Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Cīņu par tenisa medaļām turpina Kerbere, Kvitova, Kīsa un Puiga

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cīņu par tenisa medaļām turpina Kerbere, Kvitova, Kīsa un Puiga
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro sieviešu tenisa vienspēļu turnīrā noskaidrotas medaļu maču dalībnieces. Pusfinālos būs Andželikes Kerberes un Medisonas Kīsas mačs, kā arī Petras Kvitovas un Monikas Puigas duelis.

Andželike Kerbere ar savu ceturtdaļfināla pretinieci Johannu Kontu tikās "Australian Open" pusfinālā un bija pārāka ar 7:5, 6:2, lielā mērā uzvarot, pateicoties savai slavenajai aizsardzībai. Konta uzbrukumā bija aktīvāka, taču kļūdījās pārāk daudz.

Tieši tāds pats mačs bija arī ceturtdien Brazīlijā, kur Konta zaudēja ar rezultātu 1:6, 2:6. Konta diktēja spēli, bet Kerbere vienkārši turēja bumbiņu laukumā, pārsvarā vienkārši sitot korta vidū un gaidot Johannas kļūdas. Un konta dāvināja ļoti, ļoti daudz – no Kerberes mačā uzvarētajām 60 izspēlēm 43(!) beidzās ar Kontas nepiespiestajām kļūdām.

Turnīrā pēdējā palikusī amerikāniete Medisona Kīsa ar 6:3, 6:1 sagrāva Darju Kasatkinu un tikai savu kļūdu dēļ izvairījās no vēl lielāka pārsvara. Kīsa sāka ar 5:0 starta izrāvienu, drīz rezultātam kļūstot 5:3, 15:40. Atspēlējot divas breikbumbas, izdevās ar otro mēģinājumu izservēt 1. setu. Kasatkinas ierastais aizsardzības teniss ar pretinieces kļūdu gaidīšanu viņai vēlamo rezultātu deva vien dažos geimos 1. seta otrajā daļā, bet pati uzbrukumā paveica ļoti maz – Kīsai tīri uzvarētajās izspēlēs bija graujošs 30-4 pārsvars.

Uzbrukuma teniss aizsardzību sakāva arī Petras Kvitovas un Eļinas Svitoļinas mačā. Ukrainas tenisiste iepriekšējā kārtējā pieveica ar pleca savainojumu spēlējušo ranga līderi Serēnu Viljamsu, kura palīdzēja ar ļoti daudz kļūdām. Kvitova tik dāsna nebija un Svitoļinu pamatīgi sagrāva divos setos ar rezultātu 6:2, 6:0. Kvitova ar servi zaudēja tikai sešus punktus, Svitoļinai breikbumbas nedodot, bet 11 no pretinieces 19 punktiem noorganizēja ar nepiespiestajām kļūdām.

Sensacionālā formā olimpiādē atrodas karjeras labāko sezonu aizvadošā Puertoriko tenisiste Monika Puiga, kura šodien ar 6:1, 6:1 "iznīcināja" Lauru Zīgemundu. Esot iedzinējos ar setu un 0:3, Vācijas tenisiste mēģināja apturēt Puigas straujo skrējienu, paņemot medicīnas pārtrakumu (Zīgemundai problēmas ar muguru), taču arī tādā veidā Moniku no sliedēm izsist neizdevās. Puiga spēlēja dominējošu tenisu, uzbrūkot pie pirmās iespējas, bet Zīgemunda nespēja atbildēt. Puiga pirmajos četros mačos zaudējusi tikai 14 geimus!

Riodežaneiro olimpiādes tenisa turnīrs, sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Angelique Kerber – (10) Johanna Konta6:1 6:2
(7) Madison Keys – Daria Kasatkina6:3 6:1
(11) Petra Kvitova – (15) Elina Svitolina6:2 6:0
Monica Puig – Laura Siegemund6:1 6:1

  -1 [+] [-]

, 2016-08-11 23:45, pirms 8 gadiem
Puiga!
Notiek līderu iznīcinàšanas turnīrs un klupiens nākošajā kārtà ...
Medisona paņems Kerberi, bet zaudēs Puigai finālà !

  -1 [+] [-]

, 2016-08-11 23:51, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Puiga!
Notiek līderu iznīcinàšanas turnīrs un klupiens nākošajā kārtà ...
Medisona paņems Kerberi, bet zaudēs Puigai finālà !
ņifiga, būs Eiropas fināls