30:38
"Pumas"'"Bulls"14:41

Mitre 10 cup

Jaunzēlandes čempionātā savu uzvaru gājienu turpina Kanterberija, kas šoreiz ar 63:7 pārspēja "Hawke's Bay" vienību. Tā uzvarētājiem bija ceturtā uzvara četrās spēlēs, bet zaudētājiem – piektā neveiksme sezonas piecās aizvadītajās cīņās.

Savukārt "Mitre 10 cup" izcīņas Čempionāta divīzijā bez zaudējumiem turpina cīnīties Otago komanda, kas šoreiz ar 30:27 pārspēja Premjerlīgas otro vājāko komandu, Tasmanu. Te gan jāpiebilst, ka Otago komandai, lai arī ir piecas uzvaras pēc kārtas, pēdējās trīs no tām ir izcīnītas ar ne vairāk kā piecu punktu pārsvaru.

Tāpat ir arī jāizceļ Oklendas vienības otrais zaudējums, jo līdz šim teju vai perfekti spēlējusī komanda (vienīgais zaudējums piedzīvots pirmajā nedēļā pret Kanterberiju) šorīt viņi piekāpās Vaikato komandai. Tas gan viņiem neko nemainīja turnīra pozīcijā, taču pašlaik Vaikato komanda ir tikai viena punkta attālumā, bet Taranaki, kas ieņem ceturto vietu , atpaliek no Oklendas par diviem punktiem.

Tāpat ir jāatzīmē, ka šajā spēļu kārtā tika izspēlēta Džonaha Lomu memoriālā balva, par kuru sacentās Venilgtonas un Manukau komandas. Tikšanās tika aizvadīta saspringtā cīņā un, ar viena punkta pārsvaru, par uzvarētājiem kļuva velingtonieši.

Mitre 10 cup regulārā sezona, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
OklendaVaikato32:35
KanterberijaHoksbeja63:7
OtagoTasmana30:27
NortharboraManavatu39:25
ManukauVelingtona27:28
"Bay of Plenty"Nortlenda52:25
TaranakiSoutlenda30:14
HoksbejaOklenda24:25

NRC

Visbeidzot, pievēršoties Austrālijas regbija čempionātam jāsaka, ka tajā pārsteigumi šoreiz izpalika un pie savām trešajām uzvarām tika gan Sidnejas "Rays", kuri ar 30:22 pārspēja Kvīnslandi, gan arī Jaundienvidvelsas "Coutry Eagles", kuri bija pārāki pār Melburnas "Rising" ar 32:30.

Interesanti, ka jau pieminētā Kvīnslenda, kopā ar Rietumsidnejas "Rams" ir divas vienīgās komandas čempionātā, kuras vēl nav izcīnījušas uzvaru. "Rams" trešajā kārtā atzina Pērtas "Spirit" pārākumu (24:30).

NRC regulārā sezona, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Rietumsidnejas "Rams"Pērtas "Spirit"24:30
Kvīnslendas "Country"Sidnejas "Rays"22:30
Brisbenas "City"Kanberas "Vikings"20:52
Jaundienvidvelsas "Country Eagles"Melburnas "Rising"32:30

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com

     [+] [-]

, 2016-09-11 13:36, pirms 8 gadiem
Kāpēc gan rakstīt par Dienvidāfrikas regbija čempionātu? Vai Latvijā tas daudzus interesē?

     [+] [-]

, 2016-09-11 13:49, pirms 8 gadiem
zanessa rakstīja: Kāpēc gan rakstīt par Dienvidāfrikas regbija čempionātu? Vai Latvijā tas daudzus interesē?
DĀR ir viena no spēcīgākajām valstīm regbijā, tās čempionātā spēlē daudzi izlases spēlētāji.

Ja mēs izejam no tā, ka par regbiju derētu pierakstīt mazliet vairāk nekā reizi četros gados, kad ir PK, tad tas ir tikai loģiski, ka par DĀR čempionātu tiek rakstīts. Tāpat arī par Jaunzēlandes un Austrālijas (lab, Austrālijas čempionāts nav liekams vienā līmenī, bet nu tomēr).

Viens apkopojošs raksts par visu trīs lielo dienvidu puslodes nāciju čempionātiem - manuprāt, ļoti OK formāts.

Super Rugby, Top 14, Premjerlīga, Pro 12, ČK, IK, protams, atsevišķi, kā TOP čempionāti.